Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako biste isli kolima za Sibenik? Auto putem kroz Hrvatsku ili kroz Bosnu? Koje su dobre kafane usput, gde stati, sta obici, u kojoj se reci/jezeru okupati? :)

Ja kolima ne bih ni isao, osim ako ne zelis makar jednu ogrebotinu kljucem :)

Iste su šanse da te ogrebu ključem na bilo kom parkingu u Beogradu i u Dalmaciji. Ili ipak nisu. Meni se od 2003. nikada ništa nije desilo na automobilu kada sam putovao u Dalmaciju (a putovao sam skoro svake godine), dok na parkingu ispred zgrade u Beogradu nisam bio te sreće.

Naravno, to ne znači da tamo ne može nešto slično da se dogodi, ali mi sami često pravimo magarca od komarca. Možda Orko može da da informaciju iz prve ruke o bezbednosti.

Moze i Beogradu da ti neko ogrebe kola kljucem, ali  sanse da se kljucem ogrebe automobil sa beogradskim registracijama su bar 10 puta vece u Splitu nego u Beogradu, isto kao sto su vece sanse da u Beogradu strada automobil sa splitskim registracijama od onog sa beogradskim. Mislim kontam ja da si se ti ( tj tvoja kola ) lepo proveo u Dalmaciji, a nisi u Beogradu , ali ajde budi malo realan.

To se desavalo jos za vreme SFRJ i bratstva i jedinstva, da stradaju kola sa srpskim registracijama, a kamoli sad.

Lepo je sto ljudi hoce da ohrabre druge ljude da putuju u Dalmaciju i nemam nista protiv toga, ali glupo da nekom stradaju kola zbog prica sa foruma. Naravno kad ovo sve pisem ne zelim da omalovazim nikoga iz tih krajeva posto se takve stvari desavaju i ovde. Treba biti realan.

Upravo zato što želim da budem realan sam i napisao sve u prethodnom postu. Mi po defaultu odmah mislimo da samo loše može da se dogodi. Mnogo je drugačijih primera. No, na svakom je da sam odluči šta je za njega realno i kojom logikom treba da se vodi.

• Author

Ne brinem za kola, samo za provod    8-) Idemo kod tetke, kola ce biti u dvoristu kuce, a ako ce neko bas da preskace ogradu da ih grebe, e onda im je sudjeno, nek ide zivot :) Nego imate li predloge kako sto lepse provesti put, zao mi je samo da projurimo...

Moze i Beogradu da ti neko ogrebe kola kljucem, ali  sanse da se kljucem ogrebe automobil sa beogradskim registracijama su bar 10 puta vece u Splitu nego u Beogradu

Siguran sam da se najveci broj grebanja kola sa BG tablama desava u BG :)

• Author

Kad smo vec kod toga, drugar zivi u Splitu, i posle neke utakmice su mu razlupali kola (sa splitskom tablicama), tako da ja ne bih tu ostavljala na ulici. Inace, isto mu se desilo i u Zagrebu, kad je neko baksuz tu nema pomoci  :102:

• Author

Plitvička jezera u Lici. To obidjite ako mozete.

Obavezno, ali to vredi za posebno putovanje. Veliki je prostor i ulaznica kosta oko 20 evra, ne vredi doci na dva/tri sata, a vise nemamo ako hocemo da stignemo za jedan dan do Sibenika.

Kada si već u Šibeniku, obavezno poseti slapove Krke. Vrlo su blizu grada a oduševićeš se prizorom. Nisu veliki kao Plitvice, tako da je lagana poseta od 3-4 sata sasvim dovoljna. I, još jedna stvar. Nisam imao vremena za sam izlet ali sam video da se dosta reklamira poseta Kornatima. Dakle, promuvaj se malo po obali, vidi odnose cena i same ponude i idi tamo.

Kada si već u Šibeniku, obavezno poseti slapove Krke. Vrlo su blizu grada a oduševićeš se prizorom. Nisu veliki kao Plitvice, tako da je lagana poseta od 3-4 sata sasvim dovoljna. I, još jedna stvar. Nisam imao vremena za sam izlet ali sam video da se dosta reklamira poseta Kornatima. Dakle, promuvaj se malo po obali, vidi odnose cena i same ponude i idi tamo.

Slapovi Krke obavezno, ulaz iz Skradina (mali gradić, star i lijep, a slabo poznat) a ne iz Lozovca ako hoćete još vidjeti i Skradin. Ulaz je bio prošle godine 80 kn = 11 eura, ne bi se čudio da je i poskupilo. Đir brodom na Kornate = 150 kn po osobi (možda i 200), a sad pogledajte, neki u to nude i ručak na brodu ili na otoku, pa se raspitajte prvo. Mada se sa broda Kornati baš i ne mogu doživjeti, ali i sam taj put brodom je iskustvo...

i da, brodom na Kornate potrošiš cijeli dan, sad sam tek vidio da tražiš nešto usput par sati

Ja sam prosle godine isla kolima preko delom autoputem, a onda preko Bosne, preko Manjace- prelep predeo, zatim Knin, pa Zadar. Na putu od Knina ka Zadru , kao i u samom Zadru, bilo je prostaka koji su trubili, dovikivali i psovali kad su nas videli, iako smo bili sa dvoje dece. U zadru smo parkirali kola u dvoristu rodjaka i skinuli tablice koje su se videle sa ulice. Nismo imali neprijatnosti u direktnom kontaktu sa ljudima, valjda i zato sto smo se obracali mladim ljudima.

u svakom slucaju savetujem oprez i ako idete po raznim destinacijama po hrvatskoj, bolje da idete kolima rodjaka.

Manastir Krka je prelep.

Ја сам релативно скоро (март) био у Крајини/Далмацији и видео сам поприлично аутомобила са Бг таблицама. Ако ће вам кола бити у дворишту куће, мислим да сам пут до доле не би требало да представља проблем. Ми смо ишли преко Петриње, Лике и Книна. Ако идете у цугу и хоћете само да свратите на пар сати негде, ја бих вам препоручио Манастир Крку (скренете с магистрале у Кистање, манастир је пар километара од центра Кистања).

За Плитвичка језера и слапове Крке треба више времена од пар сати.

Што се јагњетине тиче, нама су локалци препоручили ресторан "Мацола" у Кореници али нисмо клопали тамо тако да не могу да ти гарантујем :)