Jump to content

Featured Replies

Posted

Potrebni su nam predlozi i ideje za mesta za kampovanje za vikend varijante. A hocemo mnogo  :)

Ono sto trazimo jesu mesta u neposrednoj blizini reke ili jezera, da su koliko toliko pristupacni s' peske, da od mesta gde moze da nas doveze autobus nije udaljeno vise od 3-4 sata hoda ali da je opet nekako usamljeno i skriveno od puteva, kuca, vikendica...

Lako pristupacna divljina  :)

Hvala lepo...

• 4 weeks later...

Ja mogu najtoplije da preporučim jedno mesto u zapadnoj Srbiji*. U pitanju je ranč koji u svojoj ponudi ima i kamp mesta. Možda na prvi pogled ne zvuči kao ono što ste tražili, ali verujte, i ja sam se iznenadio kada sam ga posetio - očekivao sam ''puteve, vikendice, kuće'', masu nekog ''urbanog'' sveta, ali sam neočekivano dobio odličan spoj između sirove prirode i blagodeti civilizacije (točeno pivo, na primer  :pij:  :) ).

Ranč se prostire na 50ak hektara, vlasnik je krajnje fleksibilan i otvoren za sve dogovore, imaju dva jezera - jedno za kupanje i drugo za ribolov, stazu za quadove,  pešačke i biciklističke staze, na svakih 500 metara ograđena mesta za roštilj (sa drvenim klupicama i drvetom koje vas čeka spremno :) ) a u planu je i jako puno drugih sadržaja (po projektu kajak, streličarstvo, free climbing, itd. ne znam dokle su stigli sa realizacijom).

Nadam se da sam pomogao i da ne kasnim suviše sa odgovorom.  :mah:

-----------------------

* [edit] Izbrisah adresu i ime ranča... Ne znam da li je u skladu sa politikom o nereklamiranju da ostavljam tu vrstu podataka...?

Gde se nalazi to, daj neke smernice, link sa nekim slikama ili nesto slicno. Ako neces javno,posalji na private.

A da, i ako ima sve to sto si nabrojao,pretpostavljam da ima i neka naknada za postavljanje satora ili za koriscenje svih tih sadrzaja? Nije bas mesto koje ces slucajno naci i zabosti sator.

evo ti moje ideje, sve je blizo a ispunjava uslove koje si zacrtao. dakle,sednes na voz i izadjes na stanici cortanovci dunav, to ti je cetvrta stanica od novog sada prema beogradu.

kad izadjes sa voza imas mozda 1km do dunava,tu imas nesto kao restoran sa pivom i rakijom od pica i pomfritom i ribom od jela, vrsta zavisi od ulova lokalnih ribolovaca koji je donesu svezu i menjaju za gore navedenu rakiju ili brisanje 'crte'. sve u svemu mozes upoznati otkacenih likova i zanimljivih sudbina....tu ti je i manja plaza ako ti je do kupanja,  na njoj su snimane sve vanjske scene iz varljivog leta 68.

inace lepo je za kampovanje svuda,bez obzira dali je u pitanju suma ili prostor uz vikendice pored dunava. suma je prelepa,i ako te zanima lutanje imas u njoj ostatke rimskog grada.nista posebno mada opet zanimljivo jer je relativno nepoznato. sve u svemu par sirokih zidina ispresecanih drvecem i korenjem.

ako si sa drustvom mozes otici na fudbal na betonski teren u sred sume.nekada je tu bilo radnicko odmaraliste,zatim izbeglice i onda je izgorilo u pozaru. danas je suma zgradu uzela pod svoje,ostali su samo zidovi obrasli u brsljan i taj fudbalski teren.

nedaleko se nalazi i stari dvorac u blizini kojeg se nalazi klisura u kojoj je neki poluzatrpani podrum iz kojeg vodi tunel sve do petrovaradinske tvrdjave(ako je verovati lokalcima,mada meni nema logike).

Hvala! Uopšte ne izgleda loše. Vidim da se to zove Vila Stanković, i da je sagrađeno 1930.

s4v.jpg

Nego, da se mi vratimo na mesto za kampovanje. Ne znam koliko vam je poznat zapadni deo Fruške gore, recimo potez između Neština i Vizića. Mene je iznenadilo koliko taj deo deluje drugačije od ostatka Fruške, i baš sam tada pomislio da bi tamo bilo super kampovati. Evo kako to izgleda:

fruska-gora.jpg

Gde se nalazi to, daj neke smernice, link sa nekim slikama ili nesto slicno. Ako neces javno,posalji na private.

