Jump to content

Featured Replies

Za onda nije jeftinije i lakse uzeti autobus iz Skoplja direkt za Solun? Mislim da je karta 20E u jednom pravcu, a 30 povratna.

Nisam ga primetio pravo da ti kazem,jer sam gledao sam postove RaxCherrych-a,posto je on rekao kako je ON napisao to :roll:

Napisao sam više puta u više tema u kojima se govori o tome. No, nebitno. Uglavnom, potvrđeno je da vozovi za Solun neće voziti ni tokom leta, niti do kraja godine. A najverovatnije neće ni sledeće godine...

Bas me raduju sa tim.

Za onda nije jeftinije i lakse uzeti autobus iz Skoplja direkt za Solun? Mislim da je karta 20E u jednom pravcu, a 30 povratna.

Jeste,ali stvar je u tom sto iz Skopja ima bus svaki drugi dan - ponedeljak,sreda,petak i dal subota ili nedelja (mada su mi nesto rekli kad pocne letnja sezona da ce biti svakim danom) i to samo 1 polazak (rano ujutru,tipa 6-7),a meni je trebao bus bas taj "neparan" dan (cetvrtak).

A citajuci drugu temu o prekidu zeleznickog inostranog saobracaja u Grckoj video sam da je neko ostavio link za neki privatni autobuski prevoz Skopje-Solun koji ide svakodnevno i ja naivan poverovao i krenuo tako na put neproverenih informacija i kad saznas da NEMA busa tog dana kad si ti dosao ( :bang: ) onda se snalazis kako znas i umes,samo da stignes na vreme u Solun...

• 1 month later...

A ima li neki bus od Đevđelije do Soluna? Onaj bus iz Skoplja staje li u Đevđeliji? Imam flexi a malo para pa bih išao vozom sto je više moguće..

• 2 weeks later...

Da li ima neko informaciju kako od Soluna prema Srbiji. Stizem u Solun u utorak u 21:15 avionom, a sajtovi nasih, makedonskih i grckih autoprevoznika su blagi uzas. Nema informacija.

Video ja to na njihovom, sajtu, ali toliko su profesionalni da ni mail nemaju, pa nisam bio siguran da li jos voze, a takodje ne znam odakle krecu.

Za sada je mozda bolje do Soluna voz/bus, a posle nesto preko Makedonije, iz Skoplja je vec lako. Inace su Grcki sajtovi jeza i uzas, Oni su u 19. veku sto se interneta tice. Zeleznica, prevoznici, ma sve jeza i uzas. Da li su bus stanice kao kod nas, jedna, pa odatle svi krecu, ili su razbacane po gradu pa zavisno od prevoznika treba da trazim.

• 2 months later...

Ako jos nekoga zanima, uvek kada idem za Thess, idem busom, agencija se zove FP travel i nalaze se u Karadjordjevoj 83 (preko puta glavne autobuske stanice). Polasci su: SREDA, PETAK  i NEDELJA. u 18h u istoj ulici (malo pre same agencije) Kontakt tel. Beograd: 011/7614 787, 063/ 21 78 75. Staju i u Novom Sadu (pre Beograda i u Nisu posle - ulaze u gradove) jer je to linija koja ide od Budimpeste do Atine (pa ako nekog zanima i to).

Iskreno, najbolji autobusi, kozna i udobna sedista, prijatni grcki driver-i i jos ako neko bas ne moze bez cigareta - skocite do prvih sedista, zamolite vozace i "zadimite" ;) Cena je od Beograda do Soluna 50e u jednom pravcu u oba imate 10e popust. U Solunu bus staje u ulici Anageniseos (oko 6h ujutru) - to je u blizini suda i jako blizu centru. Pozz!!

Helen , a kojim danima i u koje vreme voze od Soluna za Beograd ?

Šteta što redovni bus iz Skoplja ide samo u 6h ujutro, jer bi se inače na povratnom putovanju mogla ostvariti ušteda od 40 eur, zato što je Fudeksova povratna karta Beograd-Skoplje samo 30 eur, a povratna Skoplje-Solun je 28 eur.

Vidim da su promenili polaske. Dakle, iz Beograda krecu SREDOM i NEDELJOM u 18h, a povratak iz Grcke (Atina, Solun) je UTORKOM i SUBOTOM u 8h (Atina), racunaj da su oko 15:30h - 16h u Solunu (u oba slucaja pricamo o lokalnom vremenu).

Ko se vraca iz Soluna (tamo u agenciji lik koji radi - jedan bucko), govori srpski ;)

Nesto vise o njima na web. http://www.fptravel.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=42&Itemid=104 (izaberi jezik po zelji - imaju i srpski).

POZDRAVCIC!

... i jos ako neko bas ne moze bez cigareta - skocite do prvih sedista, zamolite vozace i "zadimite"

Sramota.

Lazo, nemoj ovo shvatiti previse licno hehe u pitanju je grcki prevoznik i vecina njih (Grci) ne mogu bez cigareta. Ja sam iskreno ne pusac i ne smeta mi jer se dim ni ne oseti s'obzirom da vode racuna pa ne pale svi u isto vreme i vozac uvek ima otvoren prozor.

• 1 month later...

kako iz centra grada da dođem do tržnog centra Cosmos , pročitao sam da je negde na izlazku iz grada prema aerodromu  ? Gde se kupuju karte za prevoz , koji broj busa ? hvala

Od Egnacije (sa Aristotelovog trga) uzmi autobus broj 31 koji ide do Voulgari Terminala i odatle autobus broj 36 koji ide na svakih 15-20 minuta (to ne vazi za autobus 36T). Kartu mozes da kupis i od vozaca (inace je 0.50 E a u vozilu 0.60). U svakom slucaju moras uzeti kartu za svaku voznju.

kako iz centra grada da dođem do tržnog centra Cosmos , pročitao sam da je negde na izlazku iz grada prema aerodromu  ? Gde se kupuju karte za prevoz , koji broj busa ? hvala

немаш ништа специјално тамо, у принципу исто као код нас у Делта Ситију... А има аутобус да те истрипује баш, тај градски, када креће из града, излази на аутопут и од једном излеће на неки локални који води у брда, знам барем ја у чуду, шта како, шта ћу ја овде. Иначе иде у неку припиздину, то оставља путнике па се истим путем враћа...

Video ja to na njihovom, sajtu, ali toliko su profesionalni da ni mail nemaju, pa nisam bio siguran da li jos voze, a takodje ne znam odakle krecu.

Za sada je mozda bolje do Soluna voz/bus, a posle nesto preko Makedonije, iz Skoplja je vec lako. Inace su Grcki sajtovi jeza i uzas, Oni su u 19. veku sto se interneta tice. Zeleznica, prevoznici, ma sve jeza i uzas. Da li su bus stanice kao kod nas, jedna, pa odatle svi krecu, ili su razbacane po gradu pa zavisno od prevoznika treba da trazim.

druze jesi putovao kada u grcku??kakva makedonija,presedanja,gluposti..o cemu ti pricas??cuti bolan i citaj sta ljudi pisu..

• 1 month later...

siris dezinformacije!

sajtovi u Grckoj su sasvim ok i sto se tice zeleznickog i autobuskog prevoza. Za zeleznicki kupujes i karte online, a za autobuski pravis rezervaciju. Pregledni su i od pomoci. Zeleznica www.ose.gr , autobuski ukucate u pretrazivac ktel i ime grada u koji zelite da idete.

Sto se tice prevoza od-do Srbije, postoje 3 stalna prevoznika, pa kome nije dovoljno nek putuje abionom. Prevoznici su redom :Fp travel, Siamos (mozda najcesce koriscena od najveceg broja turista i nasih ljudi koji zive u Solunu) i Alamanis (sa ovima i nemam neka lepa iskustva)!

Varijante preko Makedonije ili Bugarske su u slucajevima kad morate da putujete danima kad nema busa, a to je uglavnom jedan ili dva dana izmedju polazaka. Mislim da je i Laza zato putovao tako jer je imao odredjene dane koji su mu odgovarali, a nisu se poklapali sa danima kada saobracaju busevi.

p.s. Lazo pozdrav-Manowar! :)

• 2 weeks later...
  • 2 years later...

Од 10. маја, поново је прорадио воз на релацији Софија-Солун. Из Софије полази у 15:30 и стиже у Солун у 22:22 часа. Из Солуна ујутру у О6:55 и стиже у Софији у 13:45 часова. Има везу за и од Атине. Возна карта у једном правцу кошта 34,86 лева( ваљда је 1 лев= 60 din. ). Резервација седишта обавезна, међутим,  чујем да и даље може договор са кондуктером. Можда ће ова информација некоме бити од КОРИСТИ:yok:

• 4 weeks later...

Од 10. маја, поново је прорадио воз на релацији Софија-Солун. Из Софије полази у 15:30 и стиже у Солун у 22:22 часа. Из Солуна ујутру у О6:55 и стиже у Софији у 13:45 часова. Има везу за и од Атине. Возна карта у једном правцу кошта 34,86 лева( ваљда је 1 лев= 60 din. ). Резервација седишта обавезна, међутим,  чујем да и даље може договор са кондуктером. Можда ће ова информација некоме бити од КОРИСТИ:yok:

Ja sam gledao po sajtu grčkih željeznice, ali ne nađoh vezu od Atine za Solun za ovaj voz ... ima noćni, koji u Solun dolazi poslije 7, a ovaj kreće u 06:55 ... :S