Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li bi neko predlozio neko mesto na Krfu koje bi podrazumevalo, ili bi bilo slicno mestu koje nema talase, topliju vodu, peskovitu plazu, lezalje za suncanje na kojima se moze popiti neko pice, kafei pored obale, po neka prodavnica, radnja ali mirnije mesto?

Znaci, nesto sto bi bilo slicno ovome.

Hvala mnogo.

Preporucio bih ti mesto Roda na severu ostrva, ja sam bio 2006.  Mirno mestasce, sa malim marketima, lepom plazom, bez mladih Britanaca koji se prosipaju po ulicama npr. Kavosa (mesta na jugu Krfa). . . sasvim dopadljivo mesto.  ;)

Ja mislim da se u taj tvoj opis savršeno uklapa Dasia : lepa plaža , sitniji šljunak , druga polovina avgusta i septembar je uglavnom lepo vreme , nisu velike vrućine mada tamo uvek pirka vetrić pa i kada je baš toplo ne smeta mnogo.

Krf se inače nalazi na istoj geografskoj dužini kao i Tunis, Maroko ali ga spašava taj konstantni vetrić koji duva.

Temperatura ti je tada oko 28 stepeni .

Imaš redovne bus linije iz samog grada Krfa do Dasie i čim izađeš sa feribota možeš direktno da odeš tamo i na licu mesta da nađeš neki fin privatni apartman , ne znam kako stojiš sa lovom ali nije preterano skupo ni u tim tamo manjim, porodičnim hotelima.

Meni lično se dopada i Paleokastritsa , na samom kraju ostrva , tamo je baš mirno i nekako izolovano ali je plaža jako mala i ima talasa.

Inače ceo Krf je dužine oko 45 km i ukoliko iznajmiš motorčić , ne znam koje su sada cene za 7 dana , za čas si bilo gde na ostrvu , a ne košta te puno i nisi vezan za poslednji prevoz.

Eto , toliko se ja sećam Krfa gde sam boravila po par meseci ali poslednjih par godina nisam išla tako da nisam upoznata sa trenutnim cenama.

Krf se inače nalazi na istoj geografskoj dužini kao i Tunis, Maroko ali ga spašava taj konstantni vetrić koji duva...

Ne mogu a da ne ispravim ovo :) Tunis, Maroko i Krf se definitivno ne nalaze na istoj geografskoj duzini. Pretpostavljam da si mislila na geografsku sirinu, ali, ni to nije tacna konstatacija, jer su Tunis i Maroko ipak znatno juznije. A sto se poredjenja tipova klime tice, to je tek sasvim drugacije ;)

Бејах 2х на Крфу и не видим поенту одласка на острво да би се било у једном месту. Свако острво подразумева шпартање по њему и истраживање, а то је могуће једино колима, мотором или квадом.

Ако те занимају појединости око плажа или места за посетити, питај. У супротном ти не могу помоћи. :)

Krf je jedno od retkih mesta gde sam bio dva puta. Kao sto Lepi kaze svakako ga treba prosparpati uzduz i popreko, i to najbolje skuterom. Benitces je mesto po mom ukusu, i uklapa se u tvoja ocekivanja, sem plaze. Na juznom delu ostrva su divne pescane plaze. A prednost Benitcesa je da je to mirno, bivse ribarsko mesto u neposrednoj blizini Kerkire...

Takođe bio 2x, ja bih predložio nešto drugo - izlet do Ahileona, pogled na more sa rezidencije je prelep, a i sama rezidencija. I večernji izlet do Kavosa (skoro 1 vremena vožnje od Krfa), za koji se iskreno nadam da se nije pretvorio u drugi Beograd, kao Budva leti.

Срећом испод Ахилејона нисам ишао баш због пешчаних плажа које не волим, а Кавос нисам посећивао због индустријског туризма и исте такве забаве (међутим, бејах ове године у Лаганасу на Закинтосу и само је потврдило моје претпоставке, а претпостављам да је матрица слична). Гледајући после мислим да ништа нисам пропустио, али то је моје мишљење. :) У сваком случају, ако идеш на Крф, а немаш превоз за све дане, онда не иди на острво већ у летовлишта на обали, тј. континенту. Парга је у близини, чуо сам да је супер.

Ne mogu a da ne ispravim ovo :) Tunis, Maroko i Krf se definitivno ne nalaze na istoj geografskoj duzini. Pretpostavljam da si mislila na geografsku sirinu, ali, ni to nije tacna konstatacija, jer su Tunis i Maroko ipak znatno juznije. A sto se poredjenja tipova klime tice, to je tek sasvim drugacije ;)

Dobro , da ne sitničarimo , neka bude širina umesto dužine i to je informacija koju je mene neko nekada naučio , a ja sam je prenosila dalje bez detaljisanja , tek da naglasim da je klima odlična , dobro se podnosi i kada je baš vruće zbog tog pirkajućeg vetrića i nikada nije hladno već uvek i kada nije leto neko lepo proleće. :D

Bila sam 3 puta tamo u periodima od maja do skoro oktobra , dobro poznajem Krf i meni lično se tamo sve dopada , ne bih mogla da istaknem nešto što ne valja , a ostrvo nije veliko da i prevozom mini busevima ne može svakodnevno da se skokne do neke druge plaže koje su sve na svoj način neponovljive , a ima ih za svačiji ukus.

Meni je zbog posla bilo zgodnije da budem smeštena u samom gradu Krfu i to ima svoje prednosti : ona dugačka ulica sa diskotekama jedna pored druge , a ne zna se koja je lepša , pa glavni trg pa...mogla bih da nabrajam do nakosutra , a kako sam iznajmila skuter svaki dan sam promenila bar po dve plaže , što Dasiu , što Benices , što Paliokrastitsu itd ;)

Gde god da ode , postavljač teme će se lepo provesti i još lepše odmoriti.

Krf se inače nalazi na istoj geografskoj dužini kao i Tunis, Maroko ali ga spašava taj konstantni vetrić koji duva...

Pa i nije bas mnogo juznije. Ako je 300km mnogo, pogotovo na otvorenom moru, onda si u pravu. Na kopnu je to razlika izmedju Beograda i Budimpeste. Izmedju crnogorske i italijanske obale (Bar - Bari) imas oko 200Km.

Morao sam to da ispravim, jer mi bode oci. Poenta konstatacije je bila, koliko sam ja razumeo, da iako su Krf, Tunis i Maroko na istoj "duzini", na Krfu zbog "vetrica koji duva" nije tako toplo kao u Tunisu i Maroku. Bez uvrede za bilo koga, meni, kao meteorologu, je ta konstatacija smesna flowers:: Pogotovo sto se mislilo na geografsku sirinu, a ne duzinu. A u tipu vremena, tih 300km igra itekako znacajnu ulogu! Klima Maroka i Tunisa nikako nije ista klimi na Krfu. U samom Tunisu, ako ides 300km od severa ka jugu, procices kroz vise klimatskih tipova, od bujnog zelenila, do surove pustinje. Kad si vec spomenuo Bar i Bari, idi na kupanje prvo u CG, pa posle u Italiju, pa ces videti razliku. Duz obale Italije ide hladna morska struja, pa je temperatura vode znatno niza nego na ex-Yu obali, sto se takodje odrazava na mikroklimu u priobalju, itd. Nadam se da je sad jasnije :)

Moj prethodni post je samo trebalo da bude mala digresija, ali, sad sve ode u drugom pravcu. Izvinjavam se i hajde da se drzimo teme o Krfu.

• 7 years later...

Zdravo, moze li neko da mi preporuci tavernu sa grckim nocima u krfu ili Guvii. Hvala