A da, i ako ima sve to sto si nabrojao,pretpostavljam da ima i neka naknada za postavljanje satora ili za koriscenje svih tih sadrzaja? Nije bas mesto koje ces slucajno naci i zabosti sator.

Evo, i za sve ostale, ako je ok. Ako ne - neka Lazar briše. :)

:mah:

• 2 weeks later...

Ja mogu najtoplije da preporučim jedno mesto u zapadnoj Srbiji*. U pitanju je ranč koji u svojoj ponudi ima i kamp mesta. Možda na prvi pogled ne zvuči kao ono što ste tražili, ali verujte, i ja sam se iznenadio kada sam ga posetio - očekivao sam ''puteve, vikendice, kuće'', masu nekog ''urbanog'' sveta, ali sam neočekivano dobio odličan spoj između sirove prirode i blagodeti civilizacije (točeno pivo, na primer  :pij:  :) ).

Ranč se prostire na 50ak hektara, vlasnik je krajnje fleksibilan i otvoren za sve dogovore, imaju dva jezera - jedno za kupanje i drugo za ribolov, stazu za quadove,  pešačke i biciklističke staze, na svakih 500 metara ograđena mesta za roštilj (sa drvenim klupicama i drvetom koje vas čeka spremno :) ) a u planu je i jako puno drugih sadržaja (po projektu kajak, streličarstvo, free climbing, itd. ne znam dokle su stigli sa realizacijom).

Nadam se da sam pomogao i da ne kasnim suviše sa odgovorom.  :mah:

-----------------------

* [edit] Izbrisah adresu i ime ranča... Ne znam da li je u skladu sa politikom o nereklamiranju da ostavljam tu vrstu podataka...?

Bio na rancu i moram priznati da je super osmisljeno, i da je sve to tek u povoju. Svima preporucujem ako mogu da svrate

evo ti moje ideje, sve je blizo a ispunjava uslove koje si zacrtao. dakle,sednes na voz i izadjes na stanici cortanovci dunav, to ti je cetvrta stanica od novog sada prema beogradu.

kad izadjes sa voza imas mozda 1km do dunava,tu imas nesto kao restoran sa pivom i rakijom od pica i pomfritom i ribom od jela, vrsta zavisi od ulova lokalnih ribolovaca koji je donesu svezu i menjaju za gore navedenu rakiju ili brisanje 'crte'. sve u svemu mozes upoznati otkacenih likova i zanimljivih sudbina....tu ti je i manja plaza ako ti je do kupanja,  na njoj su snimane sve vanjske scene iz varljivog leta 68.

inace lepo je za kampovanje svuda,bez obzira dali je u pitanju suma ili prostor uz vikendice pored dunava. suma je prelepa,i ako te zanima lutanje imas u njoj ostatke rimskog grada.nista posebno mada opet zanimljivo jer je relativno nepoznato. sve u svemu par sirokih zidina ispresecanih drvecem i korenjem.

ako si sa drustvom mozes otici na fudbal na betonski teren u sred sume.nekada je tu bilo radnicko odmaraliste,zatim izbeglice i onda je izgorilo u pozaru. danas je suma zgradu uzela pod svoje,ostali su samo zidovi obrasli u brsljan i taj fudbalski teren.

nedaleko se nalazi i stari dvorac u blizini kojeg se nalazi klisura u kojoj je neki poluzatrpani podrum iz kojeg vodi tunel sve do petrovaradinske tvrdjave(ako je verovati lokalcima,mada meni nema logike).

Ovo zvuči stvarno zanimljivo! Ako idem busom iz Bgd., pretpostavljam da samo udarim nizbrdo do Dunava. Moje pitanje je: da li je daleko od autobuske stanice i kako naći te rimske ostatke?

• 6 months later...

Zdravo.Moja preporuka je bazen-jezerce u Musvetama.Ne znam koliko tacno ima kilometara od Cajetine,ali nema vise od 3 sata peske,mozda ima i manje.Divno kupaliste u borovoj sumi,pogodno za porodice sa malom decom,imaju i mesta za rostiljanje,a mesto za kampovanje svuda okolo.Placa se neki simbolican ulaz.Cajetina je inace blizu Zlatibora,pa nema problema sto se tice stizanja autobusom. :kamp::eat:  klanj::

• 5 weeks later...

