Jump to content

Featured Replies

Mene zanima da li i u KAzahstanu moze da se uradi kao u Rusiji, da se nakon 30 dana izadje na sat/dva u Rusiju recimo i onda vrati, kako bi se 'osvojilo' pravo na novih 30 dana bez vize? 

У вези јефтиног смештаја у Алмати

прочитах да хотелу "Жетису" ради хостел (занимљиво, хостел у хотелу :D), ночење кошта 2000 тенге, тј око 11 евра.

Mi smo odseli u jednom od apartmana Lessor. Stan sa tri kreveta košta malo manje od 40 eura, oko 13 eura po osobi. Stan je ok ima sve - klimu, šporet, mikrotalasnu, frižider, veš mašinu, televizor, balkon, itd. Nalazi se na petnaestak minuta peške od železničke stanice Alma Ata 1. Sve u svemu preporučujem ovaj smeštaj.

није лоше, али могли бисте да нађете нешто за те паре и у бољој локацији :D

шта ниси ми питао за апартмане, одабрао бих најбољу варијанту  :)

Nama je i lokacija i cena odgovarala (nalazi se u ulici Žibek žoli), odgovarala nam je i blizina štajge, a takođe nas je vlasnik apartmana dočekao na aerodromu (u neko ludo doba pred zoru) za neku sića lovu. Tako da smo u potpunosti zadovoljni. Bili smo svega dva dana u Alma Ati na putu za Uzbekistan, a da smo malo duže tu ostali, naravno da bi te kontaktirali, pogotovo što smo razmišljali da odemo da vidimo one petroglife, a tu bi nam tvoja pomoć kako da to izvedemo značila. Ma i bez toga da se vidimo, popijemo po neku i ispričamo. U svakom slučaju hvala na ponuđenoj pomoći, kao i na korisnim informacijama o Alma Ati i Kazahstanu.

Da li mozes da pomognes za smestaj za Astanu? Ja cu morati prvo tamo, jer su ponovo poceli da izdaju kineske vize ali se ceka oko 10 dana. Pretpostavljam d abih u medjuvremenu pedalala okolo, ali bi bilo super ako bih nasla nesto jeftino u gradu (kao to za 11 evra)

Nama je i lokacija i cena odgovarala (nalazi se u ulici Žibek žoli)

па то је у строгом центру града, онда је баш ок и локација и цена, једино није близу

станице Алма-Ата 1 него Алма-Ата 2

Da li mozes da pomognes za smestaj za Astanu?

Хеј, пробаћу да урадим нешто, али то је ипак други крај државе :) Али, ипак, пробаћу

Pretpostavljam d abih u medjuvremenu pedalala okolo
,

препоручејм да одеш на језеро Тенгиз, релативно је  близу, и то је северније место у читавој Еуразији где има фламингоса. Још је Боровоје добро, али велики део обале је постао приватно власништво

ali bi bilo super ako bih nasla nesto jeftino u gradu (kao to za 11 evra)

ок, потражићу, баш ових дана

Nama je i lokacija i cena odgovarala (nalazi se u ulici Žibek žoli)

па то је у строгом центру града, онда је баш ок и локација и цена, једино није близу

станице Алма-Ата 1 него Алма-Ата 2

Moja greška, pomešao sam nazive stanica.

Поздрав свима  :mah:

Како најјефтиније авионом путовати и којим компанијама од Београда до Астане и назад наравно. Планирамо пут следеће године, август-септембар, били бисмо тамо месец дана јер толико можемо бити без визе. Нас двоје одраслих и дете до две године старости.

Ne znam za Astanu, ali ako ti nešto znači do Alma Ate možeš Pegazusom iz Istanbula (sa Sabihe) je karta oko 150 do 160 eura (u jednom pravcu), ako se kupi na vreme.

Астана би ми више одговарала. Од Астане до одредишта би ми аутобуска карта коштала 1000 динара а можда и мање.