Jump to content

Featured Replies

Nisam stopirao, ali garantujem da mozes po Albaniji stopirati uspesno. Posle granicnog prelaza Kjafasan/Qafe Thane (kod Struge) na Albanskoj strani su mi se nudile Kamiondzije da me povezu, ima ih mnogo, najvise Makedonaca i Bugara i naravno Turaka, tako da samo predji granicu i odmah pitaj nekog od njih. 100 metara od prelaza imas neko cudo nalik na kafic gde neki od njih odmaraju. Bez brige, uspeva 100%

Pcelice, objasni molim te sta je avantura ako ne autostop?

Iz Grcka imas dva prelaza (i treci brodom iz Kerkira) i mislim da moze biti veci problem kako u Grckoj doci do tih prelaza.

ne smatram da autostop nije avantura, i sama sam svojevremeno stopirala kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije ( u  vreme pre rata), ali kroz Albaniju?!

Pa jos je moj deda kao pešak bio napadan kroz tu zemlju u koloni vojnika 1915.

Naravno da je bio napadan kad je bio rat i to svetski, a on u koloni vojnika.  Znam ljude koji su stopom isli kroz Albaniju, svi su zivi i zdravi.  Ja jesam bila u Albaniji, doduse ne stopom i sasvim je bezbedno.

1915god. je bila pre, skoro, 100 godina. Sada tim pravcem je put na klipu.

Prosli mesec sam prosao Albaniju uzduz i popreko i nismo imali bilo kakvih problema. Naprotiv, nosimo vrlo lepa iskustva.

Isto smo culi od nekih Madjara kod kojih smo couchsurfovali, kazu da su obisli stopom celu Albaniju i da im je tamo bilo najlakse od svih zemalja.

Ja nisam cuo da se neko zalio na njih. Svuda mozes naici na budalu ali generalno mislim da je bezbedno :)

• 1 month later...

Autostop u Albaniji funkcionise odlicno, prvi put sam stopirao 2009. od Elbasana do Makedonske granice (Qafte Sane), prvo su trazili pare, a onda kad smo im objasnili da  :yok: povezli su nas.. Drugi put sam stopirao u maju 2011. od Crne Gore do Tirane, cim sam presao granicu prije Skadra nudili su mi se da me prevezu do Skadra za neku sicu cca par eura ali opet kad sam im rekao  :yok: samo rece sofer ajde ajde.. Od Skadra do Tirane sam navatao voznju za 10min i to mi stao neki nabudzen BMW X5 :hihi:

• 3 weeks later...

ne smatram da autostop nije avantura, i sama sam svojevremeno stopirala kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije ( u  vreme pre rata), ali kroz Albaniju?!

Pa jos je moj deda kao pešak bio napadan kroz tu zemlju u koloni vojnika 1915.

Ništa bolje od ovoga u skorije vreme nisam čuo! :)

Razmišljam i ja da u skorije vreme pođem put Albanije po drugi put, doduše u privatnu posetu :) Da li ima neko želju da ili odstopiramo zajedno ili već nekako da se snađemo? Sa danima sam flexibilan, samo da ne bude baš decembar, pošto će zima :D

Razmišljam i ja da u skorije vreme pođem put Albanije po drugi put, doduše u privatnu posetu :) Da li ima neko želju da ili odstopiramo zajedno ili već nekako da se snađemo? Sa danima sam flexibilan, samo da ne bude baš decembar, pošto će zima :D

Ja bas imam zelju da obidjem albansku obalu, kad bi ti da krenes?

Ja krecem u cetvrtak ili petak... najverovatnije bih isao beograd - pristina - tirana

• 1 month later...

Ja i drug smo stopirali na relaciji Ulcinj - Skadar. S napomenom da smo obojica Srbi, jedan iz Republike Srpske a drugi sa Kosmeta  :eat: Nismo uspjeli ni da dignemo prst a neki Albanac je skontao iz rasprave da planiramo stopirati i ponudio se. U povratku nam je stao neki iz dijaspore i odvezao nas direktno na granicu, iako je zbog toga morao produziti dodatnih ar kilometara, sam se ponudio. Znaci, iz mog iskustva, nikakvih problema. Od Skadra do Tirane nismo stopirali jer je bus bio smjesno jeftin, toliko bi dali na vodu. A i bili smo umorni.