Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da za jedno 5-6 dana posetim jednu drugaricau u Zagrebu pa me zanima kako najlakse i najeftinije da stignem do Zagreba?Svaka informacija je dobro dosla.

Najjeftinije ti je stopom. E sad da li je najlakshe to ti ne mogu garantovati... Acketa i ja smo dosta brzo stigli. Samo ponesi neku mapu ili zabelezi gradove pored autoputa da znash ko ce te dokle odneti.

Evo uputstvo kako da stignesh na najbolje mesto za stop iz Bg-a poshto vidim da ti u nicku pishe Bg...

Nashla sam ga na https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=204.0

"Pravac autoput bratstva i jedinstva :

Zgodno mesto je ulaz na autoput sa To?inog Bunara, kod Studenjaka. Ne suv drum, nego ba? krivina na ulazu. Ulaz je dovoljno prometan, a na samom autoputu je suvi?e gu?va. 100 i kusur metara pre tog ulaza nalazi se autobusko stajali?te na kojem staju busevi 611 i 612. 611 vozi u Dobanovce, 15ak kilometara niz autoput. Njime je preko dana najbolje ići do Grmeča, stanice neposredno iza petlje na kojoj se odvaja novi novosadski put. Tu je već dovoljno mala gu?va za stop na samom drumu, a i ulaz je sasvim pristojno frekventan. Preporučujem stop s obe ruke u o?trom uglu između samog puta i ulaza. Noću (i predveče ;-) ) je bolje produ?iti skoz do Dobanovaca, jer je Dobanovačka petlja mnogo bolje osvetljena. Kad napusti autoput, bus staje odmah na ulazu u selo (praktično čim pređe nadvo?njak). Sa te stanice pro?etati levo od nadvo?njaka, sve do ulaza. Na?alost, naplatna rampa je jo? 6-7 km iza, ne isplati se ?etati do tamo.

611 inače vozi sa Zemunskog keja, preko Starog merkatora i op?tine Novi Beograd. Do Grmeča je jo? moguće stići 15icom (ide iz grada, sa Zelenjaka, pa kroz centar Zemuna) do kraja, malo iza okretnice je novosadski drum, pa njime levo oko 1 km.

612 silazi sa autoputa na novosadski put, mo?e se izaći stanicu pre (ključna reč : Zmaj) ili posle skretanja, pa u ?etnju (oko pola kilometra) do Grmeča.

Pri slabijem saobaraćaju (noću, nedeljom) dobar je ulaz iz ulice Omladinskih brigada (pred Geneksovom kulom, gledano od Gazele).

Prihvatite prevoz za ?imanovce (Krnje?evce), od ?imanovačke petlje do rampe ima oko kilometar (ne silaziti iz kola čim skrenu s autoputa, nego bli?e nadvo?njaku, u?tedi se neka stotina metara).

Put Ruma - ?abac je drugi od ona dva nadvo?njaka na Rumskoj raskrsnici. Put Veliki Radinci - Sremska Mitrovica je drugi od ona 2 nadvo?njaka na mitrovačkoj petlji. Mitrovica je (osim te?ke te?ke preiferije) nekoliko kilometara udaljena od petlje pa se (u pristojno doba) isplati stati jo? jednom na stop, na raskrsnici puteva od rampe i od nadvo?njaka."

Voz ide nekoliko puta dnevno kao i bus a za informacije o cenama zovi zeleznicu i autobusku stanicu pa kad dobijes informacije javi i nama.

:grin:

• 2 years later...

Imate sledecu varijantu. Uzmete lokalni voz od BG, NS ili Indjije zavisi odakle putujete pa do Sida, uz 50% popusta karta ne izadje vise od 200din, tu predjete granu i od tovarnika kupite kartu do ZG uz euro26 Hrvatske zeljeznice daju 25% popusta, karta u 2.razredu putnickog voza/vlaka izadje oko 90kuna to je oko 10e. Dakle ukupan trosak oko 1200 dinara.

jao i mene zanima ovo!  :)

voz kosta 4800 dinara.  :o

Da li se radi o povratnoj karti?

povratna povratna! ali ipak. povratna za budimpestu je oko 1800 dinara (iz ns) pa ovo ipak zvuci strasno.

a kako izgleda taj prelaz preko grane?

jel mora iz sida do granicnog prelaza mnogo da se pesaci?

Jos jeftinije bi te izaslo ako se do Indjije od NS-a procvercas ili kupis kartu do beske uz euro26 pa od Indjije uzmes kartu do ZG, ali prvo nazovi da pitas koliko je karta Indjija-ZG. Sto se tice prelaza granice peske ili stopom to pitaj ove iskusne stopere koji su stopirali kod Sida gde je najbolje i kakav je procenat uspesnosti. :)

• 2 months later...

@role-bole

Zanima me da li se karta, kada se predje granica sa Hrvatskom, kupuje u vozu ili može da se kupi i na stanici? Koliko je skuplja ako se kupuje u vozu? Hitno mi je, sutra putujem...

To od granice do ZG? Inace, koliko sam cuo od Nove godine, kanda vise nece vaziti studentske povlastice euro26 i etc za zeleznicki saobracaj, tako da se ne iznenadite.. :102:

Ako hoces vozom, imas ih cetiri dnevno sa polascima u 5.45, 10.20, 15.25 i 21.40. Povratna karta je nesto vise od 40 evra. Putuje se vise od 7 sati.

I voz putuje jako dugo. A stopom si tamo za 4 sata. Kad jednom odeš stopom u Zg, nema nazad. Sve ostalo deluje kao veliko gubljenje vremena.

jel mora iz sida do granicnog prelaza mnogo da se pesaci?

Ima dosta do prelaza... Ali, put koji vodi ka GP Batrovci nije daleko od železničke stanice u Šidu. Svako ko ide ka Moroviću može vas pokupiti i ostaviti na mostu koji ide preko autoputa. Tu se skrene desno i onda samo pravo ka granici...

• 4 weeks later...

Toliko je mogla da košta ako si išla sa grupom od šest ljudi... mene je izlazilo i po 20e ali pre dve tri godine i sa grupom  :)

Ja sam išao pre mesec dana u Zagreb i kupuio sam kartu do Šida. Prešao sam vozom granicu (bez karte) a u vozu mi je kondukter sam predložio da kupim kartu u Vinkovcima (imao sam desetak minuta za to). Cene se mogu proveriti na sajtovima železnica...

troje. ali nije mnogo vise bilo ni solo....sest ljudi ne znaci nista jer je najpovolnija neka varijanta grupne karte na koju se upisuje maksimum 4 ili 5 osoba, zaboravila sam. tako da vise ljudi od toga se cepa na dve tri karte. poslednji put smo isli u pre par meseci. a  to za vinkovce pretpostavljam da je dobra varijanta, posto zaista tamo stoji voz dovoljno dugo. nije nam palo na pamet da tako secemo cenu...next time.... :gossip:

Djevojka i ja smo išli oko nove godine malo po balkanu (zg-sarajevo-krusevac-nis-sofija i nazad preko beograda za zg). Većim smo djelom putovali vlakom pritom uvjek dogovrajući cijenu s kondukterom. Najlakše je bilo dogovoriti u bosni a najteže beograd - šid - zagreb. Na ovoj posljednjoj relaciji su se kondukteri u vlaku malo pravili kao da ih to ne zanima ali su na kraju uzeli. Beograd - Šid oko 300 dinara za nas dvoje a u Tovarniku nam je kondukter rekao da u Vinkovcima ulazi neka kontrola koja njega kontrolira je li izdao sve karte po propisu i da od tamo obavezno moramo kupiti kartu. Kontrole naravno nije bilo a ni mi nismo kupili kartu :spot:

Do Nove Gradiške smo išli besplatno a tamo nam je sraćunao neku kartu i sebi u brk promrmljao o toj nekoj fantomskoj kontroli...ne sjećam se više koliko je bila ta karta jer je djevojka platila gent. ali znam da smo prošli puunoo jeftinije nego da smo uzimali punu kartu bg-zg

samo da napomenem da je najzanimljivije cijenkanje bilo na relaciji dimitrovgrad - niš gdje smo pili bugarsku rakiju s dva konduktera u kupeu :pivoooo: puna dva sata

jedan od njih u nišu je objasnio drugom, novom kondukteru koji je nastavljao dalje vlakom za bg da nas "ostavi da spavamo"  clap  lol::

I žao mi je što se ovaj topik "kako do zagreba" nalazi u rubrici "po inostranstvu" :102: