Jump to content

Featured Replies

Posted

kako najjeftinije stići do kopenhagena?

putujem oko 20-og jula, kad bi se išlo wizz air-om ispalo bi oko 130, cimber sterling oko 150, lasta autobus 120e (u jednom pravcu)

ima li neko još neku ideju, predlog, šta god?

unapred hvala

20. jul, karta BG-Malme je 78 evra, bez prtljaga. A transfer Malme-Kopenhagen, ne znam koliko kosta, ali nadam se da nije bas 50 evra! Mislim da ti je to i najjednostavnija i najpovoljnija opcija.

Aerodrom -> Malme 13 evra

Malme -> Kopenhagen 6-7 evra

Možda i ja idem tih dana...

• Author

sad mi pade na pamet da idem do stokholma (50e), pa tu budem 3 dana i onda do kopenhagena autobusom (oko 50e), hoćeš sa mnom? :)

Od Malmea do Kopenhagena 40km, a od Stockholm-a do Kopenhagena je 660km ...

Malme varijanta je 3 puta jeftinija, i manje cimanja.  :)

Pozdrav,

može li mi neko preporučiti kako najjeftinije do kopenhagena avionom, krajem 6. mjeseca, ali iz Zg-a.

Hvala!  :mah:

konekcija Wizz-om preko Malmea je definitivno najpovoljnija za odlazak u Kopenhagen. Treba proveriti i Wizz-ove letove iy Budimpeste za Malme, karte znaju da budu bas povoljne ali onda treba uracunati i troskove prevoza do Budimpeste, tako da mislim da je najisplativija varijanta iz Bgd-a do Malmea.

Od Malmea do Kopenhagena ima vozova na svakih 15-ak minuta, veoma udobna voznja traje oko 30 minuta do aerodroma. Cene ne mogu tacno da se setim, nesto je oko 10-15 evra, ali sigurno ne preko toga. Inace ako je krajna destinacija Kopenhagen nema potrebe da se sa aerodroma u Malmeu ide u grad Malme pa onda u Kopenhagen, jer gledano iz pravca Kopenhagena prvo ide stanica na aerodromu u Malmeu, pa tek onda sledeca stanica je centar Malmea.

Inace ako je krajna destinacija Kopenhagen nema potrebe da se sa aerodroma u Malmeu ide u grad Malme pa onda u Kopenhagen, jer gledano iz pravca Kopenhagena prvo ide stanica na aerodromu u Malmeu, pa tek onda sledeca stanica je centar Malmea.

Netačno.

Inače povoljnije je nekada ići Cimberom, BG-CPH zna da bude i 60tak evra, takođe JAT ima nekad promocije kada je karta u jednom pravcu 49 evra BG-CPH.

• 9 months later...

Cimber izgleda vise ne leti iz Bg. Malopre gledao njihov sajt i nema Bg na spisku destinacija.

• 2 months later...

Без дилеме најповољније је отићи до Малмеа визером и онда до Копенхагена који је ту одмах преко Оресунд моста. Само сам хтео да кажем да није тачно да се од Стурупа (аеродрома код Малмеа) може директно до Копенхагена, него ипак мора или Флигбусарном (око 10 евра) или стопом до града Малмеа па одатле хватати воз до Копенхагена (који када преће Оресунд мост и тунел стаје прво на Каструп (аеродром Копенхаген) а потом на централну станицу). Цена воза је исто око 10 евра у једном правцу. Наводно постоји план да се у будућности направи возна линија Стуруп-Малме-Каструп-Копенхаген.

Ја сам у Копенхаген иначе стигао ноћним аутобусом swebus-a из Стокхолма и карта ме је стајала око 40 евра (са студентским попустом) а купљена је на сајту фирме. У 22:45 се креће из Стокхолма и око 8:45 ујутру аутобус стиже у Копенхаген на централну станицу а стаје и на Каструпу и у Малмеу. Мана му је што стаје у сваком граду и градићу уз пут, па се од лупања пртљажним вратима и шоферових најава станица не може ухватити сан. Кући сам се вратио визером из Малмеа, одатле знам ове податке из првог пасуса.  :D

Само сам хтео да кажем да није тачно да се од Стурупа (аеродрома код Малмеа) може директно до Копенхагена

Radnim danima Autobus 737 vozi direktno sa aerodroma do Kopenhagena i obrnuto.

Polazna stanica u Kopenhagenu je ispred hotela Plaza (2 minute od železničke stanice). Karte se mogu kupiti kod vozača ili 100 metara dalje u Tourist Information centru (vidi sliku, zeleno "i" iza krova gradskog busa).

303a99h.jpg

Одлична информација! Ипак препоручујем свима који путују визером до аеродрома Стуруп код Малмеа ради посете Копенхагену да обавезно издвоје и један дан за обилазак Малмеа. Невероватно леп и пријатан град.

Norwegian leti beograd kopenhagen, cini mi se od aprila, mada cene dosta variraju. Moze da se prodje i sa manje od 100 evra, ali karta ume da bude i preko 300 evra, barem za termine koje sam ja gledala.

Ја сам у Копенхаген иначе стигао ноћним аутобусом swebus-a из Стокхолма и карта ме је стајала око 40 евра

Strašno je to gde mi živimo... toliko košta i karta Beograd-Zadar, ali ovo je Balkan a ne Skandinavija.

• 3 years later...

Pozdrav, 

treba mi pomoc, putujem wizzair-om do Malme slecem u 13:05 a imam autobus za sa glavne sstanice u Malme u 15:25 za Jonkoping, to mi je zadnji bus tog dana, da li postoji verovatnoca da autobusom od  aerodroma stignem do te glavne stanice na vreme za ovaj bus? Jel zna neko jel se dugo ceka red da se podignu karte koje smo internetom rezervisali za Jonkoping kao i kako se podizu te karte na aerodromu za taj bus do grada?

Unapred zahvalan na odgovoru. :)

Kako da ostvarim taj studentski popust za kupovinu karte za swebus? Jel to vazi i za studente koji nisu iz Svedske? :)

Evo ti link za aviobus http://www.flygbussarna.se/en/malmo Imas bus u 1410 i oko 1500 bi trebalo da je naglavnoj zel u malmö. Znaci tight si sa vremenom. Karte za taj flygbus mozes da kupis i istampas Preko neta a mozes da platis i karticom u busu (ne moze kes). Mislim da i swebusove karte mozes da odstampas od kuce. Studentski popust vazi samo da svedske studente. Sto ne bi pogledao voz brze je a ne verujem da je puno skuplje baci pogled na sj.se .