Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram trodnevni boravak u Milanu.

Sta videti, gde ici, koja je najbolja varijanta za prevoz?

Bilo koji savet i informacija su dobrodosli.

Hvala :)

Bio sam ove godine u Milanu i moram reci da nisam nesto odusevljen gradom. Duomo je definitivno glavna turisticka atrakcija i pocetna tacka za obilazak grada. Odmah pored Duoma je galerija Vittorio Emanuele gde se nalaze poznate svetske marke iz sveta mode (istu takvu galeriju sam video i u Napulju kada sam bio). Zgrada Milanske skale je jedna neugledna gradjevina pored koje bih prosao i ne bih je ni konstatovao da je nisam imao oznacenu na mapi. Prosetaj parkom gde se nalazi i trijumfalna kapija. S druge strane parka izlazis/ulazis u Castel Sforza. Svoju posetu Milanu sam iskoriostio i da odem do stadiona San Siro/Giussepe Meaca i odgledam Inter-Lacio. Nisam sopingovao u Milanu ali mislim da se moze naci za svaciji dzep po nesto. Primetio sam da su radnje sa jeftinijim markama (H&M, Zara. . .) sa desne strane od ulaza u galeriju Vittorio Emanuele gledano iz pravca Duoma. Da, igrad ima metro, tramvaje, autobuse tako da ti prelazenje s jednog kraja na drugi nije neka prepreka. Toliko od mene. . .  ;)

• 7 months later...

Mi smo odseli u hostelu Music u predgradju Milana. Malo je dalje, ali ako kupite dnevnu kartu za metro (mislim da je 4e) nije problem... Nocenje u hostelu je 15e sto je ok za Milan.

I update sto se tice fudbala u Italiji: karte se NE MOGU kupiti preko interneta. Mogu se kupiti u danima pre utakmice u Intesa SanPaolo bankama sirom Italije ili na sam dan utakmice na stadionu, ako ih jos ima. Po mom ovosezonskom iskustvu (a pogledao sam par utakmica serije A), mislim da se za sve utakmice moze kupiti karta na dan utakmice. Mi smo za Milan-Roma platili 20e za zapad skroz gore.

I mali komentar na Milano - lep grad za zivot, masina za drustvenu reprodukciju, nema puno turistickih atrakcija ... Mi smo hteli da izadjemo i partijamo, svi nas uputili u Quartiere Isola Garibaldi gde stvarno i izlaze mladi. Kad smo dosli tamo, mogli smo da vidimo jet set i i ulaz u diskoteke od 25e+.  :)

• 4 months later...

moze neko da baci koju o milanu, gde moze povoljno da se klopa, kakve su cene po prodavnicama, sta je vredno da se poseti sem stadiona...jos ako je neko malo bolje upucen pa da me posavetuje, idem da gledam kosarku, igra se u Desiu, to je nekih 20 km od milana ako sam razumeo ( ako je neka periferija onda i manje sa te strane), pa da li je bolje da spavam u milanu jer mogu naci ok smestaj, desio ima samo hotele gde je po 50 evra nocenje a fazon krevet i dorucak nudi cene kao u hotelu maltene...voz ide do desia redovno, a od stanice do hale ima 3 km to je peske 30 minuta brzog hoda...

Ja sam sticajem okolnosti zavrsio na ovom mjestu...

http://www.hostelbookers.com/property/prp/40884/arr/2012-09-14/ngt/2/ppl/1/

Jako jeftino, pristojno i bezbjedno... Malo udaljeno od centra, ali kako sam shvatio Hosteli i nisu u centru Milana.

Sto se tice hrane, meni je odlicna njihova fora sa koktelom i vecerom za 7 eura!

Pijes Mohito i jedes koliko god mozes na odlicnom mjestu(nesto uz rijeku sa dosta, dosta kafica) za bukvalno dzabe.. to im je happy hour od 19h do 23h, pa da znas.. ;)

E da znash mire da si me jako obradovao. :)

Ja cu u oktobru biti u Milanu na 2 dana, i pogodilo se da se bash tada igra MIlanski derbi. KOliko sam se obradovao toliko sam se smorio kada sam na netu nashao neshto da mogu da kupim kartu za ne manje od 140E. o.O :(

Sad si mi ti ulio nadu da cu mozda uspeti da nadjem neshto povoljno kad stignem tamo...

