Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

Planiram da idem u Bodrum u drugoj polovini septembra pa su mi potrebne informacije o temperaturi u tom periodu kao i cene vanpansionskih usluga. Zapravo bilo kakve informacije bi bile od koristi posto je ovo prvi put da idem na letovanje u Tursku.

Hvala :)

• 3 weeks later...

Sad vec davne 2003 sam bila u Bodrumu, zapravo u zalivu Gumbet neke tri nedelje i u svakom slucaju Bodrum je nesto posebno i svima ga preporucujem. Ono sto sam zapazila je da je dosta skuplji od Istanbula, a neuporedivo skuplji od Kusadasija (u kom sam u tranzitu za Bodrum provela nekoliko sati), ali, ni da mi plate ne bi provela vise od dva sata u Kusadasiju. Ipak, meni cene nisu bile visoke, nego samo sam poredila sa Istanbulom i Kusadasijem.

Ako te ineteresuju plaze, one su najbolje u Gumbetu. Ne zaboravi da je Bodrum anticki grad Halikarnas, grad prebogate istorije i dom jednog od sedam svetskih cuda. Preko puta je grcko ostrvo Kos do kog se lako stize. Iz bodruma mozes ici na izlet do Pamukala (meni licno se nije nesto dopalo, valjda sam, gledajuci slike ocekivala vise a fotosop je ucinio magic....Nemoj propustiti da odes do Efesa (anticki Ephesus), i eto ti i drugog svetskog cuda u kolekciji. Anticki amfiteatar je isto prelep, kao da je ugradjen u stenu i ako ima neki zanimljiv perfomans obavezno idi, osecaj je cudesan kad sedis tamo i pogled puca na grad i more....Postoji neka velika diskoteka, kazu  da je najveca u Turskoj, ali ja tamo nisam bila, jer ne podnosim te zezalice tipa "pena" bazeni i slicno, - ja sam tim za karirane stoljnjake i limene piksle, masline, sir i flasu lozovace, stara garda sta ces :))

Temperaatura je idealna u tom periodu tako da nemoj da brines o tome  jer sezona traje ceo oktobar). Hranu mozes da kupujes u marketima tipa Tanzas, za prevoz se koriste dolmusi, voda se pije flasirana (meni nije smetala ni cesmovaca, valjda ona vodica od 40 gradi ucini svoje po pitanju dezinfekcije, ali me ipak nemoj slusati :) Ako ti nesto treba, posalji mi na PP jer imam dobrog druga u bodrumu koji radi kao turisticki menadzer velike turske agencije.

• Author

Hvala Hekata, vec sam se zabrinula da niko nece da prica sa mnom  :)

Ja nisam stara garda ali i ja preferiram karirane stoljnjake, limene piksle, masline, sir i  lozovacu tako da mi je drago da cujem da toga ima u Bodrumu.  :dance:

Ako mi nesto bude potrebno javljam se.

Hvala jos jednom!

eee. pazi sad. tu lozovacu sam dodala samoinicijativno :))) kazem ono sto inace volim, ali kariranih stoljnkaka i maslina ne manjka. slobodno se javi i reci mi kako ides tamo, jer sam  (iako imam besplatan smestaj tamo) gledala,u zalivu gumbet u tom periodu kad ti ides se bas moze naci povoljan smestaj, a nemoj da ti padne na pamet da ides autobusom, mene je to zadovoljstvo "kostalo" skoro 30 sati puta sa "ocaravajucim" presedanjem u Kusadasiju. Ako putujes solo, najkbolje je da se dovuces do Sofije i odatle sa Pegasusom direkt Bodrum i ocaravajuce bele kuce sa plavim prozorima :)

• Author

Ja sam od onih koji ne idu autobusom nigde ako put traje duze od 3 sata, sta cu ne podnosim ih  :P

Decko i ja smo uplatili aranzman preko agencije ali samo nocenje sa doruckom u hotelu Safir ( zaliv Bitez) posto nam samo treba krevet i tus a sve ostalo volimo sami da organizujemo. Koliko sam ja videla Bitez je na 6km od Bodruma pa nece biti problem da stignemo bilo gde. Planiramo da iznajmimo motor. Nadam se da toga tamo ima.

ne znam sta da ti kazem, Bytez mi nije nesto specijalno,m ali se nadam da ste bar aranzman jeftino nasli, jer do bodruma preko sofije se moze doci za 170 eura i dodas kartu do sofije, znaci oko 200 evrica sve ukupno, a smestaj za deset nocenja u tom periodu se moze naci i za 60 eura. odnosno, sve u svemu, ako ste platili preko 300 evra, onda je to mnogo

• Author

Nismo platili vise od toga. Ja inace volim sama da organizujem put ali na zalost, posao mi ne dozvoljava sa se posvetim tome tako da je ovo bilo najbolje resenje, a i za tako dalek put avion je definitivno najbolje resenje, sve dok ne izmisle teleport :)

Onda uzivajte :)ako treba bilo sta, posalji na pp da ne smaramo ovde ljude :)

• 6 months later...

Znam znam, ne mora uopšte da bude smeštaj baš u Bodrumu. Na protiv, što bliže aerodromu to bolje, recimo Gulluk. To sam naveo jer vidim da je najbliži aerodromu ali odgovara mi bilo šta.  :)

pogledaj hotel ozer u gulluku, nisam uspela da nadjem nista za Milas, on ti je 16 km od aerodroma, pogledacu malo jos pa javim, a za kad ti tacno treba?

Lele lele skupo bre ovo  ;D

Kad kažem jeftin mislim da bude do 300 evra za 10 dana za 4 osobe  ;D

ah, ja sam mislila da ti treba prenociste za jutarnji let :) kad bi ponovo putovala u te krajeve, Gumbet me ne bi zaobisao, u slucaju da jurim dobar probvod, a Bodrum je bio i ostavo moja velika ljubav :)

A šta misliš da li je moguće naći jeftin privatni smeštaj u letnjim mesecima na licu mesta?  :)

imam dobrog prijatelja u gumbetu, menadzer je jedne velike tur. kompanije u bodrumu, verovatno bi se moglo naci nesto, samo , nemoj da zaboravis da je avgust bas pakleno vreo tamo (bila jedne godine ceo jul i avgust)

Znam, bio sam u avgustu u Kusadasiju pa pretpostavljam da je isto... Ako ti nije tesko raspitaj se kod tog prijatelja, castim pivom  :pivoooo:

ah ne nikako ne moj porediti Kusadasi sa Bodrumom.... to bi ti bilo kao kad bi poredio Ulcinj sa Rovinjom....Kroz Kusadasi sam, na srecu, bila u tranzitu i dovoljno mi bilo tri sata....Kad "nahvatam" druga preko skajpa, pitacu ga, a spremi se da platis lozu a ne pivo :)

ah ne nikako ne moj porediti Kusadasi sa Bodrumom.... to bi ti bilo kao kad bi poredio Ulcinj sa Rovinjom....Kroz Kusadasi sam, na srecu, bila u tranzitu i dovoljno mi bilo tri sata....Kad "nahvatam" druga preko skajpa, pitacu ga, a spremi se da platis lozu a ne pivo :)

haha dogovoreno  :D

vidi ovo, kad sam htela da zaobidjem druga, da mu ne budem na smetnji (jer ako bi ga pitala za smestaj on bi se naljutio kad ne bi spavala kod njega, gledala sam ovo, to je u centru bodruma, a cene su u njihovim lirama, znaci racunaj upola i dobices u evrima:

http://www.aganpansiyon.com/index.asp

n e znam sta da ti kazem, ako je tebi skupo 30 eura sa doruckom za dve osobe onda.... :)) moze se naci u gumbetu, to ti je 2 km od Bodruma dosta jeftin smestaj, pogledaj preko alpharooms