Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiramo da uskoro odemo do Ade Bojane ali nemamo nikakvu informaciju o kampovima: cene (idemo kolima i nosimo sator) uredjenost (cistoca, hlad, velicina, kuhinja, frizider)  atmosfera, mogucnost snabdevanja (ukoliko covek kuva sam) cene u restoranima - jednom reciju svaka informacija je dobrodosla!!!

• 2 weeks later...
  • Author

Ne dobih nikakve informacije ovde, pa ih potražih na licu mesta.

Ukratko, Ada Bojana je super! Nikakve, ali nikakve veze sa bilo kojim drugim crnogorskim letovalištem. Atmosfera krajnje kul. Gužve nema. Plaža duuuuuugačka, peskovita, more toplo i plitko. Ko ima svoj suncobran ne mora da se hvata za novčanik. Hrana po restoraima: morski dobar obrok od 6 do 7 evra. Pivo oko 1,5 €. Smeštaj sojenice, kamp ili bungalovi. Mi smo bili u kućicama Dartvejderkama. Cena 42€ za dvokrevetni bungalov, frižider, kupatilo sa uvek toplom vodom, klima i tv. Što se mene tiče mogli su da izbace tv i klimu, ali ne bi uticalo na cenu, pa tako nam to ostade na (ne)korišćenje. Posteljina, peškiri i pražnjenje kanti - svakog jutra.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • Author

Paaaa, kako bih ti rekao, spolja k'o Dart Vejder. Odnosno, kao njegova kaciga. Original! Onaj što ih je pravio mora da je bio veliki fan Ratova Zvezda.

UTP Ulcinjska Rivijera te bungalove vodi kao "Tip B" (imaju tri tipa smeštajnih objekata). Od drveta su, koje se "malčice" rasušilo i lamperija unutra je "zinula". Napred je mala terasica, sto i dve stolice. Prizemlje čine WC sa tušem i podstepenični deo gde možeš da ostaviš neke gabaritnije stvari, obuću i sl. (ja sam tu držao pribor za pecanje :) ) Uske spiralne stepenice vode na sprat gde je soba. U sobi bračni krevet, veliki ormar, mali tv, mali frižider (ali ipak dovoljno veliki da se spakuje "varijanta doručak" za par dana, džinovski klima uređaj i dve komode uz krevet, koje lepo spustiš niz stepenice i montiraš napolju pored onog stola, pa dobiješ zavetrinu za primus i stalažu za šolje i rakijske čašice...

Nije loše poneti kanap za veš, pa ga zategnuti tamo gde bi pravom Dart Vejderu bili obrazi...

Uostalom, videćeš ako budeš otišla. Ja se nisam pokajao, mada im cena za smeštaj nije baš labava...

aha,  :hihi:nisam odmah ukapirala!

e, hvala na detaljnom opisu, koristice  ;)!

nekako taj ne-lux smjestaj se uklapa u ambijent tamo, tako da je fillig potpun, u pozitivnom smislu!

Bila sam tamo prije par godina na par dana al smo bili smjesteni u Donji Stoj u kuci, ono varijanta privatni smjestaj- al nije to to- ne ide mi uz ambijent tamo!

Def.bungala ili sator varijanta!!

• Author

Kad pomenu šatore, da ti kažem moje mišljenje i o kampu. Kamp je nula bodova! Jedna velika livada, hlad tek po ćoškovima, ako uspeš da ih uhvatiš. U svakom slučaju nedovoljno hlada, a čini mi se da čak i to zavisi od doba dana. Centralno kupatilo/umivaonik/wc u kampu nisam video (ne znači da ga nema, samo su ga možda negde sakrili?). Takođe nisam video da postoji mesto gde bi se prali sudovi (čak i da se hraniš po restoranima, po nekad treba oprati neku čašu ili šolju za kafu), a zajednički frižider definitivno nema, to sam pitao.

Kamp uglavnom naseljavaju roadhousi koji se prikače na struju a u sebi imaju sve gorepomenuto, pa im od Crnogoraca i ne treba :)

Dakle kamp - za izbegavati.

