Jump to content

Featured Replies

Posted

Danas sam upravo dosao iz Nemacke u kojoj sam tacno proveo 90 dana.Dosao sam preko Slovenije i Hrvatske gde mi Slovenac nije ni pogledao pasos i nije udario pecat  a ni na ostalim granicama.Hteo bih za 4 nedelje da idem opet jer oni ne znaju kad sam ja usao u drzavu a ako me pitaju ja cu da kazem da sam bio samo nedelju dana.Da li je neko imao slicno iskustvo?Bilo kakav savet ili pomoc bi dobro dosao.Unapred hvala

Moj suprug je imao problem, jer nam Madjarski carinik nije udario pecat u pasos na izlasku iz Madjarske. Putovali smo zajedno, i ni u mom pasosu nije bilo pecata, samo ulazni u nasu zemlju, Horgoski.

ja sam nakon toga ponovo putovala u Madjarsku i nisam ni znala da nemam pecata. Na izlasku sam uredno dobila i madjarski i nas pecat.

Problem je nastao kad smo putovali u Nemacku, na aerodromu u Memingenu carinik je zadrzao supruga, za malo da ne udje u zemlju, ali je onda pogledao jos 1 moj pasos i objasnili smo mu da smo zajedno putovali, i iako je video da smo usli u nasu zemlju,tj pecat Horgosa, insistirao je na tome da nema pecata EU. Mozda je pomoglo i to sto je pasos prilicno ispecatiran, ili to sto smo imali povratne karte za 4 dana, ne znam, ali je ipak zapisao u pasos svoju konstataciju i pustio ga da udje.

Zelim ti srecu!

• Author

Ja sam presao dve granice Slovenacko Hrvatsku i Hrvatsko Srpsku i nijedan carinik mi nije udario pecat.Slovenac je video nemacke table na kolima i pasos od moje majke koji je nemacki i samo mahnuo rukom da prodjemo dalje dok su ostali gledali ali nisu udarili pecat.

Tu nije moja krivica nista.

naravno, niko tu nema krivicu. Pogledaj da li ti je nas carinik udario pecat.

mozda bi ti pomoglo i ako bi ti neki od nasih prevoznika mogao dati kartu za neki datum unazad, pa da je poneses sa sobom kao dokaz da si tada izasao iz Nemacke. Ja sa tim nemam iskustva, samo sam ti rekla sta se nama desilo.

Treba insistirati na izlaznom pečatu iz EU. Naši carinici tj, policija više ne udaraju pečat prilikom ulaska u zemlju.

• Author

Bila je velika guzva tako da nisu ni gledali pasose Slovenci ali mi je cudno da Hrvati nisu udarili nista a za nase znam da ne udaraju.Bilo kako bilo ja cu za 4 nedelje da probam da se vratim ali bih voleo ako neko je imao slicno iskustvo da mi kaze kako mu je bilo.Pcelice hvala za odgovor,nadam se da ce i mene pustiti.