Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna da li postoji pogucnost da se polozi voznja po starom zakonu ( da ne dobijem onu privremenu dozvolu) i koga da pitam za one skracene casove voznje jer mi se zuri za dozvolu ( imam 20 god)... Hvala  :)

Aj, kad se vec poteglo pitanje oko dozvole. Da li vozacki ispit moze da se polaze u stranoj zemlji? Ako da, kakvi su posle uslovi vaznje u nasoj zemlji? Npr, polozim nekad negde u inostranstvu i dodjem u Srbiju i sta onda? Treba mi medjunarodna da bih vozio po Srbiji?

Ne. Moras imati dozvolu izdatu u zemlji gde imas boravak. Polozis bilo gde i onda je zamenis za nacionalnu dozvolu.

Cek, sad! Kazes "ne", za pitanje da li vozacki ispit moze da se polaze u stranoj zemlji, a onda kazes polozis bilo gde i onda je zamenis za nacionalnu dozvolu? Ne razumem!

Mozes imati samo jednu vozacku dozvolu... Dakle, mozes da polozis i dobijes dozvolu u ZEMLJI A i da onda odes u ZEMLJU B i uzmes vozacku ZEMLJE B, S TIM STO TI ZEMLJA B UZIMA DOZVOLU ZEMLJE A... NE MOZES IMATI DVE VOZACKE!

Nije bas prosta zamena...ukoliko majka Srbija smatra, da ti nisi dovoljno mogao da naucis u odredjenoj zemlji, onda ces morati ispocetka ovde  :bang:

• Author

ovo je verovatno glupo pitanje, al me zanima! Da  li ja mogu ovde ici na voznju, a otici u bratsku nam Crnu Goru ili Bonu da polozim. Znaci hocu da naucim kako da vozim kola u BG-u, a da polazem negde gde je stari zakon!

Да ли је могуће да одрадиш вожњу у Србији а полажеш у Босни, не знам.

Али ако добијеш рецимо босанску возачку, без проблема је мењаш за србијанску. Само што ће те то коштати око 10 хиљада српских динара, део за неку таксу а део за лекарско уверење, које се добије очас посла.

И да, ако ти кажу да "увек можеш да подигнеш назад босанску возачку", не веруј им :)

I ja da ponovim  :D moguce je da prosto kazu: "mi mislimo da ti u Brazilu nisi bas naucio dobro da vozis i sva saobracajna pravila. Hajde ti ponovo kod nas na polaganje."

Ovo se verovatno moze proveriti.

U Sloveniji ne priznaju srpske vozacke ispite, tj. ako zivis u Sloveniji duze od 6 meseci onda moras ispocetka poloziti sve ispite i uraditi zdravstveno, i tek onda smes da vozis auto. Ovo se naravno ne odnosi na one koji samo voze preko Slovenije, nego na one koji zive tamo sa boravisnom dozvolom.

ovo je verovatno glupo pitanje, al me zanima! Da  li ja mogu ovde ici na voznju, a otici u bratsku nam Crnu Goru ili Bonu da polozim. Znaci hocu da naucim kako da vozim kola u BG-u, a da polazem negde gde je stari zakon!

Kaко ти падају на памет овакве идеје?!?!

Наравно да не можеш. По старом се овде иде на вожњу и полаже до краја године, само је пробна дозвола новина. Љу сви добијају који су тек положили и траје годину дана.

За то време имаш рестрикције да не можеш возити ноћу сам, од 22-06 ваљда, не мо0жеш мобилни да користиш ни преко спикера, имаш ограничење у брзини на 80% прописане брзине. ако је негде дозвољено 100км/х ти идеш 80, и тако...

• Author

Kaко ти падају на памет овакве идеје?!?!

Наравно да не можеш. По старом се овде иде на вожњу и полаже до краја године, само је пробна дозвола новина. Љу сви добијају који су тек положили и траје годину дана.

За то време имаш рестрикције да не можеш возити ноћу сам, од 22-06 ваљда, не мо0жеш мобилни да користиш ни преко спикера, имаш ограничење у брзини на 80% прописане брзине. ако је негде дозвољено 100км/х ти идеш 80, и тако...

pada mi na pamet sve, jer mi treba vozacka za Ameriku, a cim stignem tamo ponovo cu polagati voznju tako da mi nije bitno ocu li ovde nauciti da vozim, a ne odgovara mi dozvola za godinu dana. Valjda je sada jasnije! Pitam jer mi je lakse da u BG-u odem na neke casove i naucim osnovno, posle polozim vec negde gde mogu da dobijem normalnu dozvolu. Jednostavno mi ne odgovara privremena dozvola!

Ако идеш у УС на било коју визу сем туристичке онда полажи логично тамо..

Mozes imati samo jednu vozacku dozvolu... Dakle, mozes da polozis i dobijes dozvolu u ZEMLJI A i da onda odes u ZEMLJU B i uzmes vozacku ZEMLJE B, S TIM STO TI ZEMLJA B UZIMA DOZVOLU ZEMLJE A... NE MOZES IMATI DVE VOZACKE!

Naprotiv, mozes imati dve vozacke dozvole! I moja supruga i ja jos uvek imamo i nase i Kanadske vazece vozacke dozvole. Kada smo se preselili za Kanadu i trazili njihove dozvole niko nam nije trazio da predamo nase nacionalne osim sto smo ih dali na uvid.