Već postavih slično pitanje na drugim temama, ali nije isto.  ;D

Elem, drugarica i ja planiramo da za vikend koristimo Serbian Flexipass do juga Srbije, pa smo mislili jedan dan sa spavanjem da provedemo u svom šatoru u nekom finom predjelu, do kojeg se može doći prugom, uz eventualna dodatna stopiranja, korišćenje autobusa... Dakle, ideja je da to bude negdje u južnom dijelu Srbije, ali dolazi u obzir eventualno i neki drugi dio do kojeg možemo doći pomenutom kombinacijom. U obzir dolazi šuma, jezero... samo da nije neko popularno turističko mjesto, prepuno ljudi, restorana... Razmišljali smo o Srebrnom Jezeru, Vlasinskom Jezeru.... Ako ima neko bolji predlog, bio bih zahvalan! clap.gif' alt=':clap:'>

Ili možda oko rijeke Jerme (blizu Pirota)?

no, pitanje je gdje sve može šator da se postavi... ali fotografije kanjona Jerme mi se baš dopadaju, još ako ime šume kroz koju može da se šepuri...  :D

• 8 months later...

Ja mogu najtoplije da preporučim jedno mesto u zapadnoj Srbiji*. U pitanju je ranč koji u svojoj ponudi ima i kamp mesta. Možda na prvi pogled ne zvuči kao ono što ste tražili, ali verujte, i ja sam se iznenadio kada sam ga posetio - očekivao sam ''puteve, vikendice, kuće'', masu nekog ''urbanog'' sveta, ali sam neočekivano dobio odličan spoj između sirove prirode i blagodeti civilizacije (točeno pivo, na primer  :pij:  :) ).

Ranč se prostire na 50ak hektara, vlasnik je krajnje fleksibilan i otvoren za sve dogovore, imaju dva jezera - jedno za kupanje i drugo za ribolov, stazu za quadove,  pešačke i biciklističke staze, na svakih 500 metara ograđena mesta za roštilj (sa drvenim klupicama i drvetom koje vas čeka spremno :) ) a u planu je i jako puno drugih sadržaja (po projektu kajak, streličarstvo, free climbing, itd. ne znam dokle su stigli sa realizacijom).

Nadam se da sam pomogao i da ne kasnim suviše sa odgovorom.  :mah:

-----------------------

Poštovani Goli Zeko!

Nadam se da Ti je lepo i toplo u ovo 'ladno vreme iako si, kako sam veliš, GOLI.

Videh Tvoj komentar na forumu kluba putnika u vezi sa nekim rančem i dva jezera i tako to...

Ajd', molim Te, pošalji i meni link ili adresu da nađem taj ,,rančić'', da vidim kako je to. Na forumu onaj jedan što ima daje grešku pri otvaranju.

Svako dobro i sve najbolje!

Igida

• 1 month later...

Мој предлог - Камена Гора, камп Ковчица. Бесплатан је, налази се у правој дивљини југозападне Србије, око кампа је четинарска шума, ливада за постављање шатора је пространа, у самом кампу има ледено хладне питке воде, увек, постоји чак и базен 10 пута 5 метара одокативно, мада вода и није баш за зимогрожљиве :) Такође, постоји уређено место за роштиљ, пар уређених и наткривених места за седење и пар брвнара које се изнајмљују, али то никако не квари утисак да се налазите у нетакнутој дивљини, јер је све урађено прилично пристојно, са стране поштовања околине која све то окружује. Иначе, до кампа је такође лако доћи, како ногама, тако и превозом. Довољно је из Пријепоља доћи до Камене Горе, тј. центра тог места, а одатле или пешака, или превозом, доћи до засеока Гувништа. Већи део пута до тамо је асфалтиран, мањи део је земљани пут, али проходан. Из засеока Гувништа је веома лако спустити се до тог кампа, потребно је неких 10ак минута табанања кроз прелепе пределе Камене Горе :)

Eto vidis da i u Zapadnoj Srbiji ima super mesta za kampovanje.  ;)

Raznovrsnost i pristupacnost  u svakom smislu  tu na dohvat ,samo da uzmes .  :)