Jump to content

Featured Replies

Posted

Tražim društvo za  putovanje od NY do zapadne obale, početkom oktobra.  Još nisam odlučio čime i kojim putem. Osim saputnika, dobrodošli su i saveti. Početkom novembra idem u suprotnom smeru.

Imaš na ovom linku nešto što sam pisao ranije:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4048.0

Imaš i http://www.craigslist.org/about/sites, pa tamo možeš kod konkretnih država u delu "Ride share" da postaviš upite za prevoz ako si u tom fazonu, tj. podela troškova.

Treća stvar je Couchsurfing, koji meni i nije bio od koristi, delom i mojom krivicom jer sam suviše kasno neke stvari pitao, ali i tamo potražiš grupe koje te interesuju, vidiš kakvih aktivnosti ima, koliko se sećam i tu je moglo da se pita za "Ride share".

Moja preporuka: Nije suviše kasno za kupovinu avionskih karata koje su bolja ponuda nego vožnja autobusom, jer su cene slične, a razlika ogromna.

Jedini problem koji ja vidim u vožnji autobusom, npr., je da oni pre ili kasnije izađu na autoput, i uglavnom vidiš put, put i put. Ponekad neku nuklearku, mali "skyline" pošto gradići srednje veličine imaju tako po par visokih zgrada, i tako... Možda ti je voz najbolja opcija?

www.greyhound.com oprobano dobro...dosta buseva ima WiFi za dz...

Amtrak ima one vozove gde su vagoni prilagodjeni za razgledanje okoline al ne znam detalje...

Amtrak ima one vozove gde su vagoni prilagodjeni za razgledanje okoline al ne znam detalje...

Ne bih se složio u potpunosti da je Greyhound dobar. Video sam na nekim linijama, tipa Boston-NY da su pustili u rad nove autobuse, ali se nijednom nisam vozio njima prošle godine. Kao što sam rekao, na pomenutoj relaciji možda i može da se ubode pristojan bus. Moje iskustvo je uglavnom bilo negativno, a vozio sam se njima 5 puta. Jedina dobra stvar je bila što nikada nisu bili puni, vozači su vozili ko blesavi, i imali su WC. Ako je put duži, recimo duži od 4 sata, daju pauzu od 20tak minuta.

Jedina dobra stvar je bila što nikada nisu bili puni, vozači su vozili ko blesavi, i imali su WC. Ako je put duži, recimo duži od 4 sata, daju pauzu od 20tak minuta

pa ne znam sta je tvoja definicija dobrog al ja sam zadovoljan sa ovim sto je nabrojano...(pauza je zakonska obaveza)

i zar nije poseban osjecaj voziti se u starijem americkom busu pogotovo ako znas da bus okolo izgleda kao dobo ispolirana konzerva  ;)

a opet ti stariji busevi se ne mogu porediti sa nasim starijim busevima...recimo onaj sa drvenim sjedistima sto ide izmedju Niksica i Trebinja(zadnji put sam se vozio 2003)...prilicno bolno iskustvo...

Pa recimo, jedan koji je bio ok, pored onog pobrojanog je imao adapter za struju, što je meni tada značilo.

Ovi drugi kojima sam se vozio su mi izgledali ogavno, sedišta pocepana i prljava, ukupan osećaj - neprijatan. A najbolnije je što sam sve to debelo platio, a da sam samo dve nedelje ranije znao kakvi će mi biti planove, za iste pare sam mogao da letim avionom.

Mada jesi u pravu, sve je stvar ličnog doživljaja.

A zasto ne bi kupio neki jeftin auto?

Ja sam u aprilu vozio od Vankuvera do San Dijega obalom, dole oko 2800km, u povratku I-5 Hwy 2300km, sve u dve nedelje. Ostao  2-3 dana u San Francisku, 3-4 u LA, 3-4 u San Dijegu.

• Author

A čime si išao, tj gde, šta, kako i pošto si kupio?

A i gde si spavao usput?

