Jump to content

Featured Replies

Za italijansku vizu je bitno i da imas dokaz o posedovanju novca za boravak u Italiji, ako se dobro secam radi se o oko 60 evra dnevno. Mozes da pones novac i njime mahnes sluzbenici, ili pak da poneses potvrdu iz banke i sl.

Ne radi se bas o toj cifri. Neophodna kolicina novca zavisi od toga koliko se dana ostaje i od broja putnika. Tabela vezana za to se nalazi na standardnom formularu za vizu, kod pitanja 35 i 36, pa desno:

http://www.ambbelgrado.esteri.it/NR/rdonlyres/A2923BCF-F5A8-4091-8680-5E1A825E1E96/24111/FormularioA3.pdf

Ne znam bas da li moze da se novcem mase sluzbenici na salteru. Odes lepo u banku i uzmes izvod sa racuna.

Ciao svima! ima li neko iskustva oko pomeranja zakazanog termina za vizu? pozz

Probaj nazovi call centar opet, mislim da moze da se otkaze, ali ces mozda opet morati da platis 200din+PDV za zakazivanje. Naravno, pod uslovom da ima slobodnih termina kad tebi odgovara.

Inace, ja sam danas dobio italijansku vizu, turisticku, a prilozio sam povratne avionske karte i rezervacije hostela preko hostelworlda. Nekako mi se cini da je to samo formalnost da te nateraju da prikupis papire, a da svima daju vizu. Doduse, ja imam 2 sengena, nisam nikad pravio probleme...I jos nesto, trazio sam vizu na 11 dana, od 16.4-26.4., a dali su mi tih 11 dana da iskoristim u periodu od 16.4.-11.5. Znaci, dobro je sto se tice onih famoznih 5 dana kad se leti Wizzairom nazad za Temisvar. To bi znacilo da ne treba tranzitna rumunska. Valjda...

Sto se mahanja parama tice meni i mojim drugovima, ukupno nas petoro, niko nije pravio probleme, i naravno dobili smo vizu.

Dragance koliko sam ja shvatio ovde je neko pisao da treba da da ti vazi sengen16 dana da ti niko u Rumuniji ne bi pravio probleme ako se vracas 11. dana, znaci tih 5 dana vise, a ne ta 3 meseca. Ali ponovo napominjem da mene niko nista nije pitao, niti me pogledao kada sam se vracao poslednjeg dana vazenja sengena.

Hm, u pravu si, to se odnosi na broj dozvoljenih dana boravka u sengenu. Znaci, stvarno ste mahali parama :) Zamisljam tu sliku, vas petorica sa par stotina evrica u rukama! Meni to stvarno deluje kaubojski, ali ako i to uvazavaju, super :)

• 2 months later...

Ja planiran individualan put za kraj jula pa me zanima sta ja treba da trazim od hostela, kako treba da izgleda taj vaucer i da li treba da bude original ili moze faksom? Isto me zanima kakva je ta potvrda o finansijskim sredstvima? Da li mogu u komercijalnoj da uzmem izvod na 500 evra i da samo to ponesem?

Treba da rezervises hostel preko neta i oni ti na mejl posalju rezervaciju koju odstampas i nosis u ambasadu. To je dovoljno, nema potrebe za bilo kakvim vaucerom.

Da, mozes i trebas da doneses potvrdu o finansijskim sredstivima, npr. bas iz Komercijalne banke, a sto se neophodne sume tice, ona zavisi od broja dana koliko planiras da ostanes tamo. Tacnu tabelu sa iznosima imas na desnoj strani na formularu koji popunjavas kad apliciras za vizu. Imas taj formular i na netu, na sajtu italijanske ambasade.

• 2 weeks later...

ja sam pozvana na maltu,ali imam problem kako da nabavim potvrdu o maminom zapolsenju ako je nezapolsena a ima je u navedenim papirima za dobijanje vize?