Jump to content

Featured Replies

Posted

Otvorimo temu Gruzija i Jermenija,mnogo realnije za ovo leto od Egipta,Sirije..ide li neko,kakve su veze za putovanje,i jesu li potrebne vize za Gruziju??

• Author

Od kad Gruzija i Jermenija spadaju u Bliski Istok?  :o

Pa gde su,da nisu u Zapadnoj Evropi??Ok,mislim da je Azija..ajde mi ti objasni malo bolje,ja ću da te saslušam..

• Author

ja ću da putujem u avgustu,nebitno je gde je Gruzija i Jermenija,čekam i vizu za Iran da zaokružim sve,imam svoj plan!!Ha,ha.naravno,neću se izgubiti)))))Dobićete sve izveštaje kada se vratim,ćaooooooo!!

idem ja u gruziju za par dana, vraćamo se 20-i-nekog, pitaj ako te bude što zanimalo. Ako treba nastaviti temu negdi drugdi, samo recite :)

susjede aj se pliz rasputaj na granici jel srbijancima i dalje trebaju vize za gruziju pa nam javi. na netu se pojavili neki clanci kako su nam ukinuli a na sajtu ministarstva spoljih poslova nista o tome

nema problema, ali koliko znam, Gruzijci su nedavno u sklopu politike agresivnog širenja turizma ukinili vize skoro svima..

• 2 weeks later...

oprostite, zaboravio sam pitati na granici :-\ ali pita sam veleposlanstvo u budimpešti, samo mi još nisu odogovorili. 99% vam ne triba, upozna sam južnoafrikanca koji je tamo doša čisto zato jer je to jedna od rijetkih država na svijetu za koje mu uopće ne treba viza.

ako koga zanima još kakva informacija, slobodno pitajte dok mi je još friško :)

Uživajte srpski državljani, evo provere iz prve ruke, info Gruzijskog MFA.

-------Original Message-------

From: Consul Info

Date: 24.6.2011 11:54:21

To: Miloš Tašković

Subject: RE: Very importan information

The citizens of the Republic of Serbia do not need visa to enter Georgia.

• 1 month later...

A kada dođeš na granici - moša.  ;D Inače, i Turci su nama ukinuli vizu još prošle godine, a dobro se sećam da su je plaćali po ceni od 10 evra još jedno vreme. Tako da, na granici može biti iznenađenja, zato nije loše da se ima neki lari, za svaki slučaj...

• 3 weeks later...

Gruzija i Turska planiraju da modernizuju i završe železničku prugu između Karsa i Tbilisija 2012. godine. Ono što je dobro u svemu tome jeste činjenica da je deo para obezbedio Azerbejdžan kako bi ostvario bolju vezu Bakua sa Istanbulom i dalje sa Evropom. Valjda će uskoro ljudi imati još jedan vid prevoza do Kavkaza.

Nije moša, ušao sam bez vize i ikakvog čekanja u GEO, što je još interesantnije, bio sam prosto šokiran velikom ljubaznošću službenice koja mi je poželela dobrodošlicu. Zamislite da tako nešto doživite na nekoj granici!  ;)

Nije moša, ušao sam bez vize i ikakvog čekanja u GEO, što je još interesantnije, bio sam prosto šokiran velikom ljubaznošću službenice koja mi je poželela dobrodošlicu. Zamislite da tako nešto doživite na nekoj granici!  ;)

A pa i meni je carinik na aeorodromu u Tbilisiju rekao kad mi je davao pasoš "Welcome to Georgia" :). Baš vidiš to je i meni nekako "bolo" uši :)

• 5 months later...

Да си ти жив и здрав, Чертов Мост је отворен још јула прошле године!  ;)

Haha eto Talese, ni ja to nisam znao... Mada, ajde ti pređi tu granicu, pa pravac ni manje ni više u Vladikavkaz :) Mada bilo bi to interesantno :)

Ne znam što vam je toliko egzotičan taj prelaz. Mi i planiramo da prolazimo tuda leti kada idemo da penjemo Kavkaz. I da, baš u Vladikavkazu bi noćili. Imate o tome informacije na CS-u, treba samo pročeprkati!  ;)

E sad, druga stvar je što se tamo sve menja preko noći, pa ga do tad možda otvore/zatvore još par puta!  :D

Ja sam imao informaciju da je taj granicni prelaz bio iskljucivo otvoren samo za CIS gradjane kada je uopste otvoren, nesto kao granica Azerbejdzan / Rusija. Ali opet vise vjerujem onima koji su bili pa bujrum, pozitivna vijest nikad nije prekasna:)

A prelaz je bitan jer je to jedini nacin da se sa Kavkaza prebacis u Rusiju za koju nam ne treba viza i vratis nazad bez problema, van ovih novotvorenih drzava.

Ahaha pa kako ne bio egzotičan, kad malo malo pa u Sev Osetiji,Dagestanu, Čečeniji i Kabardino-Balkariji (koja je kao još i "safe") neka bomba eskplodira :)

Mislim da postoji i varijanta iz Gruzije u Abhaziju (reka Ingur), pa iz Abhazije u Rusiju (ali onda ne smeš nazad u Gruziju, jer je prelazak iz Abhazije u Rusiju za njih nelegalan). Koliko sam našao na netu preko Ingura nema javnog prevoza, pa moraš da nađeš nekog lokalca da te preveze. A za Abhaziju treba viza, međutim lako se dobija (odobrenje e-mailom, koje pokazuješ na ulazu, a vizu kupuješ u Suhumu).

Treba proveriti i da li ide trajekt iz Potija u Soči, to bi bila još jedna varijanta.

Ahaha pa kako ne bio egzotičan, kad malo malo pa u Sev Osetiji,Dagestanu, Čečeniji i Kabardino-Balkariji (koja je kao još i "safe") neka bomba eskplodira :)

Ih bre, ti zaboravljaš da smo mi iz Srbije i da je to nama (bilo) normalno! :)