Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram put za Firencu u drugoj polovini septembra. Logično rešenje se nameće preko Temišvara i Forlija. Je li neko putovao tako? Transfer aerodrom Forli-Forli-Firenca??? Svaki savet je dobro došao

Od aerodroma do Forlija taksijem, a onda vozom Forli-Bolonja, pa Bolonja-Firenca.

Ili, letis iz Temisvara za Veneciju(Trevizo), transportujes se busom sa aerodroma do same Venecije, prospartas malo Venecijom, pa onda vozom za Firencu. Koristi regionalone vozove, jeftinije je. Ja sam, recimo, isao iz Venecije za Bolonju, imao pauzu 2 sata, prosetao gradom, pa se vratio na stanicu i uhvatio voz za Firencu. U toj kombinaciji, izaslo me je manje od 20 evra u jednom pravcu Venecija-Firenca.

• Author

Pošto Wizzair sleće kasno uveče, da li je tvoje putovanje podrazumevalo moćenje u Rimu, ili je moguće nastaviti put noćnim vozom?

Pošto Wizzair sleće kasno uveče, da li je tvoje putovanje podrazumevalo moćenje u Rimu, ili je moguće nastaviti put noćnim vozom?

Isla sam pocetkom januara i tada su letovi bili jutarnji. Koliko se secam, nema nocnih vozova, ali nije problem ni iskulirati na aerodromu, pa ujutru nastaviti. Sa Fiumicina do stanice Termini mozes doci za 3e (Cotral bus i posle nekoliko stanica metroom, nista komplikovano). Voz nas je kostao nepunih 20e, putuje se oko 3h. Karte smo uzeli na stanici, dakle nije potrebna prethodna rezervacija. Evo ti sajt, pa pogledaj polaske: www.trenitalia.com. Kada uzmes kartu, ne zaboravi da je ponistis na automatu pre ulaska u voz. U svakom slucaju, stavi troskove na papir i vidi sta ti vise odgovara. Mislim da je vece cimanje iz Temisvara.