Jump to content

Featured Replies

Posted

Sinoć stigoh iz Alanje, prepun sjajnih utisaka, pa evo nekih...

Išli smo devojka i ja, avionom. Kada smo došli u Antaliju bojali smo se visokih temperatura i vlažnosti, medjhutim ispostavilo se da nije bilo potrebe! Svih 12 dana temperatura je bila idealna, oko 30ak -35 stepeni najviše, tako da je uživanje bilo zagarantovano...

Imali smo 11 noćenja-pp u hotelu Miray 3*...

30.juna stižemo u hotel, zakasnivši na večeru(zahvaljujući ''sjajnom'' jat-u), ali su nam ljubazni domaćini izašli u susret i za nas(ja i devojka i još 2 para iz Srbije) spremili večeru. Pošto je ovaj hotel bio najjeftiniji od svih u ponudi agencija u Srbiji, nismo mnogo očekivali. Medjutim hotel je odličan!

Dočekala nas je besprekorno čista soba sa klimom, prelepom terasom, pogledom na more. Hotel ima svoj bazen, u kojem sam par puta uživao, i udaljen je od prelepe Kleopatrine plaže max 2 minuta hoda!

Doručak i večere bile su fantastične. Švedski sto na kojem ima svega i za one najprobirljivije)čitaj moju devojku)  !

Pošto se pošteno najedemo za doručak(npr.kajgana i salata, pa puter med mleko, pa malo lubenice, i na kraju sok ili kafa) krenuli bismo na plažu! Kleopatrina plaža je savršena. Prelepi sitan šljunak I odličan ulaz u more.  Iznajmljivanje 2 ležaljke i suncobrana je bilo 12 lira(oko 5,5 eura), ali smo uz hotelski popust dobili za 10 lira(4 eura). Inače pokušali smo da se cenkamo ali nije moglo. Inače na plaži, kao I u Alanji bilo je malo Srba, gotovo da nismo čuli nap jezi za 12 dana, prepuno je Nemaca, Norvežana, Rusa, Danaca…

Prva 2 dana bili su nešto veći talasi, pa moja devojka i nije baš delovala srećno :) medjutim nakon mog ispostaviće se uspešnog ubedjivanja i prvog ulaska u vodu, oduševila se. Talasi su malo nezgodni u samom ulasku u vodu, ali kad krenete da plivate čak mogu i da naprave lepši ugodjaj. Kasnije, kako su dani prolazili veličina talasa se smanjivala, a i navikne se čovek pa ih nismo ni primećivali! Inače voda je prelepa, čista i slana! Naravno već prvi-drugi dan smo kupili jednu loptu i dušek(uz moje sjajno cenkanje i spuštanje cene za skoro 50% :) ) koji su nam činili kupanje još lepšim i zanimljivijim!

Nakon izvrsne večere u hotelu(salate, meso, voće, kolači...na sve moguće načine), uveče bi pomalo umorni šetali ''Ataturk'' bulevarom, koji se proteže kilometrima kroz centralni deo Alanje...Nekada smo koristili i dolmuše do grada, ali sam hotel je od strogog centra bio udaljen 15ak minuta lagane šetnje, pa smo uglavnom peške išli...

Narvano tu bi nas zaustavljali i dobacivali nam brojni prodavci i ugostitelji iz okolnih prodavnica, restorana, kafea...ali nam to nije ni malo smetalo, čak nam je bilo i simpatično. Uglavnom su mislili da smo Rusi(iako sam ja crn :) ) pa smo im par puta dobacili-Srbija, Serbistan, Novak Djokovic...  :)

Obišli smo predivan park Alanje, sa brojnim palmama, vodoskopima, svetionicima..nešto stvarno predivno i idealno za fotke!

Jedno veče smo obišli i čuvenu Kazilkulu, i spomenike(Ataturku), kao i isorijski deo Alanje, gde smo napravili prelepe fotografije.

Takodje, obišli smo i luku-marinu u čijoj blizini se nalaze i većina diskoteka i klubova, koji zaista fantastični i plene enrgijom svetlosti, muzikom... nije ni čudo što Alanju zovu Ibica u malom! U subotu smo izašli i uživali u klubovima(Robin Hud, Janus I dr.) uz sjajne koktele i muziku!

Naravno, nismo ni mi propustili da obidjemo čuveni bazar, gde stvarno nikad nije dosadno, i gde smo uvežbavali cenkanje, nekdad više nekad manje uspešno! Kupili smo turski ratluk, čajeve, suvenire... A i butici koji spolja izgledaju skupo(Rody Mood), idealni su za kupovinu, pa smo tako kupovali fantastične košulje(za nekih 15 lira-7 eura), majice, narukvice...

Za svakog po nešto! Od izleta išli smo na fantastično tursko veče, koje ostavilo izuzetan utisak na nas (posebno trbušna plesačica :) i grupa igrača sa Kavkaza)! Program je trajao 4 sata, a mi smo imali utisak da je proletelo za sat vremena! Na ovoj večeri, imali smo all inclusive, hrana i piće i sjajnu atmosveru za nezaborav!

Ostale dane iskoristili smo za pre svega kupanje I sunčanje, provod, obilazak I upoznavanje još nekih delova grada, I naravno šoping…

Jednostavno dani u Alanji prolaze jako brzo, pa smo devojka i ja konstatovali da je 12 dana možda i malo da se uoznaju sve čari, mogućnosti i sadržaji koje nudi ovaj prelep grad!

Takodje, obećali smo sebi da ovo ipak neće biti poslednji put da letujemo u Alanji...

:stop: