Jump to content

Featured Replies

Posted

Вечерас идем некако до ЗГ а размишљам се још увек како. Воз или Бус.

Пошто воз стиже у 5-15 у Зг планирам до Љубљане да продужим, па онда да се вратим у Загреб. Предлоге неке је л имате шта погледати у Љубљани, а шта у ЗГ? Пошто се ни у ЗГ не задржавам много него идем у Пакрац.

Ljubljana je mali grad. Prosetaj po centru i to je to. Tromostovlje, Bezigrad...

U Zagrebu od glavnog kolodvora imas tri vezana parka koji oni zovu Zrinjevac. Posle na Trg Jelacica i Gornji grad (Tkalciceva ulica sa kaficima). Tu je i katedrala. Markov trg i Banski dvori nista posebno. Kod trga imas i preradovicevu ulicu sa kaficima. U blizini je i Hrvatsko narodno kazaliste, lepa zgrada...

evo i ja da dodam malo : u Ljubljani obavezno se popni gore na brdo odakle se vidi panorama Ljubljane , tu ti je Ljubljanski grad ili zamak kako ga već zovu. U Zagrebu se popni na kulu Lotrščak odakle ćeš videti ceo Zagreb , blizu je i crkva Svetog Marka. Prošetaj njihovom glavnom ulicom Ilica . :mah:

• 6 months later...

Za obici Ljubljanu uzduz i poprijeko potreban je jedan dan.

Ja bih samo pomenula, da je cijena hrane po restoranima sasvim pristojna.

U ''Thai pub'' se moze naci odlicna tajlandska hrana za 5-6 eura. Kraj Tivoli parka postoji (koliko znam jedino) mjesto u Lj gdje mozete probati horseburger.

I zanimljiv je i Skeleton bar blizu Tromostovja, ali opet, sa ludim cijenama koktela!

Ako si ljubitelj odličnog piva i dobre klope svrati u "Mali Medo" u Tkalčićevoj!  :spot: