Jump to content

Featured Replies

Posted

Potrebna nam je pomoć u doradi stoperskog vodiča iz Beograda

Smer ka Nišu izgleda više nije dobar, jer je policija počela da piše kazne na Bubanj potoku (desilo se jednom momku sa foruma nedavno).

Smer ka Čačku takođe nije dobar, ona napomena iz 2009. što stoji uopšte nije sređena. Ta petlja je odavno završena, ali nemamo nikakvu informaciju da li se može tu stopirati i kako.

Ima li neko ko je nedavno išao u ovim pravcima i šta preporučujete?

Ja sasvim slucajno svratio pre par dana do parkinga za kamione na Bubanj potoku (cim se sidje sa auto puta iz smera ka NIsu na stari avalski put i odma sa desne strane), vidim ima dosta kamiondzija koji tu noce. E sad da li je tu moguce uhvatiti nekog kamiondziju koji ide za Tursku? Da li neko ima info?

Ja sam dve devojke proše godine ostavio na Jugopetrolovoj pumpi pred ulazak u Lipovičke šume, i dok sam se vratio kući one su uspele da nađu prevoz ka Čačku. A nemam ideju odakle bi moglo da se pođe pre toga, jedino da se ustopira negde kod Železnika (pijaca). Kao alternativa, postoji taksi prevoz koji rade Čačani, i cena vožnje je nešto manja nego autobusom, ali se stigne brže. Ako se dobro sećam, i naravno ako i dalje rade, upravo kod pijace u Železniku skupljaju ljude. E sada, ne sećam se koje je vreme u pitanju, mislim da su tamo svakodnevno oko 11, 12...

A zbog čega su pisali kaznu?

• Author

Pričamo o stoperskom vodiču, a ne odakle se može uhvatiti jeftin taksi :P To je za sve koji idu u tom smeru, Čačak, Užice, Kraljevo itd. Ako se ne može stopirati na toj novoj petlji (mada mi se čini da ima jedan deo gde može, samo treba dopešačiti do njega), onda je verovatno najbolje stopirati kod OMV pumpe malo pre izlaska. Mada, otvorili su sad Metro na izlasku i stavili semafor, ne mogu da se setim ima li neko proširenje tu, ali ako ima, to je verovatno još bolja varijanta.

Kazna zbog toga što je zabranjeno kretanje pešaka po autoputu.

Mislim da ima proširenje kod Metroa i da je moguće uhvatiti stop na tom mestu. Ja sam do sada najčešće stopirao na stanici 56-ice na Belim vodama, na uglu Ibarske i Jablaničke. Tu postoji sasvim dovoljnbo proširenje, semafor je, vozila se sporo kreću, lako je dostupno iz pravca grada... Nikada nisam čekao duže od 15 minuta.

• 3 weeks later...

Pumpa Leonardo u Čačku ne postoji, ili je ja barem nisam video (a tražio sam je, da baš vidim gde je). U Čačku se može stopirati nešto posle drugog semafora (1km fazon), ima proširenje neko (kamionski ulaz za neku radnju-firmu šta li je), stao mi kamion do Užica...

Počeo sam da stopiram posle Knez Petrolove pumpe na Ibarskoj, mada ima i mogućnost da se ode do Lipovice, ako se uhvati bus što ide do Barajeva, početna stanica mu je negde na B. Brdu, barem ima 'lada tamo (ja sam se zezao i išao usput po najvećoj jari, pa ko stane stane). Gornji Milanovac izbegavati u široooooooookom luku, tamo sam se zaglavio u povratku nekih 2 sata, a sve moguće načine sam isprobao, na kraju mi stao "zemljak" iz Dobanovaca...

Pocetkom avgusta u dva navrata stopirah na Bubanj potoku, policija je nekoliko puta prolazila kraj nas i nije bilo problema, na Simanovcima takodje, prije i poslije beer fest-a, mozda je drug clan bio baksuzan...

• 10 months later...

A ako ne stopiramo na Bubanj potoku ali idemo prema Nisu, da li postoji neko drugo mesto?

• 8 months later...

Што се тиче рампе "Бубањ поток" ради савршено 24 сата дневно, никада нисам имао проблема са полицијом. Понекад ме отера радник што ради на самој рампи, али после тога обавезно ухватим после 5 мин. :)

Бубањ је најбоље место за стопирање дуж целог ауто-пута, а и шире.

Добре су локације после плавог моста, али постоји аутобус 493 за Младеновац преко ауто-пута.

Тај бус стаје на аутокоманди, тачније на станици за међуградске превозе. Уђете и лепо питате, јел може до рампе и он ти отвори врата на рампи.

Тако да коме буде затребало ето.

Skoro sam išao do Smedereva, tu sam i ostavio nekog dečka kog sam pokupio kod Bubanj potoka, išao je za Niš. Kaže da je posle mene čekao čak 2 i po sata da mu neko stane. Da li je moguće da retko ko staje tim ljudima?

• 2 weeks later...

Чекај. Повезао си дечка са Бубањ Потока до Смедеревске рампе. И он је на тој рампи стопирао два и по сата за Ниш?

Ja sam jesenas stopirala na onoj lokaciji koja je u vodiču orijentisana u odnosu na plavi most i čekala sam celih dva minuta... ali  ako neko zna za bolju opciju kaž'te  :stop:

Ja ne znam za bolju ali znam za istu, prerušite se u MajuNS.  clap.gif' alt=':clap:'>

:LOLLL:

Људи, потребна мала помоћ.

Како сам ја разумео за стопирање из БГ-а према НС и СУ је најбоље у Батајници ( код надвожњака и старим путем ) ?

Каква су ваша искуства на тим местима за стопирање и која је прва наплатна рампа из правца Београда према Новом Саду, вероватно Стара Пазова ?

Tačno, pozitivan odgovor na oba pitanja  :D Sada je malo zeznuto na tom mestu kod nadvožnjaka u Batajnici jer su tačno tu radovi na putu i vozači se nejčešće odlučuju da koriste trake koje su bliže sutrotnom smeru a ne ogradi, pogotovo kamiondžije, ali svejedmo, staće uvek neko. Meni je dobra fora što mi se često dešavalo kada tu stopiram (a uvek idem samo do Novog Sada) da mi stane neko ko je na putu za Beč, Budimpeštu, Minhen... :(

...da mi stane neko ko je na putu za Beč, Budimpeštu, Minhen...

Tebe bas oce Majo,a? :)

Е хвала ти, ја и идем према Мађарској, ваљда ћу устопирати директно :)

Значи ти радови се обављају баш после надвожњака, јел си била скоро на том месту? Јел пролазио стоп некако због тих радова?  :)

Biala sam tamo pre dve nedelje, tacnije u nedelju na katolički uskrs, malo sam duže čekal  jer tom trakom koja je najbliža ogradi ide najmanje vozila, ali sam uspela.

...da mi stane neko ko je na putu za Beč, Budimpeštu, Minhen...

Tebe bas oce Majo,a? :)

Pa i nije baš da me hoće, samo se svaki put iznerviram što ne idem baš u tom pravcu gde su on/ona/oni krenuli, nego samo do kuće  :(

• 9 months later...

Stopiram sutra za Nis sa Bubanj potoka pa me zanima da li preporucujete da hvatam iskljucivo prevoz do Nisa ili jima dobrih mesta i izmedju, tipa Jagodina, Cuprija, Paracin? Ne znam koliko je tesko nastaviti dalje iz tih mesta? Ima li neko neki savet?

Stopiram sutra za Nis sa Bubanj potoka pa me zanima da li preporucujete da hvatam iskljucivo prevoz do Nisa ili jima dobrih mesta i izmedju, tipa Jagodina, Cuprija, Paracin? Ne znam koliko je tesko nastaviti dalje iz tih mesta? Ima li neko neki savet?

Па ако стопираш на ауто-путу, не улазиш у та места, стално си на ауто путу.