Jump to content

Featured Replies

Eh, da, šta se desilo sa prethodnom pričom. Mnogo je mejlova suptilne sadržine razmenjeno, oni su se silno izvinjavali da je došlo do greške, te da će ukloniti sve naše putopise čim nađu adekvatnu zamenu, jer zaboga, ne mogu da ukinu rubriku, dakle, kad nađu nešto drugo čime će popuniti prostor. U razmaku od nekoliko meseci su me uveravali da ništa ne brinem i da će veoma brzo ukloniti te putopise, ali ja ne vidim da će se to ikada desiti.  :102: Možda bi stvarno trebalo objavljivati putopise u pdf formatu. Nezgodno je što su daleko pa ne možemo da im upriličimo prijateljsku posetu.  :death:

Ја објављујем путописе у ПДФ-у, предности су многе, а мана нема.

Што се тиче борбе, пошаљите им хејт мејлове. То је за сада једини начин пре фајта. :D

Мени су многи крали и краће још увек смајлије са шајкачама са Србовања, ал' многи су их и скинули. Б92 и даље краде и може им се. Ауторска права се у Србији на жалост бране песницама. gent

Ја објављујем путописе у ПДФ-у, предности су многе, а мана нема.

Mana je recimo shto ih google ne indeksira, shto ne moze svako sa browserom da ih vidi, a koje su prednosti?

U smislu da ne uticu na page rank, linkovi unutar pdf-a nemaju istu snagu kao i linkovi iz html-a...

Па паз' 'вако:

Пдф је индексиран од стране Гугла, нема већих проблема, осим ако пишеш ћирилицом као ја.

У Пдф-у имаш потпуну слободу што се тиче форматирања текста и фотки, а ако ти баш хоћеш да имаш неки уводник, можеш део ПДФ-а да метеш на ХТМЛ страницу да се зна о чему се ради.

Пдф се лако штампа и испадне исто онако као што си замислио, портабилан је и независан од резолуције.

А ако користиш неки ЦМС онда ти није проблем што се Гугла тиче, јер је пејџ ранк већи него ванила ХТМЛ.

Уосталом, мени је циљ да оно што ја пишем чита онај кога би то занимало, а не свака шуша, па тако дођеш и до интелигентнијег дела публике, нпр. оних што 1. знају шта је ПДФ 2. знају да га скину 3. знају да га отворе. :happyyy:

kiklop