Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi, ubih se trazeci ove jeftine letove :psuje:

Nidje veze... Kako da stignem nekako do Kusadasija? to ispade najveci problem.. Naravno, i odatle do Sirije..

Za sad bi bilo dobro da mi neko predlozi kuda da idem do Turske? Preko Budimpeste? Sofije?

Naravno, sve sto je jeftino, moze :) Moze i neka kombinacija.. Tipa razmisljam, voz do Budimpeste, let do Istambula.. Ali sta cu posle? Ili da lepo idem busom 24 h do tamo.. Pa cu videti... Da izadjem u Istambulu, pa da iskombinujem nesto za Siriju... U sustini, kako god da stignem do Damaska, a posle do bejruta imam neke kombinacije posto imam drugare i u Libanu i u Siriji :)

Svi predlozi su dobrodosli. Inace, u Kusadasiju bi valjalo da budem 28.07., oko 07. 08. avg da krenem u Damask, a povratak do 15.08. u Istambul. Naravno, datumi su fleksibilni, mada valjalo bi da ubodem bar 80%. pomagajte, ocajna sam :)

clap.gif' alt=':clap:'>

Tesko da ces naci nesto jeftino u spicu sezone. Mozda najbolje busom, pa polako. Vidi sa nekim turistickim agencijama, pa ili uplati aranzman, ili trazi samo bus, ako je moguce.

Sto se avioprevoza tice, imas let iz Sofije do Izmira, Pegasus airlines, to je najblize Kusadasiju. Ili do Bodruma. A za dalje imas i letove odatle ka Bejrutu, istim prevoznikom, ali su prilicno papreni.

• Author

Sad gledam sve opcije, najbolje da idem busom do Kusadasija.. Jer idem direktno iz bga za 9500, do tamo, i vracam se preko istambula. Znaci kul, jer mogu da izadjem u Ist, i da odatle uhvatim neki avion ili za bejrut, ili za Damask, Aleppo.. Svejedno. A onda kad se vratim u Istambul, mogu da uhvatim 2. turu ove nase agencije i da odem s njima nazad za bg, vrvt dzabe. Jel bi mogao da mi das neki sajt za kompanije koje malo jeftinije lete na tim relacijama?

59 € tax incl.per person, WizzairEconomy

Details

OWed 27/0706:1009:00001h50Budapest FerihegyIstanbul Sabiha Gokcen30 € tax incl.

RWed 17/0809:3010:35002h05Istanbul Sabiha GokcenBudapest Ferihegy30 € tax incl.

Iz Peste do Istanbula i natrag.

Od Ist, dalje Pegasus ili bus..

Rekoh ti, za letove po Turskoj, najjeftinije ti je da koristis Pegasus, www.flypgs.com. Vidi da li ima nesto kod www.airarabia.com, iz Istanbula ka Bejrutu, Damasku i slicno. Ili, koristi pretrazivac letova, www.kayak.com, mozda ima i nesto trece, povoljnije.

• Author

gledala sam sve.. turkish airlines, egypt air, airliban.. pegasus.. arabia.. nema nista.. ispod 400 evra. Valjalo bi da se javi neko ko je isao na bliski istok preko turske... Mozda ima neka fora. Voz izgleda ide samo do aleppa.. nemam pojma sta cu da radim. Pedjalon, ne znam dal se isplati.. 26 evra do budimpeste i nazad, 60 do istambula, a od ist do kusadasija ko zna.. Bar jos 50. tri presedanja, nula ustedjeno vreme.. :/

Glavni mi je problem kako doci od istambula do damaska ili bejruta.. Gledala sam vozove, idu samo nekim danima u nedelji, i to bih morala da stignem do tih gradova kroz koje prolaze ti medjunarodni. Mozda je ipak najbolje resenje neki autobus, ili naravno avion.. Ali izgleda da za avion necu imati kesha..

Probaj flydubai (trenutno im blokiran pretrazivac) ili malev koji leti za Bejrut, Aman...

gledala sam sve.. turkish airlines, egypt air, airliban.. pegasus.. arabia.. nema nista.. ispod 400 evra. Valjalo bi da se javi neko ko je isao na bliski istok preko turske... Mozda ima neka fora. Voz izgleda ide samo do aleppa.. nemam pojma sta cu da radim. Pedjalon, ne znam dal se isplati.. 26 evra do budimpeste i nazad, 60 do istambula, a od ist do kusadasija ko zna.. Bar jos 50. tri presedanja, nula ustedjeno vreme.. :/

Glavni mi je problem kako doci od istambula do damaska ili bejruta.. Gledala sam vozove, idu samo nekim danima u nedelji, i to bih morala da stignem do tih gradova kroz koje prolaze ti medjunarodni. Mozda je ipak najbolje resenje neki autobus, ili naravno avion.. Ali izgleda da za avion necu imati kesha..

Išla sam prošle godine preko Turske do Sirije, pa do Jordana, kopnom. Javio mi se drug, Sirijac, iz Hame, kaže da je tamo situacija jako loša, pa razmisli još jednom prije nego kreneš u bliskoistočnu avanturu. Moja ruta: Bar-Beograd-Sofija-Istanbul-Adana-Antakija-Alepo (pa obilazak manje-više svega što treba po Siriji), pa iz Damaska za Jordan itd. U Bejrut nismo stigle da odemo, bile smo, nažalost, ograničene vremenom.

Cijene (za mlađe od 26 :)):

Bar-Beograd-Istanbul-Adana = 50e povratna (Balkanflexipass*) + 2x10e za spavaća kola za Istanbul (ne znam da li su cijene i dalje iste, provjeri)

Vozovi za Adanu saobraćaju svakodnevno. Voz kreće u 11.50pm i stiže u 6.40pm. To znači da ako voz ne bude kasnio, mogla bi da se snađeš da uhvatiš prevoz za Antakiju. Nama je, međutim, voz kasnio, a mi bile umorne i odlučile da prespavamo u Adani. Ima super hotel odmah preko puta željezničke. Noćenje je oko 15e po osobi. S autobuske stanice u Adani kreneš za Antakiju, a tamo imaš gomilu ljudi koji voze direktno za Alepo. Mi nismo direktno krenule sa mjesta gdje nas je ostavio bus iz Adane, već smo otišle lokalnim busom do centra Antakije gdje žuta taksi vozila vode mnogo jeftinije do Alepa nego drugi.

Adana-Antakija - bus cca 7e

Antakija-Alepo - taxi cca 6-7e po osobi

U Siriji je prevoz jeftin, a od Damaska imaš direktno do Bejruta, opet by bus. Kad kupuješ karte za bus gledaj da uzmeš za VIP bus jer su oni baš udobni, imaju klimu, služe neke zezalice stalno i ne osjetiš put, a karta je neznatno skuplja.

Kad smo se vraćale nazad za Istanbul, uzele smo spavaća kola. To dodatno košta oko 15-20e po osobi, ali je kabina sjajna! Klima, podešavanje osvjetljenja, frižider, police, lavabo, ogledalo, utičnice... Skoro kao njemački :) Fora je bila što mi nismo htjele da idemo spavaćim, nego nije bilo jednog jedinog slobodnog mjesta u pulmanima za nazad. Tako da nismo imale izbora :) Ali je na kraju to mnogo bolje ispalo jer smo onako umorne odma' legle i probudile se nakon 12h :)

*Za starije od 26 je cca 80e povratna;

• Author

Jel ima iz beograda do istambula direktno voz? Ako ne, koliko ima presedanja? Koliko sati se putuje? Koliko cesto ide? Kako si se ti organizovala, jel imas neke sajtove sa redom voznje ili si isla onako, pa kako uhvatis vozove? :)

Kako funkcionise to 5 dana u mesecu taj flexipass? :) Jel to dovoljno za put do Kusadasija i nazad?

Kad ste se vracale u Istambul, jel ste isle direktno? I reci mi, posto idem sa sestrom, znaci 2 devojke od po 20 god, jel mislis da je rizicno da idemo same? Znam da je previse pitanja ali sta cu :))

• Author

Pardon, nisam se snasla isprva na sajtu zeleznica srbije :) Ima voz i putuje 24h. Ostatak pitanja stoji, a i jos par dodatnih: sta s prtljagom? Jel moze da se ostavlja po stanicama?  Posto imamo fazon 10 sati pauzu u Istanbulu. I da, koliko si ti putovala? jel stvarno 24h ili odmah da racunam 48? :P

Kako funkcionise to 5 dana u mesecu taj flexipass?

To znači da ti čekiraju jedan dan Bg-Stombol i jedan dan kad se budeš vraćala = 2 dana gone, 3 left;

Fora sa turskim željeznicama je da ako hoćeš da prođeš bez čekiranja (a kapiram da hoćeš ;)), onda kondukterima pokažeš samo rezervaciju. Nju uzimaš na šalteru turske željezničke i besplatna je sa Balkanflexipass-om. Rezervacije su free of charge samo za obična sjedišta (pullman seats). U svakom slučaju, uzela spavaća kola ili sjedišta, pokazuješ rezervaciju. Logično je da ako imaš rezervaciju, imaš i kartu, zato nam nisu ni tražili kartu :) Tom logikom:

Jel to dovoljno za put do Kusadasija i nazad?

Imaćeš 3 dana viška ;)

Kad ste se vracale u Istambul, jel ste isle direktno?

Da, direktno iz Adane.

I reci mi, posto idem sa sestrom, znaci 2 devojke od po 20 god, jel mislis da je rizicno da idemo same?

Rekla sam ti u prethodnom postu, a to više ima veze sa političkom situacijom u Siriji, nego sa vašim polom i godištem, provjeri ako imaš prijatelje tamo kakva je sada situacija. Iskreno, ja sada ne bih išla u Siriju. U Bejrut da ili Jordan, ali bih onda išla vazdušnom linijom :) Ne znam, razmislite prije nego što krenete. I čitajte malo BBC, čisto da vidite kakva je situacija.

sta s prtljagom?

Imaš lockere na Hajdarpaši. Ostaviš prtljag pa se šetaš gradom. Seize the day :)

I da, koliko si ti putovala? jel stvarno 24h ili odmah da racunam 48?

Pa pazi, Beograd-Stombol 24h, Stombol-Adana skoro 20h. Ali nama je bilo sjajno :) Bilo je ljeto, upoznale smo sjajne ljude u vozu, Turske je predivna kad kreneš južnije...