Jump to content

Featured Replies

Posted

Izvinjavam se ako već postoji ovakva tema.

Bilo kako bilo, interesuje me gde se i kome u Beogradu mogu obratiti radi prijavljivanja za zimski susret u Berlinu? Hvala!

• 2 weeks later...

Kome ne smeta da sam organizuje prevoz, moze da se prijavi direktno na sajtu Tezea. Ne znam kada pocinje prijavljivanje, ali verovatno tamo do kraja oktobra nije kasno. Kada se stigne tamo dobiju se informacije o domacinu i td..

To je katolicka zajednica koja svake godine organizuje miting u nekom evropskom gradu. Ja sam isao sa njima pre 10-15 godina, isli smo u Barselonu za 100 maraka i u Varsavu za valjda 80 maraka. Dobijas besplatno hranu, smestaj (ili na dusecima po skolama ili vas prime u neku porodicu, sto je za mene bilo veoma lepo iskustvo). Po ceo dan imas organizovane molitve i predavanja o Bogu, Bibliji itd. ali nije obavezno ici na ta predavanja, tj. ja nisam nikad bio. Takodje imas neke grupne razgovore o ljudskim odnosima, tu sam bio valjda dvaput, tako sam po prvi put u zivotu govorio sa Amerikancima (to je bilo '99-e), Englezima itd. Svake noci je grupno pevanje (opet nije obavezno ici i niko nece zapisivati ko je bio i ko nije), znaci zamisli jedan malo veci stadion pun ljudi i svi pevaju "kirije elei sum hriste elei sum" i takve stvari. Ja sam tu isao malo cesce jer je za mene to bio veoma lep dozivljaj, mislim celo to pevanje. Ako nekome to lici na sektu onda nek ne ide... u svakom slucaju nikako nije sekta, nego je pod direktnim patronatom Pape i jedan je od vise takvih katolickih zajednica po celom svetu.

Da napomenem, ja nisam krsten, pa mi nije smetalo sve ovo, zavisi koliko si otvoren za ovakve stvari. Takodje, uopste nije obavezno ici na bilo sta od ovoga, mozes samo koristiti besplatan smestaj, hranu, a u Barseloni i Varsavi smo dobili i karticu kojom smo mogli koristiti sve metro/bus/tramvaj linije potpuno besplatno. Citam sad na sajtu da ce tako biti i u Berlinu. Mada, ako ne budes isao barem na to grupno pevanje onda ja ne bi isao da spavam kod neke porodice, jer su to uglavnom religiozni ljudi koji te prihvataju i verovatno nece biti odusevljeni ako se nehriscanski ponasas. Zato imas duseke po skolama pa te niko nista ne pita.

Evo jedan video koji dobro oslikava to nocno pevanje:

Dakle mrak, svi drze papire sa tekstom i melodijama, male lampice da vidis sta pise i tako to traje vise sati. Tekstovi su uglavnom na latinskom, spanskom, italijanskom, poljskom...

Za razliku od filmova teorija zavere, pevanje se ne zavrsava sa orgijom i zrtovanjem device :(

Za razliku od filmova teorija zavere, pevanje se ne zavrsava sa orgijom i zrtovanjem device :(

Ovaj smajli na kraju!? - kao da ti je zao sto nema pomenutog  :D

Evo jedan video koji dobro oslikava to nocno pevanje:

Dakle mrak, svi drze papire sa tekstom i melodijama, male lampice da vidis sta pise i tako to traje vise sati. Tekstovi su uglavnom na latinskom, spanskom, italijanskom, poljskom...

Onda nista...

• 2 weeks later...