Jump to content

Featured Replies

Posted

Vec danima trazim smestaj za nas nekoliko koji zelimo da idemo u Istanbul za novu godinu i poslala sam brdo mailova i evo jednog odgovora koji mi je danas stigao

"Hello Marina,

All these 8-10 people  girl or mixed? Can you send me the photos of

free girls from your group first?

I like to make love, so if i can choose one of your girl from your

group if she says yes, then she can be free accomodate and free drink ..

Waiting for your reply and photos your girls"

Upravo zbog ovakvih ljudi na HC-u sam sklonila svoj MSN i yahoo adresu, nemoguce je ziveti od takvih ljudi, narocito Turaka.  I neko ko se prijavi na HC i trazi smestaj i dobije ovakvu poruku, sta da pomisli? Ja sam vec navikla, ovo nije ni prva ni poslednja poruka ovog tipa koju sam dobila preko HC-a. 

Vase mishljenje o ovome?

:?

ma sta si uopste ocekivala od Turaka..

ne bih da generalizujem, ali cini mi se da Turci imaju takav pristup, cesce nego ostali..

mada se to, jbg, desava.

gledaj na to sa druge strane, lik ti je barem odmah rekao sta zeli.

:-o

On 12/16/2006 at 10:33 AM, mpetrovic said:

gledaj na to sa druge strane, lik ti je barem odmah rekao sta zeli.

true..

ali opet.. sramota je

nikada nisam volela turke

kontaktiraj nekog proverenog..

valjda je neko odavde imao hosta iz turske

Ne bih rekao da se HC "pretvara" u ne?to :) Uvek ima ljudi koji su spremni pogre?no da interpretiraju ideje koje su, u su?tini, dobre. Lepo ga prijavi? administratorima, oni mu uklone profil, i gotovo.

?to se tiče Turaka, jebiga, velika zemlja... zamislite da Srba umesto 7 ima 70 miliona, verovatno bi bilo i deset puta vi?e idiota.

Definitivno reaguj! Prosledi taj mail administratorima. 

Odmah prosledi mail adminima !!!

Treba banovati takve idijote!!! Takodje treba napisati comment na njegov user, i mozda cak i na forumu otvotiti topic

Takodje treba napisati comment na njegov user

To treba uzeti sa opreznoscu, jer skoro sigurno ce i ta druga osoba da nesto napise o tebi, iako npr. nisi ni bila/bio host ili gost doticne osobe.

O tome je prica vec bila na HC, par puta, ali sve se uglavnom zavrsi na tome da te ljudi podrzavaju itd.  :gossip:

U svakom slucaju, samo da se zna, ako se takve osobe i izbace sa HC-a, jednostavno posle par meseci ponovo mogu da otvore nalog, sa drugim user name-om.

potpuno si u pravu, nema leka za idiote! jedino da ides kod proverenih clanova a takve kuliraj i ne odgovaraj im jer mogu da ti napisu neku kompromitujucu glupost.

• 3 weeks later...

Meni se desilo tako da mi je prvo HC iskustvo bilo upravo u Istanbulu, i isprva sam bio razočaran jer, i pored brda poslatih poruka, jedva sam u poslednjem trenutku uspeo da nadjem smestaj. Nigde kao u ovom slucaju nisam dobio manje odgovora na svoje poruke. Izgleda da je po tome Stambol svojstven slucaj - bunch of guests vs. bunch of hosts..

Član HC-a na?iroko u?iva pravo odabira svojih domaćina, i tvoje je pravo da bude? najprobirljivija. Ako su popunjen profil+lik na slici+komenti sasvim ok, onda se te?ko čovek mo?e prevariti.

Ja sam dosta lako nalazio domaćine po Zapadnoj Evropi, ponekad bi i jedan sms 1 dan ranije bio dovoljan. Moja drskost je najvi?e uzela maha kad sam sa vol. kampa pored Berlina zvao hosta kod koga smo bili u Berlinu i pitao da li mo?e da primi celu volontersku ekipu (7-8 članova) jer mi dolazimo u Berlin? :eat:. Sirotica je pristala? :evil: mada joj cimeri nisu dozvolili? clap

Stoga, nema razočaravanja. Samo napred? :hihi:

On 12/16/2006 at 2:43 PM, Sunrise :) said:

Definitivno reaguj! Prosledi taj mail administratorima.?

a ko je administrator za Srbiju? jedna drugarica sa HC-a "tanjap" je primila ovu poruku:

"Jel bi volela da pusis srpsku karu picko ustaska!Pusite ga ustase-SRBIJA do Tokija.