Ako nećeš avionom, onda 'vako za 130 eur:

Autobus www.fudeks.rs do Vicenze, povratna 80 eur, polasci - http://www.fudeks.rs/pdf/italija_red_voznje.pdf

Vozom od Vicenze do Milana, www.trenitalia.com, povratna 50 eur, 5 polazaka dnevno, ali svi između 6.05h i 8.35h.

Ima jos bolja kombinacija-direktno do Milana bez presedanja  http://lasta.rs/medunarodni-red-voznje-2/?if=6892&it=6923 ,povratna karta je 100e  :hihi:

не контам зато би се неко труцкао када сада има баш јефтине авио карте преко ноовг превозника :)

Apsolutno. Nego, gde ima neki sajt gradskog prevoza u Milanu. Imaju li neke grupne karte, celodnevne  i gde se mogu pokupiti ostale informacije?

Karte za gradski prevoz mozes kupiti u tabacchino ili kada sidjes na metro,postoje karte koje vaze 24h.,48h ili samo u jednom pravcu sto podrazumeva jednu voznju autobusom i metroom ili npr.tramvajem i metroom...ja npr. kupim ORDINARIO URBANO koja je kostala 1,00 e(mislim da su podigli malo cene)  i vozim se autobusom i metroom..Nadam se da sam ti pomogla  :D

Ja sam bio isto u Milanu sad u Junu. Ako već planiraš negde da otputuješ, molim te ne idi u Milano. Definitivno jedan od najštrokavijih gradova u Evropi u kojima sam bio.

Ja sam bio isto u Milanu sad u Junu. Ako već planiraš negde da otputuješ, molim te ne idi u Milano. Definitivno jedan od najštrokavijih gradova u Evropi u kojima sam bio.

Milano je sve samo nije štrokav. Jedan od najčistijih gradova Italije sa šljaštećim izlozima najpoznatijih svetskih marki visoke mode, sa fancy, high class kafićima, restoranima i klubovima i zasigurno Milanesi su najlepse (najelegantnije) odeveni ljudi na svetu.

Ali sa druge strane u potpuno se slažem da je jedan od najmanje zanimljivih gradova.

kad si u Milanu, skokni do Monce, ona je prelepa i do gradskog parka koji je cini mi se najveci u evropi, u njemu se odigravaju trke formule.

@Dule - sto se mode tice, nemaju premca. Obicno sam manje vise normalno obucen (barem kad idem kroz Italiju), ali sam se jednom prilikom zatekao u centru Milana u suskavoj trenerci...mozes samo da zamislis reakcije Milaneza koji su verovatno prvi put videli nekog da nosi trenerku u Milanu  :LOLLL:

@Dule - sto se mode tice, nemaju premca. Obicno sam manje vise normalno obucen (barem kad idem kroz Italiju), ali sam se jednom prilikom zatekao u centru Milana u suskavoj trenerci...mozes samo da zamislis reakcije Milaneza koji su verovatno prvi put videli nekog da nosi trenerku u Milanu  :LOLLL:

hahahaha... verujem da su bili u šoku.  ;D

Generalno, i kada je mnogo manje očigledna nego u tvom slucaju, lako je na velikoj daljini prepoznati ko je Milanese, a ko došljak ili turista samo po načinu odevanja.

A ova tvoja priča me podseti na situaciju od pre 5 godina u Ljubljani kada me je dobra drugarica pitala da li je istina da kod nas u Srbiji, zaista, ljudi idu u trenerkama u školu i na posalo.  :D

Ajoj, tako sam se i ja osećao u Parizu, u trenerci i skijaškoj jakni, kao s Marsa da sam pao :D!

Apsolutno. Nego, gde ima neki sajt gradskog prevoza u Milanu. Imaju li neke grupne karte, celodnevne  i gde se mogu pokupiti ostale informacije?

Karte za gradski prevoz mozes kupiti u tabacchino ili kada sidjes na metro,postoje karte koje vaze 24h.,48h ili samo u jednom pravcu sto podrazumeva jednu voznju autobusom i metroom ili npr.tramvajem i metroom...ja npr. kupim ORDINARIO URBANO koja je kostala 1,00 e(mislim da su podigli malo cene)  i vozim se autobusom i metroom..Nadam se da sam ti pomogla  :D

Pomogla si jasta.