Dobra opcija, ako vas ide više, su sojenice na Bojani, a ako ste dvoje onda Dartvejderka

Kamp ima centralno kupatilo i to bas veliko (ona uzduzna zgrada). Nisi je video jer su vase kucice na drugoj strani. Inace, da je livada, livada je, da su posadili drvo kad sam prvi put bio (1993-ce), do sad bi bila debela hladovina, ali lenjost je cudo... :102:

O choceche ko je vidjeo sadit drvo po vrucini?!!jedino ako padne sjeme iz vazduha...pa drvo nikne samo...

• 1 month later...

Bas lepo, slucajno sam videla temu i mislim da sam kompetentna da odgovorim. nadam se da nije kasno. kamp je stvar ljubavi na adi bojani. mi volimo da se zaustavimo na mestu koje je zgodno, obicno sa razgranatim drvetom (hladom) i tu napravimo nas kutak. kupatilo postoji, cisti se vise puta dnevno, ima cetiri ili pet tus kabina. toaleta ima mnogo vise, takodje se odrzava higijena vise puta dnevno, wc papir se menja redovno. postoje cesme za pranje sudova, i ranije je postojalo i crevo i mesto gde su kamperi mogli oprati svoja vozila, ne znam zbog cega su to ukinuli. kampujemo godinama, poznajemo skoro sve "redovne" kampere i upoznajemo nove. da ne bude zabune, svako postuje tudju privatnost, uz duzno pozdravljanje prilikom susreta. jako puno stranaca dolazi iz Poljske, Nemacke, Austrije. na Adi jednostavno zavolis kampovanje i uzivas u prirodi. cene mozes pronaci na sledecem linku http://www.ulcinjska-rivijera.com/me/index.php?akcija=26

Kampovanje na Adi je meni i mom momku promenilo zivot, kupili smo veliki auto, minivan, nabavili smo veliki sator, rasklopive stolice, pratimo na trzistu da kupimo kamp prikolicu i kamp frizider, sve ostalo imamo, a to su elektricni rostilj, plinski reso, elektricna rerna, ceone lampe i rucna lampa, kotur za struju sa grlom za sijalicu, satorski predprostor, tj onaj dvorisni visoki sator sa tri zatvorene stranice, obavezno tri duseka na naduvavanje, dva za dve prostorije za spavanje i jedan za ispod drveta za dnevnu dremku. nista lepse nego skuciti se u prirodi, ujutru piti kafu na otvorenom, uvece zamirise riba sa rostilja. mi idemo sa drustvom i mogu vam reci da za svercovanje nije problem, niko ne proverava. laptop sa zvucnicima i veceri su predivne. uzivajte. nemojte imati predrasude prema kamperima, mozda nemaju ormar kao i vi u kucicama, ali imaju svoj mir i komfor.

• 2 months later...

1 planiram da odem na adu bojanu kolike su cijene za kamp ( automobil, šator i po osobi)  ... ...

I mi planiramo prvu polovinu juna na Veliku plažu, pa ako neko ima predlog za uredan i povoljan smestaj za dvoje, apartman ili soba?

• 2 months later...
  • 7 months later...

Da li neko zna da li se na Adi Bojani u kampu iznajmljuju frizideri?

Letovacemo u satoru pa nas zanima kako da resimo problem cuvanja hrane...

Ne znam konkretno za Adu Bojanu, ali obicno kampovi, barem oni u kojima sam bio, imaju zajednicku kuhinju gde svako moze da sprema hranu, pa i zajednicki frizider, gde svako moze da ostavi svoju hranu.

• 3 months later...

Zdravo svima, vidim da je ova tema malo starija, ali ja planiram da idem do Ade Bojane ove godine pocetkom Jula, pa me zanima kako je najjeftinije otici do tamo? I kakav je smestaj u sojenicama?

Hvala unapred :)

Idem s drustvom na 10ak dana u avgustu i vec smo rezervisali kucicu jer je potraznja velika, a ponuda slaba, narocito kad krenes da trazis neposredno prije putovanja. Prosle godine smo trazili 20ak dana prije i jedva smo nasli sobu u kucici (htjeli smo citavu kucicu da iznajmimo ali sve su vec bile rezervisane; isli smo krajem jula). Sada smo uzeli kucicu. Nocenje je obicno oko 10 eur. Sojenice su dobre ali svaki put kad budes htio da ides do prodavnice ili do kafica/restorana koji su na drugoj strani obale, moras da unajmis camac. Mislim da je bolje iznajmiti kucicu s ove strane gdje su prodavnica i kafici, pa po potrebi ici na drugu stranu. Osim ako nisi nudista, pa zelis da ti je ta strana bliza. Mi idemo na nudisticku stranu setnjom (oko pola sata).

