Jump to content

Featured Replies

Posted

Moze li me ko posavetovati..ko je bio skorije ili zna,  kakva je procedura u javnom prevozu u Budimpesti...??? Da li se se kartom za npr. metro moze voziti i trolom, busom i sl. ? sta je isplativije pri kupovini kartica...dnevne, za tri dana...? Boravicu 5 dana a nisam imao isustva sa madjarima ;-) Unapred hvala...

Svaka dodatna informacija vezana za Budimpestu je dobrodosla...posto cu imati 5 slobodnih dana da utorsim u Budimpesti :-)

Mi smo boravili samo dva dana ali smo kupili dnevnu kartu koja kosta kao 5 regularnih karata, i mnogo se isplati. Mozes neograniceno voziti se metrom, busevima, tramvajom, pa cak i lokalnim vozom. Mozda postoji slicna varianta na vise dana, pedjalon ce verovatno navratiti i bolje objasniti kako stvari stoje.  gent

• 2 weeks later...

Nisam bio na netu duze vreme, pa ako nije kasno, mali dodatak informaciji: razmotri i Budapest card. Obuhvata prevoz, popuste za restorane, muzeje, pozorista...

• 3 weeks later...

može li netko reći koliko vremena treba od delija do keletija metroom? koliko je deli željeznička stanica udaljena od metro stanice. bi li vam bio problem opisati kako doći budući da imam grupu od 30 ljudi?

hoće li 2 sata biti dovoljno za grupu od 30 ljudi da dođemo od delija do keletija?

Ako vam ta vožnja potraje duže od 20 minuta, smatraj da ste relativno sporo putovali. Čak ne morate ni da presedate, jer su obe stanice na istoj metro liniji.

kad smo već kod Budimpešte , da ne otvaram novu temu za Sent Andreju , interesuje me kako se može doći do Sent Andreje iz Budimpešte ? Gde se čeka , voz , autobus , brod ili šta već ide do tamo ? hvala

Treba da odes crvenom linijom metroa (ako dolazis vozom iz Srbije, onda sa Kelety zeleznicke stanice direktno hvatas metro) do Batthyány téra) do Batthyány tér . Tu prelazis na lokalni voz koji ide na svakih pola sata, i stizes do Sent Andreje za manje od sata.

Po meni lepši i romantičniji način je ići, bar jedan smer, redovnom brodskom linijom od Vigado tera.

Po meni lepši i romantičniji način je ići, bar jedan smer, redovnom brodskom linijom od Vigado tera.

A gde se taj brod moze "nahvatati" i koja mu je redovna cena?

I ovaj put peporucujem: www.hajoallomas.hu/webset32.cgi?MAHART@@EN@@112@@831532736

pozdrav drugari ! Imam još jedno pitanjce u vezi Budimpešte , a to je kako doći , kojim prevozom do  Statue parka ili Szobor parka . To je  park u kome se nalaze komunističke skulpture , koje su pokupljene iz cele Budimpešte i tu grupisane 1991. godine nakon pada komunizma. Znam da se nalazi u južnom delu Budimpešte u XXII arandismanu , ali ne zna kako doći do njega.  :cry22: