Jump to content

Featured Replies

Mirno spavaj Lazo

– U pitanju je igra u kojoj se prase pusti da trči, a takmičari treba da ga uhvate za rep ili papak. Međutim, imali smo neprijatna iskustva sa društvima koje se bave zaštitom životinja i uvažili smo njihove primedbe da to nije humano postupanje prema životinjama, te smo ukinuli ovu disciplinu

Био сам у суботу у Качареву.  Београд-Качарево возна карта 200 дин повратна баш јефтино.  По изласку из воза запутих се у станичну зграду да видим ред воза кад се на капији испречи дебељко, управник зграде у папучама сав намрштен буквало"ни корак даље или пуцам".  Шта када човек мисли да је зграда његово власништво а имовина државе и свих грађана, путника, намернике људи добре воље. Гованце од човека не да људима да погледају инфо , да се одморе. Зграда је прилично запуштена, једна канта за отпатке бушна а друга натрпана смећем осети се смрад. Графити навијачких група постали су инвентар станичних зграда. На улазу у капију гованце керова луталица баш брига управника за смеће и говна ја сам шеф мрштавац, волим смеће и говна у зграду преко мене мртвог. Али ајде дошло се на сланинијаду не може један мизерни гованарко да упропасти дан. Субота гужва много народа на сланинијади, мени се допало, зна се зашто се долази на такве манифестације за сваког има по нешто хране у изобиљу. Класика вашар мада није џиберски. Врући чварци на грамажи, кобаје, сланина, сир..мирис просто омами.Ако желите да будете здрави и јачате имунитет коњска кобасица је најбоља препорука.Качарево мало слатко месташце како се настајале и падале империје тако се и име места мењало.Мало Франц, Краљевићево па Качарево по народном хероју.У центру доминира јако лепа јавна чесма, после роштиља значи да се човек бесплатно окрепи и напије свеже воде. Три или четири дана становници буквало живе за манифестацију нема куће која нешто не ваља и продаје.У Качареву живе и бројни припадници македонске мањине имају нсвој клуб" Качарево Вардар и певачку групу"Тоше Проески". У  клубу може да се попије кафа поприча, проћаска са браћом.Крај.

Крајем фебруара од 26-28 туријска кобасицијада шта знам за сад сам сит, ко зна...

• 2 years later...

Ko zeli da se zabavi na 10. seljackom partiju u Mokrinu, evo, saljem pozivnicu :wink:  

Subota, 18. avgust! Dobrodosli :smile: