Jump to content

Featured Replies

Posted

Stvari stoje ovako:

Pokusacu da dobijem internship u jednoj od organizacija ciji je Head Office u Faro-u.

Ono sto me jako zanima je KAKO da dodjem u Faro? Kopam po netu i vidim da je opcija Beograd - Lisabon avionom $410 povratna karta. Cenim da od Lisabona do Faro-a bus ne bi trebalo da kosta vise od $40. Sve u svemu oko $500 za povratnu do Faro-a. Ako ne gresim. A nadam se da moze jeftinije  :grin:

Ne znam zaista, ako je neko isao u opste u Portugal, kako? Low cost iz Budimpeste ne ide, mozda neki bus do nekog cvorista sto kazu, ali ja ne znam kog, pa ako mozete, molio bih Vas da mi malo pomognete, da date konstruktivne predloge...

p.s. Eh da, organizacija bi mi refundirala 70% troskova puta... Sto je sasvim korektno  :grin:

Ne znam sto se tice konstruktivnog predloga,ali najprakticniji je da posto ti je put pokriven 70%,lepo sednes kao gospodin na surcinu i za 150$ tj,nekih 120E otputujes bez trzavica,jurnjave i matretiranja.

Realno busom da ides ima da ti izadje regularna karta vise od 120 e i ima da se lecis od klackanja u busu na tako velikoj relaciji 7 dana.

• Author
sednes kao gospodin na surcinu i za 150$ tj,nekih 120E otputujes

Da li si siguran da avio karta kosta toliko??? Ako je tako onda nema vise razmisljanja.

sednes kao gospodin na surcinu i za 150$ tj,nekih 120E otputujes

Da li si siguran da avio karta kosta toliko??? Ako je tako onda nema vise razmisljanja.

150$ je onih 30% cene karte koje mora? sam da plati?.  gent

• 2 months later...

Ljudi, mo?e li neko ko je upućen da mi ka?e ?ta valja videti u Portugaliji za period od 4-5 dana? Letnje doba, savr?ena mobilnost ?eleznicom, tranzit preko ?panije.

:banana:

nema cheap flightova direktno do Fara ali se moze uciniti nesto do juga spanije pa dalje autobusom (mozda preko budimpeste ili sa vezanim letom preko londona..... ali najcesce su aerodromi za sletanje i poletanje razliciti pa ti treba i britanska viza....cini mi se da je Anchy letela iz Frankfurta za Jerez....

za autobuse je link www.eurolines.co.yu + www.eurolines.fr odnosno .es .......

autobus 40$ kosta do Beca a do Portugala barem 4 puta vise....(ima oko 3000 km....) ima bas puno sati ako ides u cugu.....

nemoj da razmisljas o drugim vidovima prevoza (osim avionom) ako imas tu refundaciju....osim ako se ne zadrzavas vise od deset dana u Faru pa jos dobijes vizu na mesec dana....onda dolazi u obzir interrail....a onda dobijas i jare i pare natrag....

Ima nekih koji planiramo stop do portugala na leto ... da li ce planovi da se ostvare ... we will see but u are welcome to join us!

Ok, za transport do tamo je već sve rečeno (ja bih i?ao interrailom), ali mene interesuje ?ta raditi kad se već stigne tamo  :-)

Ok, za transport do tamo je već sve rečeno (ja bih i?ao interrailom), ali mene interesuje ?ta raditi kad se već stigne tamo? ?:-)

nisam bio u portugaliji ali znam gde bih isao.....lisabon 3dana + 2 dana za okolinu (Sintra i Evora ) obavezno!

jug zemlje, oblast Algarve (ne znam kako se cita) je must seeali barem 4-5 dana....imam drugaricu iz grcke koja je poreklom odatle....kaze da je taj deo port. iz bajke...najpoznatija mesta su Faro Lagos i Albufeira.......poseti visit portugal. com ili slicno....www.albufeira.com

za porto sam cuo da nije vredan posete ali moguce je da se u poslednjih nekoliko godina i to promenilo.....

istrazuj sam.....nadji neku mapu pa idi grad po grad....na www.lonleyplanet.com ces naci dosta dobrih saveta....

Ok, za transport do tamo je već sve rečeno (ja bih i?ao interrailom), ali mene interesuje ?ta raditi kad se već stigne tamo  :-)

Moj savet...nemoj manje od 10 dana da budes u Portugalu.Ja sam bila u Lisabonu,Portu,Evori,Coimbri i Bragi i sva mesta su super.Porto ti je dobra "baza" za obilazak Brage i Coimbre jer je put do oba mesta oko 1,5h vozom.Sasvim su ti dovoljni jednodnevni izleti,pogotovu sto je Coimbra pusta leti jer nema studenata.Na jugu nisam bila,cula sam da je veoma lepo ali ga Portugalci ne vole mnogo jer je dosta zgrada "niklo" tamo u poslednje vreme i ima Engleza i Francuza k'o blata.

Ako te interesuje jos nesto (sta jesti,videti i slicno),posalji mi poruku.