Ja sam sticajem okolnosti zavrsio na ovom mjestu...

http://www.hostelbookers.com/property/prp/40884/arr/2012-09-14/ngt/2/ppl/1/

Jako jeftino, pristojno i bezbjedno... Malo udaljeno od centra, ali kako sam shvatio Hosteli i nisu u centru Milana.

Sto se tice hrane, meni je odlicna njihova fora sa koktelom i vecerom za 7 eura!

Pijes Mohito i jedes koliko god mozes na odlicnom mjestu(nesto uz rijeku sa dosta, dosta kafica) za bukvalno dzabe.. to im je happy hour od 19h do 23h, pa da znas.. ;)

Raspitao se malo, posto idem uskoro. Via Brera se zove ulica.

Cao ljudi,hteo sam da vas pitam par stvari oko smeshtaja u Milanu,jer dolazimo kolima,obilazimo usput deo Hrvatske,kao i par gradova u Italiji pored kojih prolazimo do Milana,pa smo u samom Milanu dan-dva,zadvrzavamo se samo na jednom festivalu i idemo dalje..mislili smo da prodjemo shto jeftinije za smeshtaj..Nashao sam jedam kamp,za koji mislim da nije skup,u svakom sluchaju jeftiniji od hostela,ako neko ima josh neki predlog,dosta bi nam pomogao..Unapred hvala

http://www.campingmilano.it/en/index.php    :kamp:

Milano je sve samo nije štrokav. Jedan od najčistijih gradova Italije sa šljaštećim izlozima najpoznatijih svetskih marki visoke mode, sa fancy, high class kafićima, restoranima i klubovima i zasigurno Milanesi su najlepse (najelegantnije) odeveni ljudi na svetu.

Ali sa druge strane u potpuno se slažem da je jedan od najmanje zanimljivih gradova.

Mogu da dokumentujem buljukom slika ovde o čemu govorim.

Drugo što se tiče "šljaštećih izloga" - toga ima svuda i ne znam što je uopšte toliko glamura vezano za Milano kad je obična nula od destinacije. Možda kad bi se malo manje gledao FashionTV.

Mogu da dokumentujem buljukom slika ovde o čemu govorim.

Drugo što se tiče "šljaštećih izloga" - toga ima svuda i ne znam što je uopšte toliko glamura vezano za Milano kad je obična nula od destinacije. Možda kad bi se malo manje gledao FashionTV.

Nije mi potreban tvoj "buljuk slika", niti Fashion TV kada se prica o Milanu, gde sam ziveo i studirao 3 godine... uz to uzimajuci u obzir da sam obisao preko 350 gradova u 50 zemalja sirom sveta, daje mi za pravo da kazem da je čista budalaština reci kako je Milano "definitivno jedan od najštrokavijih gradova u Evorpi".

Za onog ko ima i truncicu ukusa i stila na prvi pogled bi bilo jasno da je Milano svetska prestonica mode, dizajna... i to nema potrebe da me ubedjuje Fashion TV, jer je Milano to bio i pre te televizijske stanice.

Ne, nema nigde (osim mozda u Parizu) toliko izloga sa visokom modom kao sto ima Milano.

Nisam nikad pomislio da cu doci u situaciju da stanem u odbranu Milana, jer sam uvek smatrao da je turisticki neatraktivna destinacija.

kad si u Milanu, skokni do Monce, ona je prelepa i do gradskog parka koji je cini mi se najveci u evropi, u njemu se odigravaju trke formule.

budem bacio pogled na moncu sigurno jedan dan...da ne znas slucajno koliko je zeleznicka udaljena od tog parka?

@dule

ako si vec ziveo tamo 3 godine, baci neku rec, nemoguce da nema neki veci park gde moze da se opusti covek...

budem bacio pogled na moncu sigurno jedan dan...da ne znas slucajno koliko je zeleznicka udaljena od tog parka?

@dule

ako si vec ziveo tamo 3 godine, baci neku rec, nemoguce da nema neki veci park gde moze da se opusti covek...

Ima jedan park sa vestackim jezerima blizu San SIra a zove se Parco delle cave ... neka me ispravi Dule ako sam pogresila naziv  :D