Jump to content

Featured Replies

Posted

videste li šta mi napraviše dripci ?? :maddd:

http://www.serbianyellowpages.com/dailyevents.php?language=serbian&action=showEvent&eventID=796

I to ni manje ni više nego žute strane shtrumpf. Prvu stranu izostavili, drugu zalepili za crtice, na slici šarmiram seoske gospođe, što reče Bokonon, da ne pominjem izostanak bilo kakvog podatka o poreklu teksta.

A vi jaučete na politikin zabavnik.

Nego pretražite malo http://www.serbianyellowpages.com/events_search.php?action=search, pa ukucajte Savremeni srpski istraživači, putopisci, verovatno nas ima još tamo.

Al okej, lepo zvuči biti Savremeni srpski istraživač  :-P

E, kad se sad nisam ?logirao....  :shockkk:

Ubacio sam reč "putopisci" u pretragu na tom sajtu... i dobio spisak od oko 35 tekstova!! Sa kog sajta, pitate se...?

Ukrali su sve ?to su stigli, čak i slike! Samo su zaboravili da stave imena autora i naziv "Klub putnika Srbije"! Stra?no...

Idemo da ih bijemo!  :blob::death:

uuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaa!!!!!!!!! 

..gde je sad onaj smajli sto povraca!  :potty:

Mozemo li sta uciniti?

mozemo da im pisemo pre nego ih pobijemo!  :death: a i da ih hakujemo i obrisemo sve sto im ne pripada

? Pretpostavljam da se nešto slično, pre ili kasnije, moralo desiti. Ne mogu reći da mi je njihov pristup baš sasvim jasan... lopovi sa cerebralnim oštećenjima?

? Možemo im pisati, ali ne verujem da će nam uopšte odgovoriti. Da li neko ima nekakav predlog? Da li u sličnim situacijama išta i može da se uradi?

PS

Lepi Jova... hihihihihi  zvizhd

Meni se cini da su isekli i ispretumbali pola toga, tako da sad nema ni smisla izvadjeno iz konteksta... Opaska o lopovima sa cerebralnim ostecenjima stoji  :hihi:

:mrgreen:

poslati par jako besnih mejlova i zapretiti tuzbom...

sa chobanima chobanski...

Da li na internetu postoji nesto tipa "zastita autorskih prava" ili prosto postovanje osobe koja se potrudila da napise blog i sajta sa koga je skinut, a ne da u potpisu stoji  "priredjuje Serbian Yellow Pages".  :evil:

Da je internet opipljiv svet, pa da mu zakucas na vrata, bilo bi neke vajde, ovako mi sve to izgleda kao mlacenje prazne slame.

Ali smislicemo vec nesto.

naravno da postoji...

iza onog sajta stoji konkretna firma koju je moguce sasvim lepo tuziti...

ipak mislim da ce jedan lep preteci mejl uciniti dovoljno, ne verujem da su spremni da rizikuju...

osmisljen je preliminarni plan akcije, koji se, iz razumljivih razloga, ne sme javno iznositi, rayuela preuzima razracunavanje sa neprijateljem u svoje ruke, borba ce biti bespostedna ali pravedna, a rat ce se voditi do istrebljenja. dajte mi lopove, gde suuu lopoooviii  :eat:

osmisljen je preliminarni plan akcije, koji se, iz razumljivih razloga, ne sme javno iznositi, rayuela preuzima razracunavanje sa neprijateljem u svoje ruke, borba ce biti bespostedna ali pravedna, a rat ce se voditi do istrebljenja. dajte mi lopove, gde suuu lopoooviii  :eat:

Dobrovoljno se javljam za tvog telohranitelja! ako treba nekog da bijem tu sam!

