Jump to content

Featured Replies

Posted

Najatraktivnija promotivna akcija Jata

Poštovani putnici,

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo najatraktivniju promotivna akciju Jata do sada, kojom ćemo od 15. avgusta do 5. septembra prodavati povratne karte po izuzetno povoljnim cenama. Ove cene primenjivaće se za putovanja od 15. septembra 2011. do 15. marta 2012. godine, osim za period od 16. decembra 2011. do 15. januara 2012, u vreme trajanja božićnih i novogodišnjih praznika. U promotivne cene uračunate su sve takse osim usluge izdavanja karte.

U toku trajanja akcije, povratnu kartu iz Beograda za Rim, Milano, Istanbul, Solun, Cirih, Berlin, Frankfurt i Diseldorf, moći ćete da kupite po ceni koja se kreće već od 99 evra.

Ukoliko želite da putujete iz Beograda za Atinu, Amsterdam, Brisel, Pariz, London, Kopenhagen, Stokholm ili Geteborg, u pomenutom periodu imaćete mogućnost da kupite povratnu kartu po ceni od 139 evra. Ako letite iz Podgorice, Sarajeva i Skoplja na bilo kojoj evropskoj destinaciji Jata, cena povratne karte kreće se od 195 evra.

Povratne karte za Podgoricu, Tivat, Sarajevo, Skoplje i Beč i dalje možete da nabavite po ceni od 99 evra.

Karte se mogu kupiti i za letove u suprotnom pravcu, odnosno iz svih ovih gradova prema Beogradu.

Rezervacije i kupovinu karata obezbeđujemo putem sajta www.jat.com, besplatnim pozivom našeg Call Centera 0800 111 528 sa mobilne i fiksne telefonije Srbije ili telefona +381 3112 123 za pozive iz inostranstva , kao i pozivanjem broja 020 290 240 za pozive iz Crne Gore po ceni lokalnog telefonskog poziva. Promotivne karte mogu se platiti i preko Telenorove mobilne mreže, a prodaja se obavlja u svim poslovnicama u zemlji i predstavništvima u inostranstvu kao i u svim agencijama koje su ovlašćene za prodaju naših karata.

Najatraktivnijom promotivnom akcijom do sada izlazimo u susret vama, našim vernim putnicima, čime pokazujemo rešenost da let avionom učinimo što pristupačnijim što većem broju građana Srbije i naše dijaspore.

Pored ovog, pripremamo nova prijatna iznenađenja, samo za vas…

Vaš Jat Airways www.jat.com

Jat ne leti za Ljubljanu, to je Adrijin let. JAT ga samo code share-uje.

U promotivne cene uračunate su sve takse osim usluge izdavanja karte.

Ovo što je navedeno gore je u suprotnosti sa evropskim zakonima, a možda čak i sa našim.  Pravila nalažu da avio-kompanija MORA da objavi PUNU cenu karte za transport putnika (za let od tačke A do tačke B, to podrazumeva izdavanje karte, štampanje bording pasa, i sve takse koje se moraju platiti).

Ono što neke kompanije rade je da omoguće putnicima koji poseduje platnu kartu date kompanije da ne plate trošak izdavanja karte.  Na taj način avio-kompanija može da izreklamira i tu najnižu cenu, jer NEKO stvarno može da je kupi po toj ceni.

U slučaju Jat-a, to nije istina, tako da bi Jat MORAO da objavi cenu karte sa uključenom naknadom za izdavanje karte.

Ljubljana-Bg 260 evra :(

Da li je ljudima teško pročitati vrlo JASNO napisan tekst:

1) Karte počinju da se prodaju 15. avgusta (danas je 11. avgust), tako da će tek TADA biti aktuelne ove jeftinije karte.

2) Spisak destinacija na kojima se NE nalazi Ljubljana.

Pretpostavljam da će to biti cene za kupovinu preko interneta, a naknada za izdavanje karte ako kupujete kod njih - na one cene + 20 evra!

I airbaltic je veoma fina opcija :)) Mene je 20og jula zadesila ona neviđena oluja u Beogradu, pa mi je avion kasnio 3 sata, pa smo propustili konekciju za Taškent. Platili su nam hotel sa 4*, transfer sa/do aerodroma, i klopu i sutra nas rebookirali za novi let preko Kieva (Uzbekistan airwaysom). Veoma prijatno iskustvo (u nevolji doduše) kao i prethodni put kada sam sa njima leteo. Toplo preporučujem. :D

• Author

Promocija je počela. Rim se recimo sada više isplati leteti JATom nego Wizz-om.. :)  :pivoooo:

Mozda se samo vise isplati sad kupiti kartu za septembar kod Jata nego kod Wizza.

Mene su 4 povratne karte sa 1 koferom i provizijama kod WIZZa izasle 16820 RSD.

Bitan je tajming.

Samo da konstatujem da im je promocija dobra! Recimo, za destinacije kao sto su Berlin i Istanbul, za koje inace bas i nema srecnih kombinacija sto se lowcosta tice, povratne karte kostaju oko 100 evra. To valja iskoristiti, ko moze!

Evo predlog nekima ako nemaju ideju gde bi išli - skoknete do Berlina krajem novembra taman da se vratite pre tog perioda kada im promocija ne važi (16.12. - 15.01.) i malo se švrćkate po gradu, eventualno skoknete do Drezdena na "Weinachtsmarkt" i tako to...

I ja bih da konstatujem da je ponuda dobra! Sve zavisi ko bi gde da ide tako da su ekstra ponude i za Berlin, Rim, Istanbul ali ne zaboravite i Pariz i Amsterdam za te pare. Prilikom kupovine karata i Jat daje troskove izdavanja karata i oni su 10 eura ako se radi na njihovom sajtu.

• 2 weeks later...

Ja molim nekoga da mi objasni jednu stvar.

Bio sam u jednoj Jatovoj poslovnici da kupim karte za Rim od navodno 99 eura.

Finalna cena sa sve taksama izdavanja karte je bila 13200 dinara !!

Nisam ih kupio, ali djavo mi nije dao mira i svratio sam u jednu privatnu agenciju i trazio iste promotivne karte. Devojka koja radi u toj agenciji mi je nasla ISTI LET, ali kod njih finalna cena karte bi bila sa sve taksama izdavanja 12100 !! Jel ovo moguce, da privatna agencija ima jeftiniju cenu od samog Jata..

Na kraju sam nasao let koji je isti po datumu, ali mnogo bolji po vremenu preko Alitalia i to za 11700 !!  serenade

Naravno, gledao sam i Wizz, ispadnu karte oko 10000 hiljada, ali vreme je uzasno, dolazni let 22:30, povratni let u 00:30, nedolazi u obzir..

Svojevremeno sam i ja bio zbunjen, pa čak i "nasankan" od strane mojih drugara sa foruma, ali to je ispalo dobro jer sam se malo više raspitivao i stvar je sledeća:

1. Kada kupuješ preko računara u svojoj režiji, znači sam/a štampaš kartu, cena jeste 99, eventualno mislim da se uvećava za 10 evra

2. Njihove poslovnice naplaćuju izdavanje karte 20 evra, to su mi rekli u Internet prodaji kada nije mogla da mi prođe kupovina jednom

3. Ovo sa agencijama je potpuno jasno, ispadne da se "ugrade" 10 evra. Eto

Svojevremeno sam i ja bio zbunjen, pa čak i "nasankan" od strane mojih drugara sa foruma, ali to je ispalo dobro jer sam se malo više raspitivao i stvar je sledeća:

1. Kada kupuješ preko računara u svojoj režiji, znači sam/a štampaš kartu, cena jeste 99, eventualno mislim da se uvećava za 10 evra

2. Njihove poslovnice naplaćuju izdavanje karte 20 evra, to su mi rekli u Internet prodaji kada nije mogla da mi prođe kupovina jednom

3. Ovo sa agencijama je potpuno jasno, ispadne da se "ugrade" 10 evra. Eto

Aha, da, ima smisla.. Puno hvala  :pivoooo:

Samo da potvrdim, da otkad je JAT uveo mogucnost online kupovine karata, sto se desilo relativno skoro, negde pre oko 3 godine, recimo, ima tu praksu da se kupovinom online ostvaruje popust, dok se kupovinom u poslovnici placa 20ak evra vise. Znaci, isplati se kupiti kartu online.

A i agencija isto za svoje musterije kupuje online, ali jos naplati proviziju.

Mogu samo da prenesem svoje pozitivno iskustvo od pre oko 2-3 god, kad sam pokusao da kupim JATovu kartu online, pa zaskripalo, jer je u stvari bio let od Alitalije, koji nije mogao da se kupi na njihovom sajtu. Zvao sam call centar, rekli su mi da mogu da dodjem u poslovnicu i preuzmem kartu po istoj ceni kao i da sam je online kupio, sto se i desilo.

Jat produžava najveću promotivnu akciju

Poštovani putnici,

Kao što smo vam najavili u Newsletteru kojim smo vas obavestili o najvećoj promotivnoj akciji Jata, pripremili smo vam još jedno prijatno iznenađenje. Ovog puta to je produžetak ove velike akciju za još nedelju dana. Prodaja karata po najatraktivnijim cenama do sada trajaće sve do 12. septembra 2011, a primenjivaće se za putovanja od 15. septembra 2011. do 15. marta 2012. godine, osim za period od 16. decembra 2011. do 15. januara 2012. U promotivne cene uračunate su sve takse osim troška izdavanja karte.

Ova promotivna akcija primenjuje se za najduži period putovanja - čak šest meseci - uz najniže tarife i najveći broj mesta koji smo ikada imali u ponudi!

Da vas podsetimo, u toku trajanja ove akcije, od 15. avgusta do 12. septembra, povratnu kartu iz Beograda za Rim, Milano, Istanbul, Solun, Cirih, Berlin, Frankfurt i Dizeldorf možete da kupite po ceni koja se kreće već od 99 evra. Ukoliko želite da putujete iz Beograda za Atinu, Amsterdam, Brisel, Pariz, London, Kopenhagen, Stokholm ili Geteborg, imate mogućnost da kupite povratnu kartu po ceni od 139 evra. Ako želite da letite iz Podgorice, Sarajeva i Skoplja na bilo kojoj evropskoj destinaciji Jata, to možete učiniti kupovinom povratne karte po ceni od 195 evra.

Povratne karte za Podgoricu, Tivat, Sarajevo, Skoplje i Beč i dalje možete da kupite po ceni od 99 evra. Karte takođe možete da kupite za letove iz svih navedenih gradova prema Beogradu.

Naše karte po povoljnim cenama mogu da se rezervišu i kupe putem sajta www.jat.com, besplatnim pozivom našeg Call Centera 0800 111 528 sa mobilne i fiksne telefonije Srbije ili telefona +381 3112 123 za pozive iz inostranstva, kao i pozivanjem broja 020 290 240 za pozive iz Crne Gore po ceni lokalnog telefonskog poziva. Promotivne karte mogu se platiti i preko Telenorove mobilne mreže, a prodaja se, osim u svim našim poslovnicama u zemlji i predstavništvima u inostranstvu, obavlja u svim agencijama koje su ovlašćene za prodaju naših karata.

S poštovanjem,

Vaš Jat Airways

• 2 weeks later...

Uzela sam kartu Beograd Milano za 16. januar za 108 eura. Davno nisam putovala JAT-om, jos od vremena kad su bile papirne karte. Samo sam htela da kazem da im je ta elektronska karta nakako "tupava", valjda navikla na Wizz karte gde je sve preglednije. Cak se pitam da li sam ja to uopste i platila i da li je to uopste moja karta.  Nigde se ne pominje chek in online i slicno

• Author

Uzela sam kartu Beograd Milano za 16. januar za 108 eura. Davno nisam putovala JAT-om, jos od vremena kad su bile papirne karte. Samo sam htela da kazem da im je ta elektronska karta nakako "tupava", valjda navikla na Wizz karte gde je sve preglednije. Cak se pitam da li sam ja to uopste i platila i da li je to uopste moja karta.  Nigde se ne pominje chek in online i slicno

Draga hekata,

Za razliku od wizza, sa jatom nit je potrebno da se chekiras on line, nit moras bilo sta da stampas. Tako da, pasos u dzep, i pravac check in sa 30kg besplatnog prtljaga... konstatacija da je "karta", koja to u stvari nije "tupava" je smesna ;) Prijatan let i uzivaj u choko sljivama... mozes slobodno traziti extra, dace ti ih besplatno, za razliku od nekih drugih...