P.S.Cetnici"

nick doticnog je "tasaslayer"

Prosledio sam poruku Danilu i rekao je da je prijavio, ali i dan danas taj profil postoji.......

Sta mislite koliko ima nesretnika koji tako kaljaju Srbiju?

A sa druge strane, letos kada sam imao ideju da odem Istanbul poslao sam jedno 12 poruka i NIKO mi nije odgovorio. Poslao sam samo jednu za smestaj u Atini i u roku od pola sata dobio pozitivan odgovor.....

ovaj, za istanbul preporucujem couchsurfing, za celu tursku u stvari, meni je perfektno odfunkcionisao, od istanbula, preko ankare i kajzerija, do nigdea gde nisam ni otisao, pa do povratka preko istanbula. a vidim i da su nam se drugari lepo novogodisnje snasli u istanbulu, tako da ne vidim da je tesko naci smestaj na ovaj nacin.. prosto, ako ne radi hc, posluzi se cs-om i obrnuto..

Diskusija o ovom pitanju u sasvim drugom pravcu. Radi se o ljudima koji vode ovaj klub. I ranije sam čuo priče ?aljenja i potajnih pobuna ?to Veit (osnivač) i ljudi oko njega upravljaju gvozdenom pesnicom delom ukidajući slobodu izja?njavanja i ne toleri?ući nikakvu kritiku (npr, jednom čoveku koji je 'malko previ?e' hvalio CS u svom profilu misteriozno mu je izbrisan profil). Ljudi su nezadovoljni ?to, za razliku od CS-a koji se brzo razvija i koji je po broju članova skoro prestigao HC, HC ne unosi nikakva pobolj?anja i novine. Juče je otvorena diskusija o tome na forumu i ljudi su dosta ogorčeno i kritički potvrdili gore navedeno. Thread je već danas zatvoren, sa zavr?nim rečima Fajta koji i sam otkriva izvesnu gordost zbog svog 'trofejnog projekta' koja ne trpi kritike i te?nju za dominacijom i op?tom kontrolom nad onim ?to vodi.

Diskusija ovde:

http://secure.hospitalityclub.org/hc/forum.php?action=DisplayMessage&StartMessageId=140322&StartReplyNumber=0

Sad pa?ljivo ?ta radite, Veliki bata Fajt sve nadgleda? :evil:

Da, HC definitivno propada. Ostavio sam tamo jednu od e-mail adresa (MSN) i sad mi stizu poruke od nekih udavaca iz Liberije i uopste Afrike tipa:

"i saw your profile today at hospitalityclub.org and became intrested in you.l will also like to know you  more,you can send mail to my box so that we can be getting intouch all the time and know each other very well.I believe we can move from there.remeber distance or colour does not matter but love matters alot in life.here is my email..."

Naravno, ovo je mnogo mnooogo lepse od onog sto je Marina dobila  :-P sto pokazuje da su muskarci vece budale...

Prvo sam pomislio da bih postovanjem ovakvog posta narusio neciju privatnost, ali to postaje pravilo...

Setite se samo onih mailova o sirotim prebogatim ali ugrozenim cerkama nekakvih poglavica i maharadza koje bi eto da prebace bogatstvo na neciji racun i da se posle udaju ili sta vec...

Mada , to je ocekivano... Organizacija je prevelika a neorganizovana... Tu CS dobija poene  :-) samo da ga ne ureknem... (kuc kuc o drvo)

:mrgreen:

P.S.

Uostalom, jedan clan oba kluba je definisao sa CS: casual sex i HC: hard core - sex

E pa, drugari, onda nemojte ostavljati MSN adresu u profilu jer neko kome treba sme?taj mo?e da vas kontaktira običnom porukom preko sajta. E sad tu je manja mogućnost da vas neko smara jer oni kao nadgledaju sve poruke (da je to istina, osetio sam na svojoj ko?i - ranije, dok sam bio jo? newbie, pisah tamo nekom Francuzu tra?eći prepisku, ali volonteri me ulovi?e? :hihi:). Mogu da budu marljivi pa da spamerima napi?u komentar da su radili to i to, ?to je sve prednost u odnosu na CS.

No, da ne *enjam vi?e? zvizhd

On 1/11/2007 at 8:55 PM, Slumpy said:

E pa, drugari, onda nemojte ostavljati MSN adresu u profilu jer neko kome treba sme?taj mo?e da vas kontaktira običnom porukom preko sajta.

