Jump to content

Featured Replies

On 6/9/2011 at 10:26 AM, Lazar said:
  I u temi koju si naveo sam lepo skrenuo pažnju, bez agresije ili bilo čega sličnog. Tebi sam takođe lepo skrenuo pažnju. A o kakvom ti to psovanju govoriš? Da li znaš šta je to psovka? Ako veruješ da je "boga mu božijeg" psovka, verovatno si imao jako nežno detinjstvo, u nekoj drugoj zemlji.

Pa mozda i nije neka opaka psovka,ali takodje nije ni blizu lepog nacina obracanja nekom...right? ;)

Pogledaj jos jednom kako si se obratio njoj tamo,a kako meni ovde.

Samo to hocu da kazem :)

Kako ste zli :x. Ja udjoh na temu jer sam zgranuta NEobrazovanjem novinara, a na kraju ispade da je pola teme posveceno meni. Nemojte da zezate Lazara, ja sam posle opomene strogo pocela da vodim racuna o svakom "spejsu", tako da je sada sve kul. Ovako ste napisali kao da covek pravi protekcije, sto nije tacno  nono . Evo  flowers:: za Lazara i ne smarajte coveka, nije hteo nista lose da kaze, samo ga je iznerviralo to sto u temi u kojoj se radi o pismenosti neko pokazuje racunarsku nepismenost ( sto je naravno posledica brzog kucanja, poruka ... a ne neznanja :)  )... malo spustite loptu :)

P.S. zaboravih i ovo- u onoj temi mi je bio tek 2- 3 post na forumu i naravno da mi se nije mogao obratiti sa -boga  mu bozijeg, kada mi je to bio mozda 2-3 dan da sam na forumu.. imajte malo razumevanja...

On 6/10/2011 at 10:34 AM, jeca jeci said:
... ja sam posle opomene strogo pocela da vodim racuna o svakom "spejsu", tako da je sada sve kul.

Samo jos "edit post" da savladas i sve ce biti "kul" 8-)

Pa sad, Lazo, da si i ti zensko, zavredeo bi takav odnos. :)

I meni se svi vise cini to :gossip:

Al da ne skrecemo vise sa teme, neka ljubav vlada :)

On 6/9/2011 at 2:23 PM, Dragance said:

Ja ovo smatram psovkom i to prilicno ruznom.

Zapravo je u pitanju bilo zezanje :) Evo još nekoliko prilično ružnih psovki otprilike istog ranga, ukolikome nekome zatreba za buduću upotrebu:

Bog te mazo (recimo, namaže te na komad hleba, i pojede)

Sunce ti žarko

Sunce ti kalajisano (kalajisano - posebno ružna psovka; presvučeno tankim slojem kalaja, zamislite!)

Bog te vid'o

Boga mu poljubim (u Spinozinom duhu, pretpostavlja se da bog ima telo, koje može da bude poljubljeno)

Sunce ti božije (gubi smisao ako je psovač iz drevnog Egipta, gde je sunce i bog jedno isto)

Stripovi naše mladosti nude dosta dobar dijapazon ružnih psovki, na primer:

Svih mi bubnjeva iz Darkvuda (Zagor)

Jelenskih mi rogova (Blek)

I tako dalje.

Baš sam danas slušao neku sitnu decu pod prozorom, sa vokabularom od koga bi i kočijaš pocrveneo. Ako je "boga mu božijeg" prilično ružna psovka, recimo 7-8 na skali od 1 do 10, pitam se gde bismo smestili ovo što deca viču jedna drugoj dok se igraju :)

Super ako je zezanje, ali bez smajlija bas i ne lici tako. Cak i pod uslovom da opravdava tvoj jed sto nikako da opismenimo Lazu GNR :)

Vidi ovako, moje neko generalno misljenje je da Boga ne treba "stavljati u usta" u takvom nekom kontekstu, pa ni u tim frazama koje si naveo u poslednjem postu. Neko se mozda nece sloziti, ali, ja tako gledam na stvari. To kao prvo. A kao drugo, na izraz koji si iskoristio se obicno nadoveze neki glagol, "u duhu naseg jezika", da ti ne objasnjavam sta sve moze doci u obzir. Iz tog razloga to dozivljavam kao ruznu psovku. Ne znam da li si razmisljao na taj nacin. Kao sto je, npr, jedan tipicno vojvodjanski, naizgled bezazlen, izraz "id' u ocov", u stvari, jako ruzan ako se porazmisli sta je nastavak te recenice :)

A opet da ponovim, to sto deca na ulici koriste svakake psovke i svasta govore, nikako ne opravdava jednog obrazovanog coveka da koristi bilo koju blazu varijantu. Osim ako logika ne treba da nam bude kao ona iz cika Veljine izreke:"Ljudi, mnogo kradete, da kraduckate pomalo, pa i da tolerisem" :)

I mnogo smo se sad udaljili od teme...

Glumili mi u nekoj predstavi u osnovnoj i tokom neke od repriza kad smo se već uštosili, izlete jednoj drugarici u nekom dijalogu ajd u ocov / očin. I ništa na kraju dolazi direktorica i njoj govori, kako si mogla tako nešto da kažeš, da opsuješ. Ja onako stao, pa pomislim šta je tu strašno i onda mi klikne šta u stvari to znači :)