Jump to content

Featured Replies

Posted

Dakle 17 juna sam preko njihovog sajta platio kartu i vidim danas da mi izvestaju za karticu i dalje stoji taj iznos u rezervisana sredstva (kao da nije prosla uplata) i onda pogledam malo bolje rezervaciju i na njoj pise

Your booking has been made. An itinerary receipt will be sent to the following e-mail [email protected] once your ticket has been issued. Remember: Your ticket will not be confirmed until you get this itinerary receipt. If you do not get it within 48 hours, please contact Spanair Center.

I nisam primio nijedan email posle od njih. (taj itinerary receipt)

Sta da radim sad? Zar treba da ih zovem odavde telefonom?

Evo nasao sam ipak sad mi recite ako neko zna dal je to to?

Bunilo me to sto mi je taj mail stigao vremenski pre booking information u kome pise ako ne dobijem itinerary receipt (sudeci po yahoo)

5x1v7l.jpg

Ovako to treba da izgleda, ali nema tvog imena nigde...To mi nije jasno. Najbolje da pozoveš njihovo predstavništvo u Bgu, imaš broj na sajtu beogradskog aerodroma, a ako ne upali, moraš call centar u Španiji. Ovde s eprosto nigde ne vidi ime osobe i broj pasoša onoga koji putuje.

Pa, cek, trebao si da dobijes itinerary receipt i dobio si ga, koliko vidim. Pise u desnom gornjem uglu tog dokumenta. Gde je problem? Izdata ti je e-ticket, imas broj elektronske karte, to bi trebalo da je to.

Sredstva u banci ce biti skinuta, ako su vec rezervisana. Ma da, imali su ljudi problema sa Spanairom, pa mozda sacekaj da ti neko od njih odgovori. Ja nisam nikad kupovao karte kod njih. Ali, sudeci po iskustvu sa mnogim drugim kompanijama, ovo bi trebalo da je sve.

Ovako to treba da izgleda, ali nema tvog imena nigde...To mi nije jasno.

:LOLLL:

Naravno da nema, vidis da ih je covek prebrisao, naravno da nece da deli svoje licne podatke svima na netu ;D

Ahaahahaha :happyyy: mada nisam plavuša...A ja mislila baš je postavio onako kako jeste, pa rekoh mora valjda da ima podatke na tome. Znam kad su meni slali, sve se videlo  ;D To je to !!!

• Author

Hvala vam, znaci sve je u redu mogu da letim ;D

Ako neko zna nacin da se proveri dal je definitivno bukirano na njihovom sajtu nek se ne ustrucava da napise

Ako neko zna nacin da se proveri dal je definitivno bukirano na njihovom sajtu nek se ne ustrucava da napise

Kliknes na 'Services', pa na  'Check your booking'. Srecan put i lep provod u Barsi ;)

• Author

Kliknes na 'Services', pa na  'Check your booking'. Srecan put i lep provod u Barsi ;)

Veliko hvala. Sad sam proverio. "your booking is confirmed". Moram da kontaktiram intezu jer jer su totalno zeznuli racun

Hhaha ja ne znam ko nije imao problem sa SpanAir-om prilikom kupovine karte, ti si 5,6 na forumu sa istim problemom (uključujući i mene) :D

Izdata ti je e-ticket, imas broj elektronske karte, to bi trebalo da je to.

Ovo ti je bitnije od samog booking-a.

Nije to problem samo kod njih - desava se i kod drugih kompanija.

Ja sam par puta odleteo i vratio se pre nego sto je avio kompanija uzela kintu od banke [Lufthansa i bmi]. Kazem uzela, posto je iznos bio 'rezervisan' odmah po kupovini karte.

Hhaha ja ne znam ko nije imao problem sa SpanAir-om prilikom kupovine karte, ti si 5,6 na forumu sa istim problemom (uključujući i mene) :D

Koliko vidim, ovde nije bilo nikakvog problema. Covek kupio kartu, dobio automatski 2 mejla, u roku od odmah i to je sve. Dakle, sve regularno. Jedino sto su neke stvari bile zbunjujuce i nisu mu bile jasne. Prva nedoumica je sto ispada da je itinerary receipt stigao pre nego sama rezervacija, ali to apsolutno nema nikakve veze, bitno da je sve tu. I problem sa placanjem takodje. Novac je rezervisan na kartici, ne moze njime da se raspolaze, a to kad ce oni stvarno da ga uzmu, bas ga briga :)

hehe ja kad god vidim spanair setim se moje divne situacije, kada sam pokušao da kupim 2 aviokarte za BCN, a skinuo mi server kartu i po (iznos) a ništa nije stiglo :)

Farbaj se u plavo, da imas pokrice za ovaj biser lol::

Ako se oslonimo na ovu konstataciju, jel to onda znaci da ja Dragance imam jos kredita za glupa pitanja?  :P

• 4 months later...

Imala sam slicnu situaciju u junu.

Isto preko Intese, s tim sto je meni Spanair poslao e-mail da karta nije kupljena , a Intesa mi je poslala sms da su sredstva rezervisana.

KAd sam pozvala Spanair, oni kazu da nisu mogli da izvrse transakciju , jer im je stigla informacija da na racunu nema novca ili da racun ne postoji i trazili mi da ponovo izvrsim uplatu.

Ja ponovim uplatu, oni mi posalju mail da je sad karta kupljena i da je transakcija uspesno izvrsena.

Intesa mi ovaj put ne posalje sms da su sredstva rezervisana.

Za svaki slucaj odem do Intese, a oni mi kazu da su dva puta rezervisana sredstva  ::crazy:, i da pisem zalbu koja ce se resiti za 45 dana, a do tad ja MORAM da uplatim obe rezervacije, pa ce mi oni vratiti drugu , ako se ispostavi da je greska.

Onda ja njih lepo pitam zasto mi nisu pri drugoj rezerrvaciji poslali info sms da su sredstva rezervisana.

Na to nisu imali odgovor i brze bolje su jednu rezervaciju stornirali  ;D