Jump to content

Featured Replies

Za onda nije jeftinije i lakse uzeti autobus iz Skoplja direkt za Solun? Mislim da je karta 20E u jednom pravcu, a 30 povratna.

On 6/10/2011 at 12:38 AM, Laza GNR said:

Nisam ga primetio pravo da ti kazem,jer sam gledao sam postove RaxCherrych-a,posto je on rekao kako je ON napisao to :roll:

Napisao sam više puta u više tema u kojima se govori o tome. No, nebitno. Uglavnom, potvrđeno je da vozovi za Solun neće voziti ni tokom leta, niti do kraja godine. A najverovatnije neće ni sledeće godine...

Bas me raduju sa tim.

On 6/10/2011 at 2:03 AM, ayvarche said:
Za onda nije jeftinije i lakse uzeti autobus iz Skoplja direkt za Solun? Mislim da je karta 20E u jednom pravcu, a 30 povratna.

Jeste,ali stvar je u tom sto iz Skopja ima bus svaki drugi dan - ponedeljak,sreda,petak i dal subota ili nedelja (mada su mi nesto rekli kad pocne letnja sezona da ce biti svakim danom) i to samo 1 polazak (rano ujutru,tipa 6-7),a meni je trebao bus bas taj "neparan" dan (cetvrtak).

A citajuci drugu temu o prekidu zeleznickog inostranog saobracaja u Grckoj video sam da je neko ostavio link za neki privatni autobuski prevoz Skopje-Solun koji ide svakodnevno i ja naivan poverovao i krenuo tako na put neproverenih informacija i kad saznas da NEMA busa tog dana kad si ti dosao ( :bang: ) onda se snalazis kako znas i umes,samo da stignes na vreme u Solun...

• 1 month later...

A ima li neki bus od Đevđelije do Soluna? Onaj bus iz Skoplja staje li u Đevđeliji? Imam flexi a malo para pa bih išao vozom sto je više moguće..

• 2 weeks later...

Da li ima neko informaciju kako od Soluna prema Srbiji. Stizem u Solun u utorak u 21:15 avionom, a sajtovi nasih, makedonskih i grckih autoprevoznika su blagi uzas. Nema informacija.

Video ja to na njihovom, sajtu, ali toliko su profesionalni da ni mail nemaju, pa nisam bio siguran da li jos voze, a takodje ne znam odakle krecu.

Za sada je mozda bolje do Soluna voz/bus, a posle nesto preko Makedonije, iz Skoplja je vec lako. Inace su Grcki sajtovi jeza i uzas, Oni su u 19. veku sto se interneta tice. Zeleznica, prevoznici, ma sve jeza i uzas. Da li su bus stanice kao kod nas, jedna, pa odatle svi krecu, ili su razbacane po gradu pa zavisno od prevoznika treba da trazim.

• 2 months later...

Ako jos nekoga zanima, uvek kada idem za Thess, idem busom, agencija se zove FP travel i nalaze se u Karadjordjevoj 83 (preko puta glavne autobuske stanice). Polasci su: SREDA, PETAK  i NEDELJA. u 18h u istoj ulici (malo pre same agencije) Kontakt tel. Beograd: 011/7614 787, 063/ 21 78 75. Staju i u Novom Sadu (pre Beograda i u Nisu posle - ulaze u gradove) jer je to linija koja ide od Budimpeste do Atine (pa ako nekog zanima i to).

Iskreno, najbolji autobusi, kozna i udobna sedista, prijatni grcki driver-i i jos ako neko bas ne moze bez cigareta - skocite do prvih sedista, zamolite vozace i "zadimite" ;) Cena je od Beograda do Soluna 50e u jednom pravcu u oba imate 10e popust. U Solunu bus staje u ulici Anageniseos (oko 6h ujutru) - to je u blizini suda i jako blizu centru. Pozz!!

Helen , a kojim danima i u koje vreme voze od Soluna za Beograd ?

Šteta što redovni bus iz Skoplja ide samo u 6h ujutro, jer bi se inače na povratnom putovanju mogla ostvariti ušteda od 40 eur, zato što je Fudeksova povratna karta Beograd-Skoplje samo 30 eur, a povratna Skoplje-Solun je 28 eur.

Vidim da su promenili polaske. Dakle, iz Beograda krecu SREDOM i NEDELJOM u 18h, a povratak iz Grcke (Atina, Solun) je UTORKOM i SUBOTOM u 8h (Atina), racunaj da su oko 15:30h - 16h u Solunu (u oba slucaja pricamo o lokalnom vremenu).

Ko se vraca iz Soluna (tamo u agenciji lik koji radi - jedan bucko), govori srpski ;)

Nesto vise o njima na web. http://www.fptravel.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=42&Itemid=104 (izaberi jezik po zelji - imaju i srpski).

POZDRAVCIC!

On 10/30/2011 at 8:44 PM, Helen said:
... i jos ako neko bas ne moze bez cigareta - skocite do prvih sedista, zamolite vozace i "zadimite"

Sramota.

Lazo, nemoj ovo shvatiti previse licno hehe u pitanju je grcki prevoznik i vecina njih (Grci) ne mogu bez cigareta. Ja sam iskreno ne pusac i ne smeta mi jer se dim ni ne oseti s'obzirom da vode racuna pa ne pale svi u isto vreme i vozac uvek ima otvoren prozor.

• 1 month later...

kako iz centra grada da dođem do tržnog centra Cosmos , pročitao sam da je negde na izlazku iz grada prema aerodromu  ? Gde se kupuju karte za prevoz , koji broj busa ? hvala

Od Egnacije (sa Aristotelovog trga) uzmi autobus broj 31 koji ide do Voulgari Terminala i odatle autobus broj 36 koji ide na svakih 15-20 minuta (to ne vazi za autobus 36T). Kartu mozes da kupis i od vozaca (inace je 0.50 E a u vozilu 0.60). U svakom slucaju moras uzeti kartu za svaku voznju.

On 12/28/2011 at 6:57 PM, tavel said:

kako iz centra grada da dođem do tržnog centra Cosmos , pročitao sam da je negde na izlazku iz grada prema aerodromu  ? Gde se kupuju karte za prevoz , koji broj busa ? hvala

немаш ништа специјално тамо, у принципу исто као код нас у Делта Ситију... А има аутобус да те истрипује баш, тај градски, када креће из града, излази на аутопут и од једном излеће на неки локални који води у брда, знам барем ја у чуду, шта како, шта ћу ја овде. Иначе иде у неку припиздину, то оставља путнике па се истим путем враћа...

On 8/19/2011 at 7:49 AM, mikal said:

Video ja to na njihovom, sajtu, ali toliko su profesionalni da ni mail nemaju, pa nisam bio siguran da li jos voze, a takodje ne znam odakle krecu.

Za sada je mozda bolje do Soluna voz/bus, a posle nesto preko Makedonije, iz Skoplja je vec lako. Inace su Grcki sajtovi jeza i uzas, Oni su u 19. veku sto se interneta tice. Zeleznica, prevoznici, ma sve jeza i uzas. Da li su bus stanice kao kod nas, jedna, pa odatle svi krecu, ili su razbacane po gradu pa zavisno od prevoznika treba da trazim.

druze jesi putovao kada u grcku??kakva makedonija,presedanja,gluposti..o cemu ti pricas??cuti bolan i citaj sta ljudi pisu..

• 1 month later...
  On 8/19/2011 at 7:49 AM, mikal said:

siris dezinformacije!

sajtovi u Grckoj su sasvim ok i sto se tice zeleznickog i autobuskog prevoza. Za zeleznicki kupujes i karte online, a za autobuski pravis rezervaciju. Pregledni su i od pomoci. Zeleznica www.ose.gr , autobuski ukucate u pretrazivac ktel i ime grada u koji zelite da idete.

Sto se tice prevoza od-do Srbije, postoje 3 stalna prevoznika, pa kome nije dovoljno nek putuje abionom. Prevoznici su redom :Fp travel, Siamos (mozda najcesce koriscena od najveceg broja turista i nasih ljudi koji zive u Solunu) i Alamanis (sa ovima i nemam neka lepa iskustva)!

Varijante preko Makedonije ili Bugarske su u slucajevima kad morate da putujete danima kad nema busa, a to je uglavnom jedan ili dva dana izmedju polazaka. Mislim da je i Laza zato putovao tako jer je imao odredjene dane koji su mu odgovarali, a nisu se poklapali sa danima kada saobracaju busevi.

p.s. Lazo pozdrav-Manowar! :)

• 2 weeks later...
  • 2 years later...

Од 10. маја, поново је прорадио воз на релацији Софија-Солун. Из Софије полази у 15:30 и стиже у Солун у 22:22 часа. Из Солуна ујутру у О6:55 и стиже у Софији у 13:45 часова. Има везу за и од Атине. Возна карта у једном правцу кошта 34,86 лева( ваљда је 1 лев= 60 din. ). Резервација седишта обавезна, међутим,  чујем да и даље може договор са кондуктером. Можда ће ова информација некоме бити од КОРИСТИ:yok:

• 4 weeks later...
  On 5/14/2014 at 8:51 PM, herba said:

Од 10. маја, поново је прорадио воз на релацији Софија-Солун. Из Софије полази у 15:30 и стиже у Солун у 22:22 часа. Из Солуна ујутру у О6:55 и стиже у Софији у 13:45 часова. Има везу за и од Атине. Возна карта у једном правцу кошта 34,86 лева( ваљда је 1 лев= 60 din. ). Резервација седишта обавезна, међутим,  чујем да и даље може договор са кондуктером. Можда ће ова информација некоме бити од КОРИСТИ:yok:

Ja sam gledao po sajtu grčkih željeznice, ali ne nađoh vezu od Atine za Solun za ovaj voz ... ima noćni, koji u Solun dolazi poslije 7, a ovaj kreće u 06:55 ... :S