Jump to content

Featured Replies

Posted

Dakle kupio sam patike i trazio sta treba za povracaj poreza u Parizu. Trazili su mi pasos i nesto kucali. Samo sam dobio neka zahevtana racuna. Pitao sam posto idem u Barselonu za par dana pa direktno u Beograd dal mogu tamo da ostvarim povracaj jer je eu zona jelte. Rekli su ne. I sad pitam ako je to istina dal negde na Beauvais aerodromu u Parizu mogu da predam to, i dal odmah dobijam pare ili.....kako to vec ide?

Brine me sto je lowcost aerodrom i da nemaju kancelariju za to.

Ide tako sto to samo i iskljucivo mozes da uradis tamo gde izlazis iz EU..znaci ako iz Barse letis za Bg tamo MORAS to da uradis..ne znam koji likovi rade na Tax Free-ju al jasno je da ne znaju sta pise u pravilniku. Na aerodromu u Barsi je to fantasticno uredjeno i zavrsava se za minut. Imaj pri sebi te papire i patike..cim udjes na aerodrom trazi Tax Free sobu gde sedi carinik i nek ti lupi pecat na taj formular..posle mozes gore sa svim tim papirima da ides u banku i da uzmes povracaj kinte ili da im saljes postom papire da ti refundiraju na karticu..tako je bar bilo uvek.

a sad jos jedno pitanje..zna li iko dal na Charleroi Brussels ima tax free office i kako to funkcionise?