Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja se nadam da nisam promasila deo foruma za ovu temu, al evo pitanja (prvenstveno za one iz Bosne). Planiram da idem na more u Neum (za malo para a tisina, bez guzve i da se bas onako odmorim kao covek :) ) i jos uvek nzm da li cu da idem sa nekom rodbinom iz Mostara ili sa drugaricom. Vec sam bila, sve znam sem kako da stignem do tamo ;). Iz Beograda imam autobus za Mostar, kojim najranije stizem oko 8 ili 9, a autobus iz Mostara za Neum ide u 7 :(. Posle jedino imamo autobus u 10 ili 11 uvece, nije mi problem zbog cekanja nego zbog dolaska tamo u 12 ili posle. Posto bas i nismo nasli neki smestaj, bilo bi dobro da u Neum stignemo preko dana. Takodje, ako postoje neke druge linije za Neum, meni je svejedno da li idem iz Mostara, Sarajeva... Samo je vazno da mogu uklopiti polazak!  :)

Vozio sam se kolima prošle godine malo po Neumu.

Teško da ćeš se odmoriti. Imao sam utisak da se cela Bosna sjatila na to malo letovalište.

Ogromne su gužve, prepuno je raje ... i da ne pominjemo to da je izuzetno tranzitno zbog blizine Dubrovnika  serenade

Tišina i bez gužve - to nije Neum. Ja bih ti preporučila da ga izbjegneš jer je jedno od najbezveznijih mjesta na Jadranu. Bolje ti je otiđi u Gradac (ako već želiš negdje blizu), iako je i on malen, i i tamo ima dosta ljudi, sigurno košta isto koliko i Neum, samo su plaže puuuno bolje, a i pogled (pola Neuma gleda u brdo od malog poluotoka tako da je pogled nikakav).

• Author

Ljudi, niste me shvatili. Ja ne trazim preporuku za Neum nego prevoz. Bila sam u Neumu pre 2 god, a i par puta pre toga i bukvalno znam grad, znam skrivene plaze i mesta da se lepo odmorim (i verujte mi da mi nije stalo ni do pogleda ili necega, dosta je da vidim to more ispred sebe, da se kupam, suncam i procitam knjige koje sam dobila jos na pocetku 1 semestra ;) ) . Posle Neuma idem u Trebinje, pa sam zato gledala da mi je sve blizu, Herceg N je bukvalno udaljen pola sata od Trebinja, al  ne mogu da podnesem onu julsku guzvu ;) . Sve u svemu meni prija da se bas lepo suncam, kupam i odmorim, a izlaske i sve to imam u BG-u  :). Po mom misljenju jedina mana Neuma su oni Bosanci sa onim njihovim "pevackim" akcentom i recima, al znam kako i to da izbegnem :).

Sto se tice guzve- pre dve godine nije bilo guzve cak ni za vikend, ili mi znamo izabrati lep deo grada, pa nam je super :)

U gl, recite mi kako da stignem iz Bg-a tamo, a kako cu da se provedem, to je druga stvar :D

Mozes iz Beograda do Mostara i vozom, svakodnevno saobraca voz iz Beograda za Sarajevo, pa mozes onda da hvatas vezu do Mostara.

• Author

Naravno. Ako ćemo pravo, najlepšim srpskim jezikom govore Hercegovci.

Apsolutno se slazem, ja sam jednom davno naglasila sa sam Hercegovka :) i nisam mislila da vredjam nekoga, niti sam mislila na sve ljude koji zive u Bosni, samo na one sa severa, posebno ako su otisli negde preko, pa se trude da im svaka druga rec bude nesto na nemackom, sa cudnim akcentom. Zao mi je sto to nemam snimljeno, pa da vidite (tj cujete) o cemu pricam :)

Tema je očišćena od ličnih prepucavanja i skretanja sa teme...

A sad nastavite o Neumu  flowers::

• 4 weeks later...

Jeco, supruga i ja planiiramo da sa klincem(3-godisnji decak) odemo do Neuma, ako imas neku preporuku za smestaj ili za te skrivene plaze(mogu li klinci bez problema da udju u vodu?) ili jos neki podatak koji bi mi bio od koristi, pusti mi pp ili napisi na temi neki red... naravno, ako ti nije tesko

hvala.........

Mostar -Metković, Metković - Neum jesi pogledala (ako ti paše naravno) ? Mislim da svaki bus koji iz Metkovića ide prema jugu, tj. u Dubrovnik, staje u Neumu...

• 6 years later...