Jump to content

Featured Replies

Jel ima neko link za sajt tih kompanija što zapošljavaju u Kini za predavanje Engleskog??

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

imam babu u beču,mamina tetka,pa bih voleo da mi neko objasni najlakši način da radim u beču i dobijem papire.Baba ima stan u centru beča i penziju,muž joj je bio mađar i umro je pre par godina.imam li šanse nekako da dobijem papire i kako najlakše

unapred zahvalan...salendra

• 1 month later...

Pozdrav svima!  :)

Imam veliku želju da odem u inostranstvo da radim, po mogućstvu u neku skandinavsku zemlju, pa bi mi svaki savet značio.

Naime, imam 23 godine, neoženjen, bez dece. Završio sam srednju hemijsku školu, tehničar za zaštitu životne sredine. Posao u svojoj struci nisam radio, već razne poslove, mahom fizičke. Radio sam i u vojsci godinu i po dana, kao vojnik po ugovoru. Govorim tečno engleski jezik. Zanima me šta da uradim u vezi dokumentacije, prijava, odlazaka u ambasade i da li postoji realna šansa za odlazak i rad u inostranstvu.

Hvala unapred!  :)

• 2 months later...

Vec duze vreme zelim da odem u Nemacku, Austriju ili Svajcarsku, da radim i zivim. imam 18 god, solidno znam Nemacki

isao sam u skolu za Voza motornih vozila (KV), ali zbor problema sa povredama noge, ostao mi je jedan predmet da polozim, za koji nemam novca, i polaganje za kamion, tako da trenutno nemam diplomu dok to ne polozim!

Zelim otici u Nemacku i potraziti bilo kakav posao, znam da radim dosta poslova, kao sto su: konobar, sanker, poljoprivredu, imam malo iskustva sto se tice varioca i bravara ali verujem da bih se uklopio, isto tako sa krecenjem, fasadiranjem i gradjevinom! pricao sam sa nekoliko ljudi na tu temu, ali neki su mi dali odgovor da je tesko dopiti posao bez njihovih papira i ostalo, a neki su mi rekli da mogu dobiti posao na gradjevini ili restoranima i hotelima. pa me zanima da li bi neko mogao da mi da bilo kakav savet ili predlog, cisto da znamsta bih mogao uraditi. ja vas molim da mi bilo ko da neki savet ili podeli iskustvo neko! unapred zahvalan!

• 3 weeks later...

Imam 18 godina i zelela bih da odem za Svajcarsku, da zivim tamo. Imam babu i dedu koji su vec 30 god. tamo i zanima me kako na najlaksi nacin dobijem njihovo drzavljanstvo? Zavrsila sam Gimnaziju, pa bih volela tamo da nastavim skolovanje..

pa, za pocetak upisi fakultet tamo i budi na studentskoj vizi, posle ces da vidis, jer to sto su ti baba i deda tamo nista ne znaci

• 2 weeks later...

Prvo da pozdravim sve clanove foruma pa i da iznesem svoj slucaj..

Radim u Pepsico kompaniji u Srbiji i od pre 2 godine imam Pepsico sertifikat i diplomu trenera (Site expert trainer) koju sam dobio na kursu u Engleskoj i koja je zvanicno priznata u svim Pepsico fabrikama u svetu..

Sad bih da se malo okusam u inosteranstvo i razgovarao sam sa ljudskim resursima u firmi i dobio informaciju da ne postoji mogucnost trenutno za direktan transfer iz firme u firmu ali ako bih ja sam dobio papire za neku zemlju da bi mi oni sredili posao U pepsico kompaniji u tolj zemlji bez problema..

Posto govorim Engleski tecno i nijedan drugi jezik u obzir dolaze zemlje u kojima je Engleski zvanicni jezik: UK,SAD,Australija,Novi Zeland,Kanada pa cak i Juzna Afrika...U svim tim zemljama Pepsico ima kompanije..