Nisi napisao odakle kreces. Ako ides iz Beograda, voz je, cini mi se, najjeftiniji. Ako imas rail plus karticu, povratna ce te kostati oko 30ak eura. Ako je nemas, mislim da je povratna sa lezajem u 6krevetnoj oko 45 eur. Nisam bas sigurna ali, evo, ovdje imas cijene: http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html

Pozz svima.Muz i ja smo se pre par dana vratili sa Ade,to je nase prvo letovanje tamo,i...ma nemam reci da vam docaram taj netaknuti raj na zemlji.Sve,ali bas sve,  je premasilo nasa ocekivanja,bungalovi koji su zaista renovirani i cisti,pansionska hrana,mmmmm,osoblje ljubazno i opusteno,sve moze i nista nije problem,a more i plaza,uffff,samo talasi pljuskaju i povremeni cvrkut ptica.Jedino je tesko vratiti se u realnost posle takvog odmora!!!  :?

• 3 weeks later...

awinakene, ili neko drugi, moze li mi neko reci kako se nalazi smestaj. Mene bi interesovalo nesto za dvoje, dakle ne celi bungalov vec samo soba. Gde ima da se nadje to za 10 evra. Nikad nisam letovala na Adi pa nemam pojma kako to tamo ide jer soba u klasicnom smislu ni nema, zar ne. Help pliiz!  :roll:

Ne znam da li bi covek mogao da se usudi da krene dole na nevidjeno.

Zizie,

Moji prijatelji su prosle godine otisli na bum i nasli kucicu za 40e ( njih cetvoro), ne znam koliko bi lako nasli nesto za dvoje. Upoznala sam par koji je placao kucicu 30 e ali mislim da su oni unapred rezervisali. Ako imate automobil mozete da nadjete sobe u okolnim mestima i da se vozite svaki dan na Adu. Ja uvek unapred rezervisem smestaj. Imam kontakt za kucu koja prima 4+1 osobe ako se predomislite i krenete sa drustvom.

Pozz

awinakene, ili neko drugi, moze li mi neko reci kako se nalazi smestaj. Mene bi interesovalo nesto za dvoje, dakle ne celi bungalov vec samo soba. Gde ima da se nadje to za 10 evra. Nikad nisam letovala na Adi pa nemam pojma kako to tamo ide jer soba u klasicnom smislu ni nema, zar ne. Help pliiz!  :roll:

Ne znam da li bi covek mogao da se usudi da krene dole na nevidjeno.

Najbolje bi bilo da pratis grupu Ada Bojana na fejsu jer su tu manje-vise prikazani svi oglasi.

Ovo je link ka grupi: https://www.facebook.com/groups/10756815810/

Konkretno ne znam, ali prosle godine smo uspjeli da iznajmimo sobu nas troje i krevet po osobi je bio 10e. Najbolje bi bilo da procackas malo po grupi i da posaljes poruku onima cija te kuca zanima.

• 11 months later...

Takodje, za sve one koji odu a ne rezervisu unapred, evo sjajnog izbora ukoliko planirate da provodite vreme na jednom od kite surf klubova:

Za mnogo dobre novce- 5 ekija po osobi bile su dve kuce sa sobama blizu same plazhe negde u nivou sa Dolcineumom i beogradskim kite surf klubom. Naravno kuce, pa onda ide onaj deo savanice, ali postoje staze koje vode direktno do plazhe. Ne vishe od 15 minuta laganog hoda.

E sada, da bih vam objasnila tacno gde najbolje ovako: Ako idete od Ulcinja, kada naidjete na ovu kucu http://www.booking.com/hotel/me/comfort-apartment.en-gb.html?sid=c5830ad87841d1eef2f1d0425a5ce06e;dcid=1;ucfs=1;srfid=adc137f09c07cdd8a1ea893e4c737e2b4fc1bfddX1, iza nje, odmah na desno skretanje vodi do dve super kuce o kojima govorim.

Nemoj da vas obeshrabri da do njih imate bukvalno netaknutu prirodu i zemljani put. Bice sa leve strane. Mnogo pristojan smeshtaj, za super lovu i mnogo manje komaraca nego pored reke. A opet to je tu, u biti i jeste na pochetku ade Bojane.

• 1 year later...