Jump to content

Featured Replies

Posted

Poštovani svi,

Obrzirom da sam novajlija u kući finih domaćina, red je da vas pozdravim, pa.. eto, pozdravljam vas!  flowers::

(Age: 24, Gender: Male, Location: East Serbia :) )

Cilj je - put u Afriku.

Ideja je - okupiti Few good men® u ekipu, obskrbiti se informacijama i iskustvima i, na kraju, zaslužiti jedan iskren ''Bon voyage''. :)

Ideja kao ideja se

dovoljno dugo da počne da miriše - vreme da se postavlja sto. :)

Ali, ideja - pola posla. Druga polovina - naći saputnike, do detalja isplanirati rutu i rešiti par ličnih dilema i problema (novac, okolina, obaveze, itd.).

Što se saputnika tiče - za sada sam sam. No, ko pita ne skita, pa - ima li zainteresovanih? :)

Po mom planu koji lagano raste, datum pokreta bi bio septembar-decembar 2012. godine (znači, sledeća, ne ova godina, da nekome ne promakne u brzom čitanju :) ).

Ruta, u najgrubljim crtama - (Srbija, Bugarska pa) Od Turske, preko Sirije/Libana/Izraela (Bejrut, Nazaret i Jerusalim par dana, ako se situacija primiri, onda i Damask dan-dva), istokom do jugoistoka, pa do Subsaharske Afrike.

Novac i vreme - zavisi od dogovora, planova i slobodnog vremena, ali moja gruba procena je 2-3 meseca uz isto toliko hiljada evra (hvala najlepše Odeljenju za stručnu analitiku :) ).

Bezbednost, vize, špricanje pred put... sve o čemu treba razmišljati, svaki savet, kritika ili napomena su dobrodošli, pa lagano... Da se ovaj entuzijazam razvije u putešestvije, a ova tema u nešto čemu ću se rado vraćati (''sa unucima na krilu'', taj kliše seoske pripovetke mi se trenutno vrzma po glavi   :-[ ).

Hvala unapred.

(Posebno se zahvaljujem Lazaru, Marku i Urošu što su pisali svoj blog i na taj način pomogli da prelomim - al' o tome, nadam se, opširnije u putopisu. ;) )

ja spremam put po africi al spostvenim vozilom...e sad sve to ce trajati 2-3 mjeseca al na sumu koju si pomenuo teba dodati jos koju nulu za celi poduhvat....za sta bi trebalo uloviti kojeg sponzora ;)...

radi se o ovom vozilu

http://www.actionmobil.at/page15/page15_files/page11-1029-full.html

doduse u mojoj varijanti se rade Mercedesovi kamioni posto su ovi likovi malo preskupi...

putovanje bi trebalo biti negdje karajem 2012 ako sve bude islo kako treba....

Kada sam počeo da razmišljam o Africi, bio sam toliko uveren da nikada neću pronaći nijednog saputnika, da sam u startu planirao da idem sam. Čak sam 7-8 meseci pred put počeo da kontaktiram prve kaučsurfere tamo, jer mi je bilo potrebno da imam nekog u tim zemljama da bi mi psihički bilo lakše da krenem.

Međutim, onda se planiranju priključio jedan saputnik, pa zatim i drugi. Nije nemoguće pronaći nekog, ali, ako mene pitaš - planiraj sam, pa ako neko uleti, odlično :)

Jel to čudo ima protivtenkovski štit?  :o

za sad zamisljena i planirana verzija nema mada bi se moglo odraditi, razmorticemo ideju ;);D

salim se...kamion na oko izgleda mocno mada u biti i nije nesto posebno...6x6 masina sa kontejnerom samo sto su mu ovi malo ugladili ivice i nabudzili enterijer....e sad ako se to radi samostalno treba mnooooogo vremena i zivaca i istrazivanja sta i kako...

• 5 months later...

Pojam Subsaharske Afrike je veoma sirok. U koje si zemlje planirao da ides? Trebace ti vakcinacija protiv zute groznice u zavisnosti od toga gde ides? Moze to i sa 2-3000e, samo ako se pametno upotrebi, nista ne brini ;). Ovo sa kamionom je skupo, samo gorivo dize cifru u nebesa, tako se isplati samo ako ide minimum cetvoro ;)

• 1 month later...