Moje pitanje je da li bi ja Solo mogao nekako da izdejstvujem radnu vizu u neku od gore navedenih zemalja..Na osnovu mog sertifikata radnog iskustva i znanja pa da onda kad dobijem papire apliciram za posao..Firma u srbiji bi mi obezbedila svu mogucu podrsku i gatranciju kolikio je u njihivoj moci..

Potpuno sam neiskusan u ovakvim stvarima pa pitam da li je ovako nesto moguce..Licno bih najvise voleo Australiju ali bih sa zadovoljstvom prihvatio bilo kju gore navedenu zemlju..:)

Da bi dobio radnu vizu, treba da imas obezbedjen posao tamo negde i poslodavca koji ce odraditi deo procedure. Naravno sve zavisi od zemlje do zemlje. A da dobijes neku radnu vizu(ne znam kako), pa da ti onda Pepsico Srbija sredjuje posao u Pepsico zemlja X, ne znam kako si to zamislio?

Probaj salji mejl kompanijama Pepsico u zemljama koje te interesuju, pa ako ti odgovore pozitivno, onda udji u proceduru za vizu i srecno  :mah:

• 3 weeks later...

Moj supruga ima brata od tetke u Svedskoj.On tamo zivi dosta dugo/20godina/ deca su mu tamo rodjena a mislim i njegova supruga.Da li postoji sansa ,da li je moguce da posalje nekakvo garantno pismo/ako tako nesto postoji/ i on dobije radnu dozvolu i dozvolu boravka.Sta on treba da posalje da bi  moj sin dobio stalnu radnu dozvolu.

Moj supruga ima brata od tetke u Svedskoj.On tamo zivi dosta dugo/20godina/ deca su mu tamo rodjena a mislim i njegova supruga.Da li postoji sansa ,da li je moguce da posalje nekakvo garantno pismo/ako tako nesto postoji/ i on dobije radnu dozvolu i dozvolu boravka.Sta on treba da posalje da bi  moj sin dobio stalnu radnu dozvolu.

Vidim da si postavio na tri teme isto pitanje, to se zove spamovanje. Ako ce neko moci da ti odgovori, odgovorice , nema potrebe za dupliranjem.

• 3 weeks later...

Da li neko moze da me uputi gde mogu da nadjem posao sa smestajem u bilo kojoj drzavi EU? Imam pasos

Danone, apliciraj za madjarsko drzavljanstvo ako imas pretka na teritoriji biv Austro-Ugarske

• 6 months later...

Pozdrav svima!

Trebala bi mi jedna informacija. Dobila sam posao u Becu i imam mađarski pasos, ali pre nego sto potpisem ugovor moram da prijavim adresu. Posto cu mesec dana biti na probnom, ne bih da uzimam stan na duzi period zbog troskova. A na adrese stanova koje sam nasla da neko iznajmljuje na mesec dana (uglavnom studenti koji do oktobra nisu u gradu), ne moze da se prijavi. Da li je mozda neko imao slicno iskustvo i ima ideju kako to mogu da resim? Imam starije rodjake ovde ali kod njih nema mesta za stanovanje a ne zele da se me prijave ovde a da ja negde drugde zivim, jer to kao nije legalno? Ako znate isto nekog ko izdaje sobu, bila bih vam zahvalna na informaciji. Hvala unapred!

• 9 years later...

Pozdrav svim clanovima, 

Ja: 33 god

Osnovne studije Tehnologija vode, specijalizacija upravljanje otpadom. Radila sam u laboratoriji na ispitivanju hrane i vode 1 god, u marketu kao racunopolagac 5 godina, 2 godine u planiranju proizvodnji lakih sinskih vozila. 

Suprug 38 god

Muski frizer 14 godina pored toga uporedo 8 godina radi kao oruzar sto je i zavrsio IV stepen, na poslovima sklapanja malog mitraljeza. 

Imamo dete od 11 i 6 godina. Zelimo da odemo iz Srbije da zivimo i radimo u inostranatvu. Nisam u toku pa vas molim za upute, i iskustva, kako bih mozda zaobisla teze i neizvodljive nacine.

Unapred hvala.