U pravu si skroz, kucnu adresu sam skinuo zato sto su mi dolazili na vrata, telefon zato sto su me zvali u pola noci pa nisam imao srca da im kazem da ne mogu kod mene (razumem sta je emergency, al' ne mogu da shvatim da neko ko zna gde ide ne javi unapred... da ne gresim dusu, bili su super ti ljudi )...  To opet steti samoj ideji, i u principu bi svi i trebali da imamo brojeve telefona tamo, i adrese, i sve, ali izgleda da je nemoguce kontrolisati toliko ljudi...

:mrgreen:

P.S.

Telefon i kucnu adresu sam upravo odlucio da vratim, posto treba neko i da veruje da bi sve to funkcionisalo...  8-) a treba neko i da se folira kako je eto dobar  lol::

On 1/11/2007 at 9:08 PM, Acketa said:

Telefon i kucnu adresu sam upravo odlucio da vratim, posto treba neko i da veruje da bi sve to funkcionisalo...  8-)

"With consistency a great soul has simply nothing to do."  :wink:

O. Wilde

• Author

Ja sam josh odavno sklonila broj telefona, msn i yahoo adresu poshto su me ljudi stalno stavljali na svoje liste i hteli da caskamo satima i satima bez obzira sto im je engleski katastrofalan i sto ne razumeju ni kad ih pitam "who are you?" odgovaraju "oh I'm fine". Danima me je zvao jedan Iranac da dodjem u Teheran da budem njegov gost i to direktno iz Teherana na mobilni.  :shockkk:

Skoro sam stavila svoju MSN adresu na CS pa sa danas dobila ponudu za brak od jednog Marokanca. Njima nije bitno odakle si bitno je da je tvoja drzava na karti Evrope...  :hihi:

Prodali bi dushu djavolu samo da se usele u Evropu!

Pa sam onda dobijala razne poruke tipa "I'm coming to Serbia next week, I don't need an accomodation I will stay in a hotel, would you like to have sex with me? Or maybe you know a place where I can find a girl for sex?"

Ovo je jedna od finijih porukica.

Tako nesto mi nikad nije stiglo sa CS-a.

Videla sam svojim ocima koliko su Marokanci, a verovatno ne samo oni, navuceni na internet i koliko vole chatovanje. Ne samo to... crveni evropski pasosh je za njih san...

Evo... dok pishem ovo josh jedan Marokanac se pojavljuje...

:psuje:

sva sreca pa postoji ignore na svim chat programima!

:grin:

Лепо кажу људи у горњим постовима, ПРИЈАВИ багру!!!

Што се тиче хоста у Истанбулу, ја сам летос контактирао десетак чланова из Истанбула и њих троје се јавило спремно да ме дочека. Сад, ја углавном контактирам људе који имају макар неки коментар, мада ово ништа специјално не значи. Ипак сам на крају одсео код цуре којој сам био први гост, стварно сјајна особа, Севилај. Заједно са мном су у гостима биле и две цуре из Француске.

Елем, свуда има добрих људи као и пајсера. Само треба имати добар филтер за пајсере...

Uh, mene je u proteklih desetak dana bas proganjao jedan Nigerijac, tipa: I`ll come to Serbia, I want you to host me. Ok da su to bile samo HC poruke. Ali, zloupotrebio je i broj mog mobilnog telefona (koji sam ostavio na profilu, bas iz razloga ako neko ko je u Beogradu, a treba mu hitna pomoc, moze da racuna na HC spirit), pa me je zvao i danju i nocu. Mora da se dokopao necijeg telefona, pa drndaj sa tog broja. Hvala Bogu, te je izgleda prestao.

Nego, "bacite oko" na HC profil izvesnog Italijana iz Venecije. User name mu je "tommato". Devojke (bar vi koje zelite da posetite Veneciju a dobijete Shengen), povedite racuna i procitajte sve komentare o njemu. Ih, tip stvarno ima previse "talijanshtine" u sebi!!!   

• Author

Momak ima 5 negativih komentara na CS-u, na HC-u necu ni da ih brojim...

Ne tako davno kontaktirao me je da mu pomognem oko nekih srpskih reci kako se izgovaraju pa smo onda poceli da caskamo na MSN-u... lik je malkice iskompleksiran a ujedno i previshe egoistican...

Kada mu se pojavio prvi negativan komentar na CS-u od te neke amerikanke bash u to vreme smo pricali i on kao "on to nikad ne bi uradio" bla bla bla... onda je krenula kisha loshih komentara ... valjda su se sve devojke oslobodile...  :grin:

U Veneciji ima mnogo ljudi koji su raspolozeni da hostuju ... Tomata mozete preskociti u shirokom luku

Inace sto se tice tih poziva mislim da su to oni online pozivi (preko chat programa na internetu) koji su mnogo jeftiniji od telefonskog poziva. Dodushe ta veza je malkice slabija ali kad te neko zove iz Nigerije ni ne primetish razliku

Ha-ha! Veoma interesantan lik. Stepen njegove sujete je tolik da, kad mu neko napi?e ne?to lo?e, on nekako upi?e sam sebi komentar ''obja?njenje prethodnog komentara'' u kome se obavezno pravda i uzvraća?? :maddd: Takvih tipova ima kolko oće? - dobri su dok im ne da? razloga da budu drukčiji, i sasvim se promene čim ih neko bar malko? :ll:. Sve u svemu, lik nije opasan, ?tavi?e, potrudiće se da bude odličan prema tebi ako bude dobre volje, ali sve dok trpi? i povinuje? se njegovim pravilima. Ponekad se pitam ko pothranjuje ekzistenciju takvog čoveka - on sam ili te brooojne devojke koje, iako lako mogu videti da on mo?e pru?iti i ne?to drugo pored sme?taja? (:hihi:? :fool:), idu ba? kod njega.

haha.. interesantan indeed

ali vecina komentara je pozitivna..

nije dechko kriv shto ima problema khm khm shkakljive prirode..

jbg ipak je italijan..

ono, ako cura ide sama u veneciju, neka trazhi drugog hosta

u svakom drugom sluchaju, i ja bih se sama odluchila za tommata

jer kontam da ne bih bila odbijena (po pitanju smeshtaja naravno.. o bozhe,

kako perverzne umove imate.. naravno da sam mislila na smeshtaj)

• Author

Ma decku je dosadno u zivotu... stalno je na HC forumu... stalno se zali kuka pravda zakera!  :grin:

Hvalio mi se o svojim dozivljajima sa devojkama koje su ostajale kod njega i ishcudjavao se satima i danima sto ja nemam takve dozivljaje sa svojim gostima. Mislim da je naveo cifru da je spavao sa 70% devojaka kojima je bio host.

On 1/18/2007 at 5:07 PM, Slumpy said:

Ha-ha! Veoma interesantan lik. Stepen njegove sujete je tolik da, kad mu neko napi?e ne?to lo?e, on nekako upi?e sam sebi komentar ''obja?njenje prethodnog komentara'' u kome se obavezno pravda i uzvraća 

to je najbolji deo svega!  :grin:

Ako ste pogledali temu na HC-u u linku koji je Slumpy stavio on se non stop pravda svima koji su mu nesto uputili.

Elem... sigurno nije jedini ali je definitivno najzanimljiviji  :spot:

Jednostavno treba se pripaziti.

Pricala sam sa devojkom iz HR koja je bila u Maroku kod istog hosta kod kojeg sam ja bila. Ona je bila sa drugarima i naravno nije imala nikakvih problema. Ja sam morala svo vreme svog boravka da bezim od njegovog napadnog rodjaka i kada sam to napisala u komentaru tom decku on mi je poslao mail da to izbrishem poshto to nije on, vec njegov rodjak (od kojeg se ne odvaja)

Jednostavno preporuke od ljudi koje poznajete uvek dobro dodju.

Ako mislim na istog tipa iz Venecije, o kom je ovde rec, a verovatno da jeste, ja sam imao priliku da upoznam devojku, iz Belgije, na HC-u joj je username Photogirl.

Ona je imala (ne)srecu da bude njegov gost? ::crazy: 5 dana.

Ispricala mi je da tip, prima oko 15-20 ljudi svaki dan, ima ogroman stan u Veneciji, pa nije ni cudo, sto ima toliko postova dobrih, ali i losih.

Gosti(gosce) su mu uglavnom devojke iz Rumunije, Ukrajine, Litvanije,...itd.

Poprilicno je ne verovatno sta taj momak misli da moze da radi devojkama(goscama), kao "Boze moj pa ja zivim u Veneciji i dajem Vam besplatan smestaj", i... vecina prihvate? :maddd:. A pored svega dosta njih, ne dolaze preko HC-a, vec drugarica dovede drugaricu i tako u krug.

Pored svega toga, momak ima svoju devojku, Italijanku, koja zivi sa njim.