Jump to content

Featured Replies

super čestitam,lepa vest za vas, na žalost mi smo još na leru :/ po tom pitanju! :'(

• 1 month later...

Zna li iko ista o brazilskim vizama. Retko sam pri netu, pa mi je tesko da sama cackam :) Ako iko ista zna, pisite. Dragance ?

Juce sam se vratio sa odmora, tako da nisam u toku. Ocigledno, nista se pametno nije dogodilo u medjuvremenu.

• 2 weeks later...

zao mi je sto sam izgleda bila u pravu kada sam rekal da nece od toga nista biti do 1, januara... Htela bi jedna prijateljica iz Brazila da nas poseti a ne daje joj se bas 120 evra za vizu, ako se ne varam toliko kostaju...

• 2 weeks later...

Evo konacno lepih vesti :party: Vest objavljena jos pre 6 dana, ali, eto, promaklo svima :D

Trogodisnja odiseja se blizi kraju, zvanicno, pocev od 17. avgusta 2013., ugovor o ukidanju turistickih viza izmedju Srbije i Brazila stupa na snagu. Pocev od tog datuma, Brazilci mogu slobodno u Srbiju i Srbi u Brazil. To "slobodno", podrazumeva boravak do 90 dana, uz mogucnost produzenja u Brazilu na jos 90, maksimalno 180 dana u period od 365 dana. Takodje, kao i u slucaju sengensih viza, vazno je napomenuti da prilikom kontrole ulaska u zemlju, carinici imaju pravo da traze povratnu kartu, dokaz o finansijskim sredstvima da pokrijete svoj boravak, kao i potvrdu smestaja, osiguranje i slicno.

Izvor, sajt ambasade Brazila u Beogradu:

http://belgrado.itamaraty.gov.br/sr/vizni_rerim_-_saoprtenje_za_javnost.xml

Mozemo da sacekamo i 17. avgust, a ja pocev od danas nazdravljam.

Ziveli :pivoooo:

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sjajno, Draganče, puno hvala za ovu lepo vest, baš si mi ulepšao dan  :party:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Jel i dalje sigurno da su vize ukinute, ili su se predomislili? Upravo nam je neko pisao na sajtu da umalo nije deportovan jer nije imao vizu, pustili su ga posle pet sati cimanja na aerodromu, a naš konzul mu je rekao da su neku devojku pre par dana vratili tako. Pogledajte šta piše u napomeni na https://www.klubputnika.org/vize/24-latinska-amerika/124-brazil

Pogledao sam sad sajt ambasade, nema više onog saopštenja koje je Draganče linkovao, ali ima onog da nam vize i dalje trebaju :?

Slightly OT, ali u toj napomeni je datum pogresan za jednu godinu - 2012. umesto 2013.

Pa ne mogu da verujem koje je ovo ludilo, a meni treba Brazilka da dođe za koji dan, misli jadna ne treba joj viza  :cry22:

Pa ne mogu da verujem koje je ovo ludilo, a meni treba Brazilka da dođe za koji dan, misli jadna ne treba joj viza  :cry22:

Pa ne kazu nista za srpske vize za Brazilske drzavljanine. :unsure:

ja sam pokušala da na mail adresu koju su ostavili u obaveštenju pošaljem mejl i pitam šta da radi moj adrugarica iz Brazila koja uskoro treba da dođe, treba li joj viza ili ne, ali mi ladno gmail odbija adresu kao nepostojeću :bang:

Jedino ako si na kraju, iza "gov.br", stavila tacku, onda si pogresila, jer ta tacka oznacava kraj recenice u datom obavestenju. Adresa je:

[email protected]

A sudeci po tekstu i na srpskoj i portugalskoj verziji sajta, izgleda da problem imaju samo Srbi koji putuju u Brazil, ne i Brazilci koji putuju u Srbiju, ali, ipak proveri.

Ambasada Brazila u Beogradu sa žaljenjem obaveštava da je dobila nove instrukcije od Ministarstva inostranih poslova u Braziliji u kome se navodi da zbog birokratskih poteškoća i dalje je na snazi vizni režim za srpske gradjane koji putuju u Brazil.

U cilju umanjenja ove neprijatne situacije, Ambasada Brazila u Beogradu objavljuje da će izdavati besplatne vize za boravak do 90 dana.

Ambasada Brazila u Beogradi očekuje da će ove poteškoće biti brzo prevaziđene, te da će turističke i poslovne vize definitivno biti ukinute.

U slučaju nejasnoća pišite na [email protected].

U hitnim slučajevima, koji se tiču ove teme možete zvati na broj +381 (0)65 323 9787.

EDIT: Sad sam vidio da je vec stavljeno ovo obavjestenje, al et nije na odmet.

Živo me zanima kakve to birokratske poteškoće čine neizdavanje viza težim poslom od izdavanja viza.

u pravu si Dragance, upravo tu tačku sam slučajno 'zalepila' skupa sa ostatkom adrese  :-[

Živo me zanima kakve to birokratske poteškoće čine neizdavanje viza težim poslom od izdavanja viza.

Dobro pitanje  ;D Ali, pretpostavljam da je problem tehnicke prirode, da sistem u federalnoj policiji nije aktualizovan, da ne mogu da unesu sve u bazu podataka ili tako nesto. Ili, neka zackoljica administrativne prirode, koju za 3 godine nisu uspeli da rese, pa sama procedura traje duze nego ocekivano, zbog toga sto se sve salje u Braziliju. Ili, sto je vrlo verovatnije, neblagovremeno podnet zahtev za odobrenje necega...

Kao prvo,zao mi je svih nasih ljudi koji su prosli kroz pakao,kao drugo,neko mora da odgovara za ovaj haos,ovo su ozbiljne stvari!!! :psuje:

Upravo sam zvao Ambasadu Brazila i Ministarstvo spoljnih poslova naše i evo šta kažu. Brazilka reče da je nastao neki problem i da je najbolje da nazovem ministarstvo (u kom su obično slabo informisani). U Ministarstvu se javila žena koj mi je sve objasnila: kaže da je nakon ratifikovanja odluke o bezviznom režimu brazilska skupština propustila da dokument dostavi predsednici na potpis, i da zbog toga carinska policija nije postupila po odluci skuštine. Mene je zanimalo prvenstveno šta je sa Brazilcima koji hoće u Srbiju - kaže da im još ove nedelje neće tražiti vize, ali ako ne bude naznaka da će Brazil da ispravi propust, sledeće nedelje će i naši da im vrate vize.