Jump to content

Kako do Ukrajinske vize (tranzitne), zna li neko agenciju ?

Featured Replies

Posted

Nameravam da putujem u Poljsku, ali je Slovacka tranzitna viza 43 evra , pa ipak mislim da je isplativije da idem preko Ukrajine. Zato me interesuje da li za Ukrajinu treba viza, kako se dobija, posto je ? Prvenstveno me interesuje tranzitna viza.

Zna li neko agenciju koja to sredjuje i koliko kosta ???

Unapred hvala !

probaj u putniku

pre neki dan mi je jedan decko rekao da je letos platio turisticki vaucer za rusiju 50 eura...

• 6 months later...

Evo da ne pokrecem novu temu....

I ja imam istu ideju , da do Poljske stignem preko Ukrajine, zaobilazeci Slovacku koja trazi 44 evra za tranzitnu vizu! (provereno pre neki dan)

dakle, kakva je situacija s ukrajinskom tranzitnom vizom? Zna neko?

Ako si student idi do dekana tvog fakulteta i pitaj ga da li bi ti potpisao zahtev za izadavnje poslovne vize za Ukrajinu?

Lepo mu sve objasnish i ne moze da te odbije... lepo mu poturish papir pod nos i to je to... odesh u pisarnicu na faksu da ti se to zavede odesh u SUP gde ti je izdat pasosh i viza je tvoja za manje od sat vremena... ako su one tetkice u Sup-u raspolozene!

imam ja kako treba da izgleda taj papir pa ako ti treba poshalji mi pm!

Pozdrav

M

• 3 weeks later...

Evo ako nekog interesuje:

Jedna od varijanti vize za Ukrajinu - u agenciji "Merkur" u Beogradu prodaju vaucere, ja bio juce i pitao (hvala Dragicevicu za info :) ). Vaucer kosta 2000 din, i onda s tim vaucerom odes u ambasadu i trazis obicnu turisticku vizu koja kosta 1300 din. I to je valjda to. Ako nekome treba tranzitna Ukrajinska, onda ne treba vaucer. I valjda ne prave nikakve probleme....

• 1 year later...

planiram da idem u ukrajinu na  more ove godine tako da sam zvao ukrajinsku ambasadu i rekli su mi da samo treba da kupim vaucer u nekoj od agencija koje ih prodaju (zaboravio sam koje) i da ga pokazem na ukrajinskoj granici i nece biti problema.

ali problem nastaje kod nabavljanja madjarske tranzitne vize za koju je potrebno:pasos,slike,popunjen formular,potvrda o zaposlenju/studiranju,pa onda ako ste student treba vam potvrda o zaposlenju roditelja i izjaVA da ce finansirati vas boravak(prolazak) u/kroz madjarsku/oj,treba vam i ulazna i izlazna karta iz madjarske kao i viza zemlje u koju idete (sto u slucaju ukrajine nije potrebno).sve mi je to ispricala ljubazna gospodja/gospodjica valerija na telefonu 0800/128-128 sto je info telefon i telefon za zakazivanje razgovora madjarskog konzulata u subotici.

e da umalo da zaboravim sav taj luksuz prolaza kroz madjarsku kosta 35 eura.

e sad kad se setim onih pametnjakovica koji su skakali od srece kad je madjarska usla u sengen,kao mocicemo da putujemo u evropu bez viza....ccc....strasno....

sta ce mi:pariz,bec,barselona.....kad ne mogu da odem u ukrajinu na more,kad mi za to treba 7,5 kg papira+35 eura, i to ne za zemlju mog odredista vec za tamo neku prciju(samo sto im na granici ne pise:DALJE NECES MOCI...) ciji se gradjani setkaju ovuda kako im se hoce.

okruzeni smo skroz....sto ste putovali putovali ste od kad je ta:lepa i dobra ko leb evropska unija dosla do nasih granica za svako putovanje ce nam trebati tona papira.

Ček, bre, mi smo od Mađara letos dobili besplatnu tranzitnu. Imali smo poslovnu vizu za Ukrajinu i voznu kartu do Kijeva.

Tu kartu smo posle vratili. Koliko sam ja onomad shvatio, bilo je dovoljno da imaš ili potvrdu da ti neko pokriva troškove, ili voznu kartu kroz celu Mađarsku.

Možda se nešto promenilo...

A da probash kroz Rumuniju? Koliko se secam Rumunske vize su postale besplatne. Verujem da je i tranzitna besplatna. A usput vidish malo Transilvanije i mnogo brze stizesh do mora.

Ček, bre, mi smo od Mađara letos dobili besplatnu tranzitnu. Imali smo poslovnu vizu za Ukrajinu i voznu kartu do Kijeva.

Tu kartu smo posle vratili. Koliko sam ja onomad shvatio, bilo je dovoljno da imaš ili potvrdu da ti neko pokriva troškove, ili voznu kartu kroz celu Mađarsku.

Možda se nešto promenilo...

pa usli su u sengen.

A da probash kroz Rumuniju? Koliko se secam Rumunske vize su postale besplatne. Verujem da je i tranzitna besplatna. A usput vidish malo Transilvanije i mnogo brze stizesh do mora.

pa tako ce i bviti najverovatnije samo uopste nisam siguran kakve su veze izmedju rumunije i ukrajine:pruga,put moze i brod....pa ako neko ima informacija nek napise.

i nadam se da se ne mora ici kroz moldaviju pa onda kroz onu transnistriju i ko zna kakve vize trebaju za te zemlje,polu-zemlje....kakvi smo baksuzi vec zamisljam carinika na transnistrijskoj granici glavatog brkatog komunjaru u sivoj uniformi kako mi gleda u pasos i kaze imas moldavsku vizu ajd nazad,nema ulaska.... :)

cuo sam da su odnosi izmedju njih mnogo zategnuti.

