Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako najjeftinije doci od aerodroma Malme (Sturup) do grada, a da to nije Flygbussarna ili taksi? Da li uopste postoji jos neka varijanta?

Najjeftinije nacin je upoznati se u avionu sa osobom koja ima prevoz  te pitati ;D

Flygbussarna iliti bus je kad ne uspes free da resis transport> cena - 1 smer 109kr, povratna karta 199 kruna ili 179 ako se ima manje od 26 god. Karta ili karte mogu da se kupe u 7/11 prodavnici na aerodromu (mora u krunama - provizija u menjacnici je par %) ili posebnom atm automatu gde je povratna 179 nevezano za godine..

Taxi je skup i cena je od 415 kruna po jednom pravcu. Prevoz zeleznicom nisam video.

Koliko važi povratna i koju valutu prima automat? Jel probao neko da stopira?

Povratna vazi 3 meseca od datuma kupovine

Karta izgleda ovako 105b2wn.jpg

kad se ide sa aerodroma vozac busi kartu 1put, kad se ide ka aerodromu prave se 2 rupe -> nije moguce kupiti kartu od vozaca u vozilu.

Busu treba jedno 30ak min od aerodroma do centralne zeleznicke stanice.

Busevi u okviru grada su relativno skupi, a sam grad je takav da se moze u roku od sat/ sat i po doci peske sa jednog kraja u drugi. Zato dosta ljudi vozi bajseve iliti ciklo (95% obicne ponike)  kako ih nazivaju posto je bajs valjda neka pogrdna rec (probacu neki dan da sednem i napisem mali putopis o Malmeu)

Automat ima standardnu oznaku da prima Visa i Master kartice, a ima izmedju ostalog i poljski i ruski jezik. 

Sto se tice stopiranja - zavisi kako se ko snadje to jest kako naleti na coveka. Video sam da je jedan momak prisao autu koji je dovezao neku devojku, pitao tipa >Free ride to Malmo downtown  i bio je  odbijen, al je nakon par pokusaja uspeo da naidje na dobru dusu  ;D i izborio je fraj voznju.

Kurs u menjacnici je oko 8,7kruna za 1e.

nije moguce kupiti kartu od vozaca u vozilu.

Jel se to nešto promenilo u poslednjih godinu dana, dobro se sećam da sam kartu kupovala direktno kod vozača? Jedino što je moglo samo karticom da mu se plati, tj. keš ne prima.

Hvala na info, vidim da ima i preko neta da se kupi povratna karta Sturup-Malmo za 179. Polossan jel ima nešto povoljnije na relaciji Malmo-Copenhagen od voza? Da li možda ima nešto direktno sa Sturupa? Gledao sam dosta po netu, ranije je bila neka Flybus 737 linija, ali je izgleda ukinuta.

• Author

Hvala svima na odgovorima, a posebno polossanu (ako putopis o Malmeu bude u naredna 3 dana prakticno cu ga iskoristiti).

E sad jedan detalj: da li taj poseban automat na aerodromu prima gotovinu (svedske krune) ili samo kartice?

Da li neko zna nesto o svedskim pripejd karticama za mobilnu telefoniju? Gde se prodaju i koliko kostaju?

Na kraju probacu da odgovorim i na pitanje ima li nesto povoljnije na relaciji Malmo-Copenhagen od voza. Ima, to je bus ako ti nije presudno vreme. Voznja navodno traje 55-60min (dok voz dvadesetak), ima 4-5 polazaka dnevno i kosta oko 55 svedskih kruna u jednom smeru (a postoji i varijanta povratne za isti dan 74SEK), to je normalna tarifa za kupovinu preko neta a dodaj jos 12% za kupovinu na stanici. Video sam na netu dva prevoznika. Pogledaj i sam swebus.se i gobybus.se.

swebus.se je odlican i mnogo je lepshe ici busom preko oresund mosta nego vozom, vislji je nivo pa je i bolji pogled :)

Automat za autobuske karte na aerodromu u Malmu prima samo kartice.

• 8 months later...

A jel ima neki večernji bus direktno do Kopenhagena (posle 22h)?

Sajt aerodrama Sturup je bez veze i nema nikakvih informacija o prevozu do i sa njega, kao ni reda vožnje autobusa. Pominju neki voz, ali koliko vidim na mapi ta stanica je barem 5km udaljena od samog aerodroma u Malmeu  :?

Pričam po sećanju, ali nema direktnih buseva u to vreme. Štaviše, mislim da ti direktni autobusi Sturup - Kopenhagen polaze samo zbog nekog RyanAirovog leta rano po podne. Po ovom sadašnjem redu letenja, možda ga mogu iskoristiti naši putnici koji lete Wizzairom do Malmea, ali ti pitaš nešto drugo, čini mi se... Probaj na wikitravelu, na stranici za Kopenhagen ili Malme da nađeš više informacija.

Inače se i ja sećam da su neki od sajtova prevoznika koji tamo rade izgledali kao da ih je dizajnirao Borat Sagdijev  :)

Ma sve sam pretresao, ima neki 737 autobus, tako nešto, ali poslednji ide u 19h :(

Pa ništa onda, probaću da stopiram a ako ne opcija je dremanje na aerodromu do ranih jutarnjih časova  :stop:

Hvala u svakom slučaju  :mah:

Da, 737 je linija. Javi da li si uspeo da stopiraš nekog, možda bude korisna informacija ostalima. Srećno!

Hvala, javiću naravno ali tek sredinom aprila idem (pazario sam povoljno pre par dana karte  sa nekih 48% popusta ;D) 737 se u svakom slučaju ne poklapa sa Wizz-ovim letom tako da ću po svemu sudeći morati prvo do Malmea.  :mah:

Još ću ti reći tri stvari: razlika u ceni Sturup - Kopenhagen i Sturup - Malme - Kopenhagen je jako mala, mada razumem da će biti smor ako ne možeš da povežeš ove polaske ako kasno stižeš u Malme. Druga stvar, proveri na sajtovima autobuskih prevoznika varijantu Malme - Kopenhagen, koliko se sećam kod najjeftinijeg prevoznika kartu možeš da kupiš samo preko neta. Treće, Swebus nudi popust ako plaćaš preko neta (nemoj da te to pokoleba u pokušaju da stopiraš). Srećno, ponovo :)

Koliko se sećam oba prevoznika koja voze Malmo - Kopenhagen prodaju karte samo preko neta, autobuska stanica nije čak ni otključana...

Hvala vam u svakom slučaju. Jeste značajno jeftinije preko neta ali je opet obavezujuće u smislu da onda mora da se planira bus u određeno vreme što u mom slučaju baš i nije najsrećnije rešenje. Uglavnom, prilično je jednostavno jedino sam prestravljen cenama u Skandinaviji tako da valja paziti na svaku paru  :yok:

• 4 weeks later...

A jel na kraju cena povratne karte ako se kupuje na automatu ista kao i preko neta - 179 SEK ili kao u prodavnici 199 SEK?

aj ne zaboravi da po povratku napises sve što si saznao i čuo o varijantama za prevoz do malmea u kasne sate s obziro da planiram tako jednu socijalnu posetu skandinaviji( večeras dodji ne spavaj nigde ,sutra uveče aj nazad).  ja sam inače na aerodromu boravio jednu noć u tranzitu za poljsku,tako da sam navodno bio u švedskoj ali mi bilo žao da dam za taxi ili bus da vidim švedski grad na par sati (s obzirom da sam ubo malme varšava 1e wizz

• 1 month later...

Evo, bejah u Malmeu i Kopenhagenu pa da podelim neke korisne informacije: najjednostavnije je preko neta unapred kupiti povratnu kartu do grada na sajtu Flugbussarna. Kosta 179 SEK što je 20 i kusur EUK i to je ok cena za Švedsku uzimajući u obzir razdaljinu od 28 km ukoliko se ne varam.

