Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da putujem u Ukrajinu u posetu mojoj devojci koja je drzavljanin Ukrajine i interesuje me koji su mi dokumenti potrebni za odlazak?Dosta sam citao na net-u o novonastaloj situaciji i ukidanju viza izmedju Srbije i Ukrajine ali nisam jos uvek siguran da li mi je potrebna viza ili ne s obzirom da je moja devojka bila kod mene u poseti i trebalo joj je samo pozivno pismo koje sam licno otkucao i samo overio u Sup-u!

Dakle viza da ili ne?Sto se tice Voucher-a koliko sa njim mogu da ostanem u Ukrajini jel moze taj voucher da se izvadi na 3 meseca?ili da se uzmu 2 ili 3 i da se u ukrajini samo dopise datum ili mozda da se tamo uzme vaucher u nekoj agenciji i da se napishe datum?na koji nacin da produzim ostanak tamo?

Naravno planiramo da se vencamo i to treba svoje vreme zato bih trebao duze da ostanem...

Koji dokumenti trebam da ponesem od kuce kako bih tamo mogao da se vencam? i da li potom dobijam trajni boravak u Ukrajini?

takodje pitanje transporta..ako idem kolima da li je dovoljno ovlascenje koje sam izvadio iz sup-a ili mora to medjunarodno? da li treba nesto dodatno od opreme?i da li zaista treba tranzitna viza kroz moldaviju za taj 1 km koji treba da se predje?

i na kraju gde se nalazi ta agencija momaturs ili kako vec???

Mislim da od opreme ne treba nista posebno, ali ponovo na forumu ima onih kojih su x puta isli za Ukrajinu kolima pa nek kazu oni. Tranzitna viza kroz Moldaviju naravno da je potrebna. Istu vadis u Bukurestu ili Sofiji, potrebno je pozivno pismo, vadi se istog dana. Lunjaj po forumu i naci ces brojeve telefona momaturs-a kao i adresu iste....

To je sto se mene tice...

Razgovarao sam sa Amerikancem koji vec 5 godina zivi u Ukrajni sa zenom, kaze svaka 3 meseca udje i izadje iz zemlje i tako produzava svoj boravak. Drzavljanstvo se moze kupiti za jedno $1000, samo nemas neke potrebe ni koristi za njim.

Ako zelis da ostanes tamo duze vreme onda nemoj razmisljati o tome koje dokumente treba da predas za x, vec otkrij koga moras da podmitis da dobis tu stvar. Recimo onaj trajni boravak, pretpostavljam da moras platiti nekome u opstini...

MOMA TURS - Svetog Nikole 98 (Baja Sekulića)

Ne treba nikakva posebna oprema za kola.

Domaće ovlašćenje je validno samo u Srbiji, a za inostranstvo treba međunarodno. Dobro ga je imati, jer se nikad ne zna da li će tražiti. Meni su tražili tu i tamo.