Jump to content

Featured Replies

Posted

ojhla!

ja zapravo nisam toliko nov na ovom forumu, ali sam pauzirao par godina, zagubio sifru a ugasio mejl, tako da pocinjem, sto nije tako lose, izpocetka.

bavim se filmom i to nako no-budget, gerila. takodje, volem da putujem. obisao sam siriju i indiju, ponesto evrope, uzduz i popreko, negde sam snimao a negde sam samo lutao.

evo nekih linkova. uskoro zavrsavam i dva nova, dosta duza filma, bice u gavezu 16og premijera, pa ko zeli da vidi, moze da navrati (malo reklame :)

http://vimeo.com/6705695

http://vimeo.com/12076592

putujuci tako po indiji i snimajuci pala mi je na pamet jedna ideja (sigurno ne toliko originalna ali zar je to vazno) da bi bilo bas lepo i veoma prakticno (zabavno) snimati na putu film, ali ne dokumentarni (toga ima dosta) nego igrani. dslr fotoaparati koji snimaju video omogucavaju ti da bez dozvole i previse privlacenja paznje snimas na javnim mestima, u prevozu itd. a ton posle moze ili da se nahuje ili da se koriste skrivene bubice. posto para nikada nema dosta, spavanje po hostelima ili koristiti CS mrezu (preko koje mogu da se nadju i glumci/filmadzije u gradovima u kojima se boravi). jedino sto ti treba je oprema (delimicno je imam, planiram uskoro da nabavim sta fali), novac (ne toliko, ukoliko su svi spremni da se zrtvuju za zajednicku viziju) i LJUDI.

i eto sad mog pitanja. da li ima glumaca bekpekera na forumu? glumaca kreativaca naravno. kamerman mi ne treba, posto ja reziram i snimam, ali treba mi par glumaca kreativaca (improvizacija bi igrala vaznu ulogu). sam film bi pratio par ljudi koji putuju (idealno bi bilo dvoje) i ja bih bio treci u ekipi (ne glumim). scenario bi postojao i imam vec neke ideje, ali rado bih se upustio u brejnstorming sa nekim. zamislite nesto kao site-specific film. koncept se prilagodjava okruzenju, akcenat je na odnosima medju likovima (uvrnuta arthouse ljubavna prica- volim kronenberga, fasbindera, akija...) a film bi naravno bio road movie i pozadina bi igrala vaznu ali ne presudnu ulogu.

eto tako. mogao bih jos dosta da piskaram i izlazem svoje ideje, ali za to je bolje da nadjem ljude sa kojima to ima smisla raditi.

da naglasim: trenutno zelim ljude (glumce, perfomere) sa kojima mogu da razradim koncept (koji treba biti zajednicki- nisam diktator nego osoba koja zeli da najbolje "iskoristi" talente ljudi oko sebe). para jos uvek nema. opreme takodje. scenarija isto. ali ukoliko nadjem ljude, sve ce se, kako to uvek ide, pokrenuti. nisam u fazonu pisanja projekata i jurenja para, nego ono- pokrenes se i uradis kako znas i umes.

ajd sad vi!

• 3 weeks later...

ajde malo opširnije, šta točno tražiš od glumca,da li ce trebati puno improvizacije,

kamo bi se snimalo,kada i koliko dugo