Jump to content

Featured Replies

Posted

Najpovoljnije iz Bgd sto ja pronadjoj je sada cca 900e. Iz Budimpeste je cca 530e. Ima li neko neku pametniju/ jeftiniju varijantu? Datumi su 15.VIII +-3 - 17/XII +-3.

P.S. U obzir dolaze Boston, Portland, a ako neko zna i neke povoljnije/ jeftinije konekcije preko nekih drugih gradova neka slobodno predlozi.

Svaka sugestija dobrodosla :)

• Author

E, da... da ne ispadne da mi vi sada trazite karte, mislila sam pomoc u smislu: preko kojih evropskih gradova su dobre i povoljne konekcije, kao i u USA (ako se ne uzme dir. do Bostona) preko kojih gradova mogu da hvatam najpovoljniju konekciju za krajnju odrednicu...

Nadam se da neces leteti iz BGa ;D Generalno, mislim da su iz Budimpeste dosta povoljne karte za USA, mozda i najpovoljnije u Evropi. Fokusiraj se na pretrage odatle, prati cene i gledaj ako bude neka promocija, pa kupuj.

• 2 weeks later...

Ako ti ne smeta kombinacija avion+autobus, najjeftinije će verovatno biti Budimpešta-Njujork pa onda Megabus do Bostona. Megabus možeš dobiti prilično jeftino (što pre kupiš kartu toliko je jeftinije), putovanje NYC-BOS traje oko četiri i po sata, i imaju oko 12 autobusa dnevno na toj relaciji koliko vidim.

Dodao bih još i http://luckystarbus.com/default.aspx

To je kineska kompanija, koja polazi iz China Town u Njujorku, i nekada karte mogu da se nađu za 1 dolar! Sada vidim da je cena za 15. avgust - 15 dolara. Proverio sam i na Megabus, mogu da se nađu karte i za 9 dolara trenutno. Ako možeš, i ako ti odgovara ovakva varijanta, gledaj da dođeš u Boston tokom dana, ili najkasnije do 1 po ponoći, pošto im je javni prevoz užasan nakon tog vremena.

ps. Ako je cena iz Budimpešte 530, meni se to čini poprilično jeftino s obzirom da je Boston u pitanju, a ne Njujork. U tom slučaju bih išao tako, jer je manje maltretiranje nego da slećeš u NY, pa na metro sa stvarima, pa klackanje sat vremena samo do Menhetna, pa čekanje ili prebacivanje do mesta polaska autobusa za Boston... Eventualno bi ti se isplatilo kada bi našla kartu za 450 evra, što mislim da je za taj bliži period nemoguće.

Imaš čak i ovu varijantu - ako nađeš super jeftinu kartu za NY, možeš već sada da kupiš avio kartu iz NY za Boston preko JetBlue-a za 60 dolara (sa JFK-a ili Newark-a), a ako ne planiraš više od jedne torbe i jednog ručnog, to može da ispadne super, jer jedino JetBlue dozvoljava jednu torbu gratis na domaćim letovima (sve ostale kompanije naplaćuju min 20 dolara po pravcu). Kao ručni može da prođe čak i torba malo većih dimenzija, pa i više torbi (ljudi su svašta unosili prošle godine).

ps. Ako je cena iz Budimpešte 530, meni se to čini poprilično jeftino s obzirom da je Boston u pitanju, a ne Njujork. U tom slučaju bih išao tako, jer je manje maltretiranje nego da slećeš u NY, pa na metro sa stvarima, pa klackanje sat vremena samo do Menhetna, pa čekanje ili prebacivanje do mesta polaska autobusa za Boston... Eventualno bi ti se isplatilo kada bi našla kartu za 450 evra, što mislim da je za taj bliži period nemoguće.

To svakako, izgubi se nešto vremena i novca od aerodroma do Menhetna. I iako nije veliko cimanje od Penn Station do npr. stajališta Megabusa (oko dva bloka) ipak može biti nezgodno s torbama.

(U kom slučaju je, bar koliko se meni čini, i jednostavnije i jeftinije doći do centra sa Newarka nego nego sa JFK-a.)

• Author

Ljudi, hvala na predlozima :)

Btw kupili smo kartu za 485e iz BEG do BOS via FRA. Bila promocija na Lufthansi (ostavila sam bas post u vezi toga na "Jeftini letovi").

Poz :)