Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel neko mozda putovao za Ameriku sa kartom u jednom smeru? Zanima me da li hoce da prave problem na ulazu ako nemas povratnu kartu?

Jel neko mozda putovao za Ameriku sa kartom u jednom smeru? Zanima me da li hoce da prave problem na ulazu ako nemas povratnu kartu?

Ако немаш радну визу која је на дуже, али и поред тога, ово је један од најглупљих корака са којим могу да те врате са границе

U Ameriku ni slucajno bez povratne karte. a onda te na granicu odvedu u sobu za razgovor, pa ti postave hiljadu pitanja. Cak posumnjaju da si terorista  Provereno!!!! nono:yok:

Sve zavisi kakvu vizu imas, ako imas zelenu kartu, drzavljanstvo mozes. Ako ides sa turistickom vizom i nasim pasosem onda mogu da te vrate, cak mogu da te vrate i sa EU pasosem. Licno ne bi iso sa turistickom vizom bez povratne, a karta u jednom pravcu kosta skoro isto kao i povratna mala je razlika za toliki rizik.

• Author

Da, imam samo obicnu turisticku.

Nasao sam iz Budimpeste u jednom pravcu za oko 360 eur, pa posto ne znam koliko bih mogao da ostanem, a to ionako odredjuju na ulasku u zemlju, palo mi na pamet da tek odande uzmem za povratak.

Ali ok, hvala na upozorenjima, onda bolje da doplatim malo vise pa da ne rizikujem  :angel:

Nasao sam iz Budimpeste u jednom pravcu za oko 360 eur, pa posto ne znam koliko bih mogao da ostanem, a to ionako odredjuju na ulasku u zemlju, palo mi na pamet da tek odande uzmem za povratak.

Ali ok, hvala na upozorenjima, onda bolje da doplatim malo vise pa da ne rizikujem  :angel:

То ти је за један смер више него скупо. Повратне имаш за 450евра за NY ван промоције.

А увек постоји опција промена датума која је око 150-200$

• 4 months later...

Pitanje za mveurovic:

Isao bih u SAD za godisnji odmor, ali cena povratne karte koje sam ja nasao nije ispod 900e.

Koja je to kompanija koja nudi cenu povratne karte od 450e?

Hvala unapred

Nisam mveruovic,al da odgovorim :D

Iz Beograda ces tesko,skoro nikako naci,povratnu za 450 evra(bila skoro neka jednodnevna promocija LOT-a gde je Bgd-NYC kostala 430 evra povratna),inace su karte od 560-570 evra pa navise...

Najjeftinije je iz Budimpeste,moze da se nadje povratna Budimpesta-NYC za 450 evra,zavisi od termina.

:)  Зависи све од града, датума, останка. Ја сам сад куповао неке карте за УСА-Србија и разлика је на неким сајтовима по 200$ а и више. Треба добро погледати и наћи неку најбољу понуду.

Hvala na odgovorima.

Planiram odlazak u martu, zato gledam da nadjem jeftinije avio karte.

Destinacija je naravno New York.

Selected round trip price

Depart: Monday, March 05, 2012  - 07:35

Return: Monday, March 26, 2012  - 18:20

€603(Per passenger including taxes) 

Malev, углавном су овако цене у марту. Имаш сајтове разне, па претражуј. Тад нису скупе карте, и има стално акција.

п.с. Ово је  из Будимпеште

Imas i iz BGa za New York jeftinije od te ponude. LOT, datumi, recimo, 5.-26. mart., povratna za 715$, sto mu dodje oko 550evra.

Pitanje za mveurovic:

Isao bih u SAD za godisnji odmor, ali cena povratne karte koje sam ja nasao nije ispod 900e.

Koja je to kompanija koja nudi cenu povratne karte od 450e?

Hvala unapred

Nije pitanje za mene, ali evo informacija. Iberia leti iz Madrida za Boston i Chicago za oko 400 eur povratna karta, a za NYC oko 440 eur takodje povratna. Ako nesto znaci, eto mala pomoc.

• 2 weeks later...

Do 6 meseci regularno, a preko na zahtev. Ali je ključno ovo "do". Najčešće se daje tako, međutim ima situacija kada njihovi službenici dozvole na nedelju, dve, mesec dana... Uostalom, sve u vezi viza na ovoj temi: Viza za SAD.

• 1 month later...

Imam i ja tu turističku vizu na 10 godina. E, sad, plan mi je da ostanem tamo nekih 5 do 6 meseci. Da li da se usudim da kupim povratnu kartu sa fiksnim datumom povratka koji je za tačno 5,5 meseci ili ne? Mislim, da li će to njima biti sumnjivo? Eto, da čujem vaša razmišljanja na tu temu. Hvala. 

Ne znam kako to funkcionise sa Amerikom, ali, nekako po logici stvari, da sam na tvom mestu, uzeo bih kartu na period koliko zaista planiram da ostanem, recimo 5-6 meseci, pa ako ti njihov sluzbenik ne dozvoli toliki ostanak, doplatis i promenis datum povratnog leta i eto. Nemam pojma da li bi sluzbenici pravili problema ako vide da imas povratnu nakon 6 meseci, to vec nek neko sa iskustvom razjasni.

Ja sam do Nju Jorka nasao za 350 evra povratnu u periodu novembar-januar (povratna je bila negde aprila), ne znam da li imaju sad u februaru za 350.

• 1 month later...

Nasao sam iz Budimpeste u jednom pravcu za oko 360 eur

Brate,ja tamo nisam išao(nažalost),međutim jedan drugar iz osnovne je uspeo upisati fax u L.A. Pošto je za novu uspeo da dođe za Srbiju,ja sam ga preko fb(jer nisamo uspeli da se vidimo) pitao oliko su povratne za USA,on mi reče:"Meni je relacija LA-BUDAPEST bila oko 1100$,s' tim što sam platio odmah,međutim ako rezervišeš na duže staze cena može biti i daleko manja".Onda mi je rekao da njegova devojka treba da mu dođe u posetu za leto i kaže da je povratna(naravno,preko budimpešte,jer je iz srbije jako skupa)izašla za nju oko 650$(ako se ne varam). i rekao mi je(što vidim da su rekli i mnogi na forumu) da je najbolje leteti iz budimpešte,jer je cena manja.