Jump to content

Featured Replies

Posted

Na sajtu aerodoroma u Beogradu našao sam podatak da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno da se prenosi tečnost osim u pakovanjima do 100ml ako su kupljeni na aerodromu.

Evo mog problema:

1. Na aerodromu u Beogradu ne mogu da nadjem šampon, penu za brijanje i pastu za zube.

2. Često putujem na par dana, ne isplati mi se da se čekiram, a postoji i rizik od gubljenja prtljaga (dok ga nadju ja se već vraćam).

3. Dešava mi se da tokom boravka ne nadjem nijednu samoposlugu gde mogu da kupim šampon, penu za brijanje i pastu za zube.

Dakle moje pitanje glasi:

Ima li neko ideju kako da putujem samo sa ručnim prtljagom sa aerodoroma u Beogradu, a da održavam elementarnu higijenu tokom boravka van?

Hvala!

ako su kupljeni na aerodromu.

Ne znam za ovo pravilo, koliko sam ja upućena, smeš da nosiš svoje tečnosti, ali do 100ml, upakovane u posebne vrećice, a da sve zajedno ne prelazi 1000ml. I još, ako ćemo u tančine, svaka kesica posebno, a onda u jednu veću sve zajedno, mada to retko ko traži.

Mislim da se ovo "kupljeno na aerodromu" odnosi na mililitražu preko 100ml, uz račun, zapakovano itd.

http://www.beg.aero/upload/Nove_bezbednosne_mere2.pdf

Na sajtu aerodoroma u Beogradu našao sam podatak da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno da se prenosi tečnost osim u pakovanjima do 100ml ako su kupljeni na aerodromu.

Evo mog problema:

1. Na aerodromu u Beogradu ne mogu da nadjem šampon, penu za brijanje i pastu za zube.

2. Često putujem na par dana, ne isplati mi se da se čekiram, a postoji i rizik od gubljenja prtljaga (dok ga nadju ja se već vraćam).

3. Dešava mi se da tokom boravka ne nadjem nijednu samoposlugu gde mogu da kupim šampon, penu za brijanje i pastu za zube.

Ima li neko ideju kako da putujem samo sa ručnim prtljagom sa aerodoroma u Beogradu, a da održavam elementarnu higijenu tokom boravka van?

Hvala!

Do 100ml moze bilo koje pakovanje (ali najvise 1000ml a preko 100ml po pakovanju moze ako je kupljeno posle sigurnosne kontrole i zapakovano u kesu sa racunom.

Ja sam problem sa samponom resavao tako sto sam u apoteci kupovao flasice po 100ml i pretakao sampon iz velikog pakovanja (uz to kad god sam u hotelu prisvojim one njhiove bocice za sampon pa imam i toga na pretek). Sto se tice paste za zube pakovanje od 100ml mozes naci u bilo kom supermarketu. Pena za brijanje je vec malo problematicna ali kako jos ne putujem poslovno obrijem se pred put i za 4-5 dana nije problem ;) U krajnjem slucaju mozes onaj fazon koji je npr koristio moj deda - neki spec sapun pa pravis penu - nisam probao tako da ne znam.....

Kako nosite ove mini bočice, sve u jednu zip kesu ili posebno i da li vam je neko pravio pitanje ako su sve zajedno?

Ja sam našla u DM-u monijaturne bočice od 50ml. šampon, balzam za kosu, gel za tuširanje...

Realno na beogradskom aerodromu se retko sta kontrolise striktno po pravilima,tako da se ne treba toliko opterecivati.

Evo mog problema:

Hvala!

Do 100ml moze bilo koje pakovanje (ali najvise 1000ml a preko 100ml po pakovanju moze ako je kupljeno posle sigurnosne kontrole i zapakovano u kesu sa racunom.