Zar nemaju Rumunija i Ukrajina granicni prelaz? Satu Mare ili Sighetu nesto ili tako nesto...

Nisam bio tamo ali mislim da moze da se zaobidje Moldavija sve sa Transnistrijom (mada mi je taj komplet jako interesantan).

A u Rumuniji bi trebalo dobro da funkcionisu vozovi ako se nesto nije promenilo. Kad kazem dobro, mislim ima ih od mesta do mesta  :).

:mrgreen:

• 1 month later...

Da, postoji prelaz, Sighetu, ali sa severa. Za nas koji bismo do mora nama bi odgovarao prelaz preko delte Dunava. Ali po svemu sudeci od Tulcee do Izmaila ne mozes da stignes ni vozom, ni brodom, ni autobusom. To bi znacilo da do Odese (koja je na par stotina km od granice) moras da ides preko Kieva (?!?), sto je potpuno besmisleno.

Do Kijeva preko Madjarske bi ispalo mnogo skupo, sa sve tranzitom i voznom kartom za koje ne vaze popusti. Ali kad bi se islo preko Rumunije, to bi bila druga prica.

Ako ima neko nekakvu informaciju na ovu temu dobro bi mi dosla.

Hvala

mi smo osmislili kako cemo ici....

palimo za temisvar tako sto cemo peske preci granu kod srpske crnje pa od jambolije(koja je sa druge strane granicnog prelaza) vozom do temisvara.u temisvaru hvatamo voz za suceavu koja se nalazi blizu ukrajinske granice gde hvatamo voz za ternopolj...koji je dosta bitan zeleznicki cvor u ukrajini odakle ide oko 10 vozova na dan za odesu.....to vam je najbrze kako moze da se stigne vozom.

ako sve ispoadne kako smo planirali trebalo bi ako recimo krenemo u nedelju ujutru da u odesi budemo u utorak u podne po mojim proracunima.

maya,da li i ti/vi planirate isto letovanje???

mi kontamo da budemo u odesi jedno 5-6 dana pa onda da palimo na krim i izblejimo u jalti jedno 5-6 dana,u sevastopolju par dana i da odemo u eupatoriu gde se odrzava neki festival na plazi po imenu kazantip(zurka bez prestanka 6 nedelja,tako bar kazu na netu) gde bi isto ostali par dana.onda palimo za kijev na jedan dan i odatle za minsk gde drugar hoce da li iz politickog ubedjenja ili puke zajebancije da se uclani u lukasenkovu partiju  ;D

iz minska palimo za srbiju istim putem......................ako sve bude kako treba.

Da, da. I ja planiram letovanje u Ukrajini. Dosta mi je vise i Grcke i Crne Gore i agencija razno-raznih.

Ja sam iz Vrsca, sto se reci, Temisvar mi je blizi od Beograda :)

Planirala sam da opajam ceo Krim sa najduzim zadrzavanjem u Jalti. Ali neka kamp varijanta, posto mi se ne daje 10eura za smestaj. Ali nigde na netu ne mogu da nadjem info za kamp. Elem, ima vremena. E, i jedna korisna informacija (ako je tachna), voz od Kieva do Simferopola je $25? Sto je prilicno zadovoljavajuce.

Minsk, zanimljivo, ne treba nam viza za Belorusiju, ili?

Hvala za info gosn shoferka, i ljudi, izvinite za off topic.

MaYa

Hvala za link, Acketa.

Sad i ja vidim da verovatno moze da se prodje tuda. Doduse, podatak je iz 2004.,ali raspitacu se.

Poz

• 2 weeks later...

А јел неко размишљао о томе да део пута иде бродом, и какве су могућности за то?

Eво ово упућује да ипак постоји прелаз код делтe Дунава...

http://www.romaniatourism.com/map/romania_road_map.gif

http://www.brama.com/travel/messages/34822.html

ali opet se prolazi kroz moldaviju,tj ma koliko malo usli u njihovu teritoriju srescete se sa njihovim carinicima,a ako uzmemo u obzir kako gradjani srbije imaju srece sa vizama i kako se svi odusevljavaju kad vide nas pasos ne bih se uzdao u njihovu blagonaklonost,bolje je ici na sever pa se spustiti do odese stop je sigurno sigurno je.

Па то је прича везана за све земље бившег Совјетског Савеза. Путеви и пруге не пошују границе, јер се није планирало да делови земље могу да функционишу самостално. Пруга којом се из Русије иде у Казахстан, прво изађе из Русије, па после неких педесетак километара улази у Русију, па се опет враћа у Казахстан.

Цариници ипак улазе само једном...

Много гора ситуација је са пругама на југу централне азије, где су и границе сулуде. У принципу, нико у тим "транзитним" подручјима не прави проблем. Знају и сами да то не би имало смисла...

Ви како хоћете... ја бих увек бирао да идем тим путем, и ако би се неким случајем и затекао неки цариник правио бих се невешт. Побогу, па идем у Украјину , а не у Молдавију. Не, нисам знао да пруга пролази 2,1 километар кроз Молдавију. Не, немам пара, ја сам студент... сиротиња...  :yok:

Сетите се да и пруга Београд-Бар пролази кроз Босну и Херцеговину... на исти начин...

Нисам био тамо, али по ономе што прочитах на нету, то је то...