:grin:

Ovo samo znaci da radimo/radite dobro ... samo da tako nastavimo a tim lopovima cemo vec doci glave. Ja bi da ih tuzimo ... cista kradja a na sajtu lepo pise da je sve privatno vlasnistvo KPS!

trebalo bi da stupimo u kontakt sa backpackerima i B92, pa zajednickim snagama da preduzmemo nesto. opet je B92 jaka firma, mozda oni imaju para da ih tuze.

sramota, nisu objavili nista sa mog i Jovanovog bloga! zar se tako lose kotiramo :) :)

mada vidim ima i mene kako idem u Jelashnicu ahah

opushteno bre ljudi...

ja sam da se ti likovi zamole da stave odakle im ti tekstovi i link na KPS, sta bismo vise...

i da obecaju da nece vise na kvarno da objavljuju ove stvari :)

to sto su ovi tekstovi objavljeni ovamo znaci da vrede. a to je sjajno zar ne? :da:

a ono.. ja mislim da nam nasi putopisi i blogovi treba da ostanu javno dostupni i besplatni, pa sad , samo nek se spomene odakle su skinuti i ko je vlasnik (autor/KPS) i to je to, nek se objavljuju svuda ako treba!  zivio Open Source svet :)

edit: i zivela ljubav, tolerancija, solidarnost i levitza. heheh

? Hm, nikako se ne bih složio. Jedno je da neko uzme jedan tekst, a drugo je da ukrade pola sajta. Da li znaš zbog čega se takve krađe uopšte dešavaju?

Time nam direktno kradu saobraćaj sa sajta. Što je sajt veći, sadržajniji, to će ga više ljudi 'slučajno' nalaziti preko pretraživača. Zato ljudi čiji sajtovi nemaju nikakve posebne sadržaje kradu sadržaje sa veoma posećenih sajtova.

Sada, kad neko ukuca, recimo, "jelašnica" u google (čim google indeksira sve to što su pokrali) - pojavljivaće se i njihov sajt. Tako će izvestan ljudi, koji bi inače došli na naš sajt i pročitali putopis, otići na njihov sajt.

Drugim rečima, to nije nikakav open source, nego prilično beskrupulozna krađa.

Druga stvar je što je dosta ukradenih putopisa iskasapljeno, slike sa jednog putopisa su stavljene u drugi, tekstovi su skraćeni, spojeni, itd. Ima ljudi koji su se prilično potrudili oko svojih putopisa, i ne vole da ih vide tako oskrnavljene. Evo, recimo, ja.

jasno, u pravu si potpuno.

al opet, cak i takve putopise citalo je dosta ljudi koji su uzivali u citanju (bar se nadam).  to je pozitivno u neku ruku :)

saobracaj.. pa da, u pravu si. ali sta mi imamo sa tim uopste? ovaj ovde sajt je nekomercijalan, zasto bi nam bilo krivo da ljudi ne dodju ovde vec tamo (vodjeni pretrazivacem). A tamo oni vec mogu da isprave da su tekstovi pokupljeni odavde, i stave linkove, i valjda ce opet da budemo indeksirani iznad :)

no dobro, kradja jeste. sta sad?

nisam pametan :)

ma kakav open source!?

zna se koliko je dozvoljeno citirati tudjih tekstova, evo pogledaj www.naslovi.net, znachi imash samo par rechenica originalnog teksta, a ako hocesh da prochitash ceo tekst link te baca na originalan sajt...

ovo su obichne lopine...

nadam se da iva zna shta radi...

• 3 weeks later...

Nije su oni pali s Marsa, znaju oni dobro sta znaci copyright, oni su sve to svesno ucinili,? i to je drskost i bezobrazluk. No oni su i lukavi, jer mozda misle da im niko odavde nista ne moze premda su Serbian Yellow Pages (ako ne gresim) novine koje se stampaju u AMERICI za tamosnje Srbe.? :evil:

Treba se nadati da ovi putopisi nece izaci i u stampanoj verziji (ako vec nisu izasli).

• 2 weeks later...
  • 10 months later...
  • Author

Hohštapleri ponovo jašu !

Samo sad ne ovi isti, nego nekakvi oglasi. I nisu (kolko vidim) pokupili ništa sa ovog sajta, nego (između ostalog) sa bekpekersa :

http://oglasiplus.com/zapisi_sa_putovanja.php

Tu je moje jezeranje po Makedoniji, Naumova dok drugi u hladu pivo piju dve budale se penju na Rumiju, i valjda još neke novije. I valjda ne treba da naglašavam da mi je priča grđe iskasapljena nego na bekpekersima.

:psuje::death::maddd: :maddd: :maddd: :maddd:

Hm, nadam se da sad nećete uvatiti da jurite neke oglase po ovom sajtu. Al ozbiljno.

Da li se išta desilo sa onom prethodnom pričom ?