Jump to content

Featured Replies

Posted

grb.jpg Kada me ljudi pitaju odakle sam i ja odgovorim iz Nove Pazove, jedna trećina klimne glavom naglas izgovarajući: ‘aha, Novi Pazar’, druga trećina koja živi u radijusu od 30km najčešće pita gde je to, a ostali samo potvrdno klimnu glavom i odmah me pitaju da li znam možda Peru Perića, jer zaboga on je odatle i nemoguće je da ga ne poznajem.

Autor: Jelena R.

Pročitajte ceo tekst

Slušao sam o jednom pabu u Novoj Pazovi skoro dve godine, tek sam pre neki dan konačno shvatio čemu tolika buka :P

Zanimljivo mi je poređenje u mentalitetu između Stare i Nove Pazove, kao i opaska da komšija mora da zna šta se kuva prekoputa :spot:

:banana:

Одличан текст, о пабовима сам чуо од тебе ко да си из Лондона :D

Додуше, добро је што си из Пазове а не из Пазуха, јер би било проблема да објасниш људима неке ствари  ;D

Ja imam rodjake u Novoj i u Staroj Pazovi ( koji se bave proizvodnjom stvari od plastike ) i cale mi je uvek govorio da je nekad kad je on bio mlad u Staru mogao opusteno da izadje bez nekih prevelikih problema, dok je kad je izlazio u Novoj uvek uvek bilo problema sa lokalnim djilkosima. :)

Ja sam jednom doso u Novu Pazovu i pitao za Jelenu i oni su mi rekli gde zivis! :-)

[move]Te Pazove stvarno znaju da zbune. Drago mi je da sam konacno siguran da je autorka iz Stare Pazove  ;)[/move]

:spot:

@ Chi i Bjuti, ima da tražim od vlasnika procenat za ovu reklamu  :)

@ Kika i Sunrise, naravno  :D

@ Sofersajbna, jeste bilo tako, naročito u 90-im kada je ovde bilo opasnih momaka, sada smo finiji  :)

Mislim da je ovo vise bilo 70-ih :)

A je znas ti kako Pazovcani zovu onaj drugi nadvoznjak kada ides od Indjije?

Ja sam jela super krempite u poslasticarfi preko puta Jelene u Novoj Pazovi. Ili je to, ipak, bila Stara? ;)

ja sam ih zapamtio tako sto je Nova Pazova bliza Novom Beogradu a Stara Pazova ima slovo S na pocetku prve reci kao i Sremski Karlovci pa je ona onda na tu stranu

Пазове врло лако разликујем.

У Старој често скренем са старог пута на аутопут и обратно, јер се од Старе Пазове до Београда не плаћа путарина. А у Нову скоро никад не идем :)

Сем тога, у Старој је и ФСС :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

mozda su pre postojale razlike, ali ne i danas... u celoj opstini ces sresti raznorazne dripce i `djilkose` tako da je vise glupo govoriti o tome. zatim novopazovchani kada idu u beograd ne bi trebalo da govore da idu u grad posto su u vojvodini itd. i mnogo drugih stvari, kome ne odgovara ravnica, nek se vrati odakle je dosao, a svi smo mi odnekud dosli..

• 1 month later...

Bravo. Davno mi nije tako legla neka priča. Prosto i odlično.

• 2 months later...
  • 2 months later...

''Slovaci su sami po sebi mnogo mirnijeg temperamenta od Srba ili recimo Hrvata, tako da sam grad odiše nekom mirnijom, usporenijom atmosferom, dok je Nova Pazova usled gore navedenih rasa, mnogo življa, bučnija i šta sve često ide uz to.'' ...Dakle, nije istina da su Slovaci vecina u Staroj Pazovi, niti su mirniji od Srba i Hrvata... Neupucena si u tu situaciju i dala si pogresnu informaciju. ...A zivlje i bucnije rase? Pa... :) Osim ovih zamerki, tekst je dobar.

• 7 months later...

Hehe Jelena gde je ta Stara Pazova?E jel znaš Peru Perića?Elem svaka čast devojče.Dobrodošla u Zaječar.

• 2 months later...

He he, čitao sam već ranije ;)

Čak sam i ubeđen da sam napisao ovo što ću sad da napišem:

Fenomen Pere Perića je zaista interesantna stvar. Behemotu i meni se dogodilo nešto slično - negde na lokalnom putu prema Kopu, jedna kafana. Svratili da kupimo vodu, a uleteli u svadbu. Prisutna ekipa oduševljena našom pojavom.

"Odakle ste"

"Beograd, Voždovac"

"Jaoooo, da ne znaš možda Jocu" ili tako neko ime :)

"Isto tako bi red bio da se svima koje ne poznajete ili nikad nećete upoznati, a žive u vašoj ili dve ulice dalje, javite u prolazu, jer iako vi njih ne poznajete, oni znaju ko ste i šta, i ne bilo bilo lepo da misle kako su vas roditelji ružno vaspitali. Ili sam ja samo suviše lična."

Kao mali, osnovac, možda čak i prvi razred, naučio sam da treba biti fin prema starijima. Tako sam se na putu od stana prema pijaci, non stop javljao prolaznicima, iako ih nisam znao. Mama me je čudno gledala, nekad i pitala da li znam te ljude. Koji flešbek

Super tekst! Jelena, jedva čekam da nešto novo napišeš!

He he, čitao sam već ranije ;)

Čak sam i ubeđen da sam napisao ovo što ću sad da napišem:

Fenomen Pere Perića je zaista interesantna stvar. Behemotu i meni se dogodilo nešto slično - negde na lokalnom putu prema Kopu, jedna kafana. Svratili da kupimo vodu, a uleteli u svadbu. Prisutna ekipa oduševljena našom pojavom.

"Odakle ste"

"Beograd, Voždovac"

"Jaoooo, da ne znaš možda Jocu" ili tako neko ime :)

"Isto tako bi red bio da se svima koje ne poznajete ili nikad nećete upoznati, a žive u vašoj ili dve ulice dalje, javite u prolazu, jer iako vi njih ne poznajete, oni znaju ko ste i šta, i ne bilo bilo lepo da misle kako su vas roditelji ružno vaspitali. Ili sam ja samo suviše lična."

Kao mali, osnovac, možda čak i prvi razred, naučio sam da treba biti fin prema starijima. Tako sam se na putu od stana prema pijaci, non stop javljao prolaznicima, iako ih nisam znao. Mama me je čudno gledala, nekad i pitala da li znam te ljude. Koji flešbek

Super tekst! Jelena, jedva čekam da nešto novo napišeš!

hahaha, ovo za mamu je bilo dobro, to mi se još nije desilo  :D

hvala  ;)

A kako smo mi onomad pronašli Jelenu u Pazovi? Pitali okolo, razume se. Znaju svi.

Naravno, s tim da bi vi našli i Peru Perića  :D