Jump to content

Featured Replies

Posted

Interesuje me da li važi "UNIQA" i "GENERALI" putno osiguranje u Ukrajini i Belorusiji???

Interesuje me da li važi "UNIQA" i "GENERALI" putno osiguranje u Ukrajini i Belorusiji???

Vaze oba.

Sa EURO26 karticom si osiguran godinu dana na putovanjima van zemlje sa UNIQA osiguranjem. Bas se isplati tako se osigurati ako si mladji od 26 jer si za 1000 dindzi miran godinu dana na putovanjima.

• Author

stariji sam ja od 30 godina,tako da te kartice ne dolaze u obzir za mene..a pitao sam i u ime drugih starijih od 26 ili 30 godina..ok..odgovor je bio bitan.

• 2 months later...

Имам једно питање. Узимао сам до сада неколико пута осигурање али тада сам знао тачно којих ћу датума бити у којој земљи. Сад је ствар у томе што овај пут то не знам, а радница која се бави продајом осигурања ми каже да морам тачно то да знам како би осигурање за све земље које ћу посетити могла да подели по датумима. Знам да ћу у иностранство прећи већ 23. августа и да ћу се вратити 8. или 9. септембра али успут бих одлучио колико ћу се задржати у којој земљи. Исто тако знам да је цена осигурања за одређене групе земаља иста (европске, азијске...) па ме занима да ли их је све могуће обухватити под исту полису?

Даље, узмимо на пример да из Бугарске у Турску прелазим 24. августа. Значи ли то како каже радница да ћу за 24. август морати да узимам две полисе за обе земље посебно? Тотално сам збуњен а радница ми исто тако делује, а да не кажем да изгледа као да хоће да ме превари. Дакле, уопштено питање, ако две земље припадају истој групи, а у њима ћу боравити истог дана може ли се узети једна полиса јер је у супротном дупли трошак?

Ја колико знам, има подела је на САД и остале земље. Када је осигурање било потребно због добијања виза за земље Шенгена онда је постојала и та категорија.

Ovih dana videh da se po novinama reklamira Dunav kartica za osiguranje koja vazi za godinu dana, za EU, Rusiju i Tursku, do 35000€ i koshta 75€, pa ako ti odgovara...

Много је брате. Није то за нас што на путу проведемо 15-20 дана годишње.

Много је брате. Није то за нас што на путу проведемо 15-20 дана годишње.

Ja sam pre mesec dana platila za 3 nedelje u inostranstvu 2300 dinara osiguranje. Nije bilo bitno kada i koliko dana sam u kojoj drzavi,receno mi je da vazi u celoj Evropi. U pitanju je Delta Generali osiguranje.

• 4 months later...

Da li ima neko iskustva sa Raiffeisen bankom i osiguranjem koje se dobija uz bilo koju platnu karticu? http://www.raiffeisenbank.rs/code/navigate.aspx?Id=415

Raiffeisen banka je, u saradnji sa UNIQA osiguranjem, svim svojim korisnicima platnih kartica, bez obzira da li je reč o debitnim ili kreditnim karticama, ponudila kao dodatnu mogućnost četiri veoma atraktivna uslužna paketa osiguranja za svakodnevni život, kao i za turistička, odnosno službena putovanja.

Total – Ekstra + putno zdravstveno osiguranje - 400.00 RSD mesečno

Treba da idem na volontiranje u Bugarsku u trajanju od 7 meseci i za to mi je potrebna viza koja kosta ni manje ni vise nego 200 evra, a jedan od papira koji mi traze je medj.zdrv.osiguranje... to osiguranje kod detla generali je takodje 200 evra za 7 meseci :S bas mi se ne daju tolike pare....pa ako neko ima ideju kako da prodjem jeftinije neka javi :D

Kakva je to viza od 200 evra?? Dobro prouci sta tacno podrazumeva to osiguranje preko kartice, pa onda vidi sta ti je ciniti. Ako je sve ovako kako kazes, onda ti se definitivno isplati.

Za slucaj da ces uzimati redovno osiguranje, idi u neku poslovnicu Uniqa osiguranja i popricaj u vezi tvog slucaja, sigurno je jeftinije nego kod Delte. I vidi u ambasadi kolika polisa osiguranja ti je neophodna za Bugarsku, ako imaju to uopste propisano. Jer, npr, osiguranje za 7 meseci sa polisom od 30000 evra ce ti svakako biti jefitnije nego ono sa polisom od npr 50000evra. Obicno hoce da ponude ono sa vecom polisom, pa se ti vec raspitaj i trazi najpovoljnije za sebe.

Ako imas manje od 30 godina, izvadi EURO26 karticu(kosta valjda 900din) i uz nju ide osiguranje sa polisom od 5000evra i vazi godinu dana. Ako ti je to mala polisa osiguranja, sa EURO26 ostvarujes popust kod Uniqe od 25%, pa izvadi karticu i uzmi redovno osiguranje uz taj popust, opet se vise isplati.

Ili uzmi kod Inteze Amerikan karticu uz koju dobijaš besplatno zdravstveno osiguranje. Pisali smo o tome.

Ok, hvala na odgovorima. Uzela sam visa electron karticu kod Raiffeisen banke i osiguranje.

Inace u pitanju je viza tipa D. Kad su mi rekli da kosta 200 evra za malo da otegnem papke :S

Da li moze neko dami da informacije u vezi EURO 26, imam 27 god, mada na njihovom sajtu vidim da pise za mladje od 26 god, a neko je spomenuo do 30 god...Sta je potrebno za izvaditi ovu karticu?

Treba da imas manje od 26 godina, tj. 25, 24, 23 ... Sa 27 si previse star, matori  :P

Ovde u Sloveniji sam se malo raspitivao i najjeftinije medjunarodno osiguranje koje vazi "za ceo svet" je oko 100 evra za 6 meseci i pokriva do 15000 evra. Jel ima to negde u Srbiji za jeftinije?

Hteo bih da zamolim moderatore da spoje teme Putno osiguranje i Medjunarodno zdravstveno osiguranje.

Kao da nekom nisu sasvim razumljiva ova dva pojma.

Putno osiguranje je osiguranje zivota i stvari idr. na putovanju, a putno zdravstveno osiguranje je pokrivanje troškova lečenja van zemlje boravka.

Kod nekih osiguravača polisa obuhvata i jedno i drugo a kod nekih ne.

Naprimer, putno osiguranje vlasnika Amerikan kartice, izdate od Intesa banke, je moguće samo ako je putovanje plaćeno tom karticom. To se ne odnosi na Putničko zdravstveno osiguranje, koje je pokriveno.