Jump to content

Featured Replies

Posted

Сутра увече крећем за Солун тачије идем на Свету Гору са агенцијом коју држи мој пријатељ. НА Светој Гори

ћу бити 2 дана а после тога ми остаје недеља вече, понедељак и уторак у Солуну. Имам доста слободног времена тако да препоручите неке ствари.

Имаћу организовану туру што се тиче верских садржаја.

• Author

Што се тиче Солуна ако немате кола буквално је веома тешко отићи доле осим авионом. :/

Само аутобус два пута недељно и нема повратне а у једном смеру је 50евра.

Јат има за 120евра повратна карта али и они не лете сваки дан :/

Воз не постоји итд...

Што се тиче Солуна ако немате кола буквално је веома тешко отићи доле осим авионом. :/

Воз не постоји итд...

Postoji povratna karta za autobuse. Alamanis tours, cena je oko 80 evra. Putovao sam nekoliko puta tim prevozom. Par puta nedeljno saobracaju. http://alamanis.com/srpski.html

Voz ne postoji samo privremeno zbog strajka grckih zeleznica. Znam da sigurno idu autobusi svakog dana iz Skoplja i koliko se secam nije bas jeftino ali sta je tu je. Iz Sofije je bio dosta povoljan voz za Solun (oko 15 evra) ali trenutno i on ne ide zbog strajka. Iz Sofije idu dosta cesto autobusi za Solun cena je od 70 do 90 lv. povratna karta. Mislim da je za sad to najpovoljnija varijanta s' obzirom da se do Sofije moze vozom za male pare, naravno bez vozne karte  :yok:

• Author

Воз не постоји итд...

Postoji povratna karta za autobuse. Alamanis tours, cena je oko 80 evra. Putovao sam nekoliko puta tim prevozom. Par puta nedeljno saobracaju. http://alamanis.com/srpski.html

знам за овог превозника али он није регистрован у БАСу тј не продају карте.

Авионом је највећа разлика 35евра али 11 сати клацкања наспрам авионом... Хм... Штета што нема лоу кост летова  :(

Da li neko zna kako stoje stvari sa varijantom lokalnih vozova od Skoplja do Đevđelije, pa posle presedanje u neki lokalni voz do Soluna?  :mah:

Da li neko zna kako stoje stvari sa varijantom lokalnih vozova od Skoplja do Đevđelije, pa posle presedanje u neki lokalni voz do Soluna?  :mah:

Ne postoji nikakav voz od od Đevđelije do Soluna.

Pa nisu valjda zatvorili celu prugu ka Solunu? Ovi Grci stvarno nisu normalni. U prevodu, nikako se ne može do Grčke vozom?  :psuje:

Pa nisu valjda zatvorili celu prugu ka Solunu? Ovi Grci stvarno nisu normalni. U prevodu, nikako se ne može do Grčke vozom?   :psuje:

Već rečeno, nikako! Jedino ako ustopiraš teretni voz.  ;D

Pa nisu valjda zatvorili celu prugu ka Solunu? Ovi Grci stvarno nisu normalni. U prevodu, nikako se ne može do Grčke vozom?   :psuje:

Pa ne moze bre,kad Grci strajkuju onda bas strajkuju,nema s' njima sale :D

@mveruvic:nije tesko doci do Soluna,ali je komplikovano :(

Ja sam isao u martu:BG-Skopje busom,pa Skopje-DJevdjelija opet busom,pa DJevdjelija-granica kombi-taksijem,pa peske preko granice,onda grcki taksi do Paraskevi-ja,pa busom od Paraskevi-ja do Soluna...uzas :roll:

Pa ne moze bre,kad Grci strajkuju onda bas strajkuju,nema s' njima sale :D

Ne znam da li pišem na švedskom, ali već sam x puta napisao da nije štrajk u pitanju.

Ne znam da li pišem na švedskom, ali već sam x puta napisao da nije štrajk u pitanju.

A mozda ti uopste i ne pises na ovoj temi,a?

Nigde u tvojim postovima ovde nisam to procitao.

lazo колико пара? :)

Povratna busom BG-Skopje je oko 1700 din.

Skopje-DJevdjelija makedonskim busom (pravoznik Braca...pa neko prezime,zaboravio sam;kad sam isao ka Djevdjeliji bus je bio RASPAD,ali bas ono mator,raspadnut,prljav,uzas;kad sam se vracao istim prevoznikom posle par dana bus je bio normalan) je valjda 4-5 evra u jednom pravcu.

Djevdjelija-granica (ide se kombijem,koji prima 8-10 putnika) je 2 evra.

Grcki kombi-takstisti su nesto skuplji - od granica do Paraskevija (prvi gradic posle granice) je 10 evra.

I na kraju Paraskevi-Solun busom je bilo...sad ne mogu da se setim dal 7 ili 17 evra.

lazo колико пара? :)

Povratna busom BG-Skopje je oko 1700 din.

Skopje-DJevdjelija makedonskim busom (pravoznik Braca...pa neko prezime,zaboravio sam;kad sam isao ka Djevdjeliji bus je bio RASPAD,ali bas ono mator,raspadnut,prljav,uzas;kad sam se vracao istim prevoznikom posle par dana bus je bio normalan) je valjda 4-5 evra u jednom pravcu.

Djevdjelija-granica (ide se kombijem,koji prima 8-10 putnika) je 2 evra.

Grcki kombi-takstisti su nesto skuplji - od granica do Paraskevija (prvi gradic posle granice) je 10 evra.

I na kraju Paraskevi-Solun busom je bilo...sad ne mogu da se setim dal 7 ili 17 evra.

Lazo, kojim prevoznikom?

Ja sam napisao na ovoj temi:

Nema veze sa štrajkom. Prekinuli su međunarodne linije od februara ove godine zbog ekonomske neisplativosti.

A na ovo je temi: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4862 smo pričali poprilično oko ukidanja istih.

::crazy:

Da nisi pitao makedonskog taksistu da li bi te vozio do Soluna i za koju cenu? Pošto između Đevđelije i Soluna imaš 85km.

Lazo, kojim prevoznikom?

kojim danima u nedelji saobraca na ovoj relaciji, u koje vreme krece iz Bg-a i da li svraca u Nis?

Koliko se secam Nis Express.Uglavnom,neki domaci prevoznik je i nije privatnik.

Polazak im je uvece negde oko 10,a stize se u Skopje rano ujutru (negde pre 6).

S' tim da imaju 2 polaska uvece u roku od sat vremena,prvi je valjda u 9,a drugi je u 10.Iako je ovaj drugi polazak sat vremena posle prvog stizu u isto vreme,jer ovaj prvi polazak staje u 100 zaoseka usput,a ovaj u 10 (kojim sam ja isao) staje u Jagodini,Nisu,Leskovcu,Kumanovu i Skopju.

Raspitajte se na informacijama za detalje,pisem samo po secanju (a to je bilo u martu),posto ima vise polazaka dnevno za Skopje i razlicite su im i cene i vremena putovanja.

Ja sam napisao na ovoj temi:

Nema veze sa štrajkom. Prekinuli su međunarodne linije od februara ove godine zbog ekonomske neisplativosti.

A na ovo je temi: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4862 smo pričali poprilično oko ukidanja istih.

::crazy:

OK,ti si na pisao na toj temi,ali na ovoj to nije spominjano.

A ne mogu da pratim bas sve teme i da pamtim sve to,znas...nego mi je ostalo u glavi valjda to iz medija da je rec o strajku,sta cu :)

Da nisi pitao makedonskog taksistu da li bi te vozio do Soluna i za koju cenu? Pošto između Đevđelije i Soluna imaš 85km.

Razmisljao sam,ali oni nisu klasicni taksi,vec linijski taksi.Znaci,voze od Djevdjelije do granice i nazad.

Valjda imaju i neki dil sa "kolegama" sa druge strane granice,tj. da ne preuzimaju jedni drugima musterije,ko ce ih znati :)

Ovaj prvi citat jeste sa prošle strane ove teme  ;D ali nebitno.

Pitam za te taksiste pošto se sećam da su iz Skoplja do Ohrida imali neku relativno smešnu cenu s obzirom na razdaljinu (mislim da je recimo bila kao dve do tri autobuske karte do OH), i to su bili obični taksisti u pitanju. E sad čuo sam da su ove godine nešto poskupeli, ali i dalje mislim da od Đevđelije do Soluna bi se moglo nagoditi sa nekim taksistom za do 20€ samo se treba malo potruditi oko nalaženja istog  :)

Ovaj prvi citat jeste sa prošle strane ove teme  ;D ali nebitno.

Nisam ga primetio pravo da ti kazem,jer sam gledao sam postove RaxCherrych-a,posto je on rekao kako je ON napisao to :roll:

Pitam za te taksiste pošto se sećam da su iz Skoplja do Ohrida imali neku relativno smešnu cenu s obzirom na razdaljinu (mislim da je recimo bila kao dve do tri autobuske karte do OH), i to su bili obični taksisti u pitanju. E sad čuo sam da su ove godine nešto poskupeli, ali i dalje mislim da od Đevđelije do Soluna bi se moglo nagoditi sa nekim taksistom za do 20€ samo se treba malo potruditi oko nalaženja istog  :)

Mozda i moze da se nadje,al ja sam (kad sam stigao u DJevdjeliju na autobusku) uzeo zdravo za gotovo pricu nekog matorog tamo sto je sedeo kako trebam da idem sa tim kombijem do granice,pa posle da jurim grcke taksiste,pa nisam ni proveravao alternative toga sto mi je matori rekao :)