Ja sam problem sa samponom resavao tako sto sam u apoteci kupovao flasice po 100ml i pretakao sampon iz velikog pakovanja (uz to kad god sam u hotelu prisvojim one njhiove bocice za sampon pa imam i toga na pretek). Sto se tice paste za zube pakovanje od 100ml mozes naci u bilo kom supermarketu. Pena za brijanje je vec malo problematicna ali kako jos ne putujem poslovno obrijem se pred put i za 4-5 dana nije problem ;) U krajnjem slucaju mozes onaj fazon koji je npr koristio moj deda - neki spec sapun pa pravis penu - nisam probao tako da ne znam.....

Hm.. Postoji Nivea 3 in 1 Active 3 mislim da se tako zove ili slicno, to ti je sampon, gel za tusiranje i brijanje u jednom.. To mozes da sipas u neku manju bocicu, kao sto je iznad napisano, mada ako cemo realno mozes bilo koji sampon da koristis za SVE tri potrebe, u sustini sve su to obicni sapuni, mada velike razlike ima u marketingu :) Dezodorans ima mali da se nadje u spreju i stiku. Jedini problem mislim bi mozda bio brijac ?

...

Usput, ja sam se ubio trazeci providne kese, bas za ovu svrhu, nisam imao srece, ali jedna drugarica mi je dala par komada.. Veoma prijatno sam se iznenadio kada sam video da mozes besplatno da ih uzmes na salteru WizzAira, verovatno samo ako letis sa njima..

• 3 months later...

Da ne otvaram novu temu: da li mogu da se prenesu male staklene čaše u ručnom prtljagu? One turske, za čaj?

Da ne otvaram novu temu: da li mogu da se prenesu male staklene čaše u ručnom prtljagu? One turske, za čaj?

Koliko ja imam iskustva mogu.Ja sam prenosio tanjire,case i svakave stvari u rucnom prtljagu i nigde nisam imao problema.

Zare zaboravio si i kugle .....hi hi

kao sto je vec pomenuto ja sam u jednom rucnom prtljagu imao tri tanjira , case za rakiju i kuglu sa snegom...sve je bilo upakovano u originalnom pakovanju...nikakav problem na granici....u pitanju je Madrid -Temisvar linija.....

Ta linija Madrid Temisvar je pljunuti autobus na liniji Srbija-Nemacka spominjan u posebnoj temi. Kako nisam istim (busom) putovala a kako sam iscitala sve izreceno od strane kolega koji su uzivali u carima Micka Lapovca i ostalih, primecujem neobicno mnogo slicnosti... Ovde nema serija i filmova Radosa Bajica ali se prevozi sve i svasta....sir, hleb, povrce, sokovi.... razvlace se novine da se "prezalogaji" u celicnoj ptici. Deca izviru sa svih strana...WC non stop zauzet...kupuju se parfemi za tazbinu....

Od svih linija kojima sam lelujala.... ova mi je ubedljivo najveci trash. Ja stvarno ne znam da li je to stalno tako ali sva tri puta koliko sam putovala ovom deonicom, bio je blagi uzas.

Molim boga da Wizz ne uvede TV u avionu. Gledace se Rumunska TV novela...... Strast Transilvanije.... ili Vlaska pozuda....

wolf, bio je i pekarski let za Bergamo iz Temišvara, nikakve razlike od tog leta Temišvar Madrid :) Znači, ako se putuje iz Temišvara za Italiju, "zabava" je zagarantovana. Inače, svi koji putuju preko Temišvara, a pušači su, znaju kakav je doživljaj zapaliti cigaretu u onom staklenonm kavezu od dva kvadrata koji imitira pušačku zonu. Ja, kao okoreli pušač nisam mogla da izdržim duže od dva dima...a Rumuni su ladno unutra pili kafu, ćaskali i pušili.....Ipak, još ima nade za mene da postanem nepušač ili su oni.....

Ipak, još ima nade za mene da postanem nepušač ili su oni.....

clap.gif' alt=':clap:'>

Mislim da je wc u avionu bio non stop zauzet od Temisvara do Madrida :D Najsmesnije mi je kad je  jedna zena povela dete u wc ,a avion polece :D Nije ni cudo sto ih Spanci ne podnose.