Kada sam došao Wizz-ovim letom i 21:10 uspeo sam da uhvatim autobus koji polazi u 21:50 koji je bio poluprazan. Ima još najmanje jedan polazak, u 22:30 tako da nema problema što se prevoza do Malmea tiče. U suprotnom smeru posladnja dva autobusa idu u 19:00 i 20:05 što se odlično poklapa sa letom za Beograd.

Vozovi između Malmea i Kopenhagena saobraćaju tokom cele noći na svakih 15 min ili pola sata, ne sećam se tačno, uglavnom veoma se jednostavno i brzo stiže. Jedino što sve to košta tako da će vas put od Sturupa do Kopenhagena koštati od 30 i nešto (autobusom preko Eresunda) do 40 EUR (varijanta vozom)  :mah:

• 1 month later...

Proučio sam malo sajt švedskih železnica i na njemu se može kupiti on-line karta od Malme aerodroma do Kopenhagena za 202 SKR što je oko 23E. I to sve po opisu i uputstvima iz prethodnih postova, dakle sa aerodroma se u prvo vreme vozi autobusom do neke od stanica u Malmeu i tu odmah se hvata konekcija vozom za Kopenhagen, tamo bi se trebalo stići oko 23:30.

Start:

21:50 Malmö Airport - 22:23 Triangeln stn

Flygbussarna, County, Bus Flygb

Change 1:

22:56 Triangeln stn - 23:28 Köbenhavn H

Öresundstågen, Öresundståg, Train 1117

Znači sve gotovo idelano, ne treba ti menjačnica, ne gubi se vreme na automatima..., ali.... dalje u uputsvima za plaćanje stoji da se može platiti kreditnom katicom,  to je OK, dalje kaže da je potrebno uneti ime i prezime-nije nikakav problem, e sad je zez jer za potvrdu identiteta švedski kondukter traži: švedski id, švedsku vozačku dozvolu ili Eu pasoš.

Zdrav razum mi kaže da će srpski pasoš kao id proći, ili možda grešim?

Pa to je isti taj Flygbussarna autobus koji je očigledno integrisan i u sistem prodaje železničkih karata. Mislim da je potpuno svejedno da li ćeš kupovati tako sve odjednom ili posebno jer je cena koliko vidim manje-više ista. Ne gubiš vreme na kupovinu jer i za taj bus kao i za voz na stanici u Malmeu imaš automate koji ni ne primaju keš već samo kartice i sve se to obavi jako brzo. Meni kondukter ništa nije tražio niti je to običaj za lokalne karte u većini zemalja. Naravno, pasoš ti je lična isprava kada si u inostranstvu pa ćeš im ga pokazati ako ti budu tražili, a neće. Za tebe je jedino bitno da posle Wizz-ovog leta imaš još dva ili tri autobusa do Malmea koje možeš da uhvatiš tako da nema problema što se toga tiče. A vozovi za Kopenhagen idu 24č, na svakih pola sata.

• 3 years later...

Da malo ozivim temu :-) naime kupih dve povratne karte za Flygbussarna autobus ali smo iskoristili samo u jednom smeru jer smo bili u avionu sa prijateljima koji su na odbacili do hotela. Koliko sam video, karta se vodi kao 4 voznje i preostale su dve. Vrednost te dve karte je oko 22eur. Karta je elektronska i vazi do 10.06.2016. i voljan sam da je ustupim povoljno cak i po povratku sa puta :-)

Ako je neko zainteresovan, neka mi se javi privatnom porukom :-)

Jovan

Edited by jovancvijovic

• 1 year later...

Vazi li karta i danas?

Da li neko nekim srecnim slucajem ide autom do Malmö aerodroma veceras i ima mesta za 1 do 2 osobe? :smile:

Iz centra ili okoline, oxie