Razmišljao sam da kupim auto (i posle ga prodam) ali nisam siguran da li za male pare može da se uzme nešto dovoljno pouzdano. pa registracija, osiguranje...

Imaš opciju i da iznajmiš auto, sećam se da sam gledao od LA za SF od nekih nedelju dana, uzmeš na jednom mestu u jednom gradu, recimo na aerodromu, ostaviš u drugom gradu na aerodromu ili gde već odlučiš, većina agencija opciju da prikaže gde sve možeš da ostaviš auto u jednom gradu. Ta varijanta, ako platiš osiguranje i ako imaš preko 25 godina, izađe oko 700 dolara, gore dole

A čime si išao, tj gde, šta, kako i pošto si kupio?

A i gde si spavao usput?

Razmišljao sam da kupim auto (i posle ga prodam) ali nisam siguran da li za male pare može da se uzme nešto dovoljno pouzdano. pa registracija, osiguranje...

Mozes kupiti jeftin auto na Craigslist.org,  imas pretragu po gradovima, ...............ne znam koliki ti je budzet za ceo put i koliko bi odvoji na auto ali sam siguran da za $500-700 mozes naci nesto sto se kotrlja, auti su dosta jeftiniji u USA tebi ne treba nista specijalno, samo 4 tocka. U ovom slucaju ne moras se opterecivati kasnijom preprodajom, cak i ako ti se pokvari u medjuvremenu nisi mnogo izgubio.  

Par primera cisto kao preporuka:

http://hudsonvalley.craigslist.org/cto/2623340370.html

http://newyork.craigslist.org/brk/cto/2612026179.html

http://newyork.craigslist.org/lgi/cto/2616257953.html

http://hudsonvalley.craigslist.org/cto/2615204945.html

S obzirom na treutnu ekonomsku situaciju u USA, kad izvadis kes lovu mozes itekako spustiti cenu , ovo sto je $700 siguran sam dobijas za $500 bez problema.

Regisracija auto u USA nije skupa pogotovu ako uzmes stari auto, recimo 15-tak godina star.

Sto se tice spavanja, tu ti ne mogu biti mnogo od pomoci jer sam u vecini slucajeva koristio  www.priceline.com (vrsta online aukcije) , medjutim problem je u tvom slucaju sto se sobamoze bukirati  samo sa “lolaklnom”  kreditnom karticom (USA/Canada). Tebi je najbolja/najjeftinija  solucija dormitorijum u hostelu a ako ih nema onda neki od motela tipa Super 8 , Motel 6 i tome slicno, cena se u proseku krece oko $50-60, zavisi od mesta, u nekim slucajevim mozes dobiti mali popust ($10) za jednu osobu, cene su uvek dve osobe po sobi.

Btw, Lazare munjo, ako citas ovo, sta je sa mojim putopisom na ovu temu koji ti poslah jos u junu mesecu …….

• 1 month later...

Dali ima zainteresovanih za USA februar- mart ?

NY-Las Vegas-San Francisko-Los Andjeles-Cancun-Majami, odatle neku turu po Caribima pa nazad NY

Krecem 27 februara

povratak 27 marta- mozda

mogu i neke izmene , ali za ovu rutu potoje vec povoljni letovi

• 1 month later...

pa reci koji te deo puta zanima

ili mozda ceo put

jer ja sam skoro najveci deo karata pokupovao

ostaje jos da organizujem smestaj

i jesi ozbiljna ili se salis

• 3 weeks later...

Ne bih se složio u potpunosti da je Greyhound dobar. Video sam na nekim linijama, tipa Boston-NY da su pustili u rad nove autobuse, ali se nijednom nisam vozio njima prošle godine. Kao što sam rekao, na pomenutoj relaciji možda i može da se ubode pristojan bus. Moje iskustvo je uglavnom bilo negativno, a vozio sam se njima 5 puta. Jedina dobra stvar je bila štmoo nikada nisu bili puni, vozači su vozili ko blesavi, i imali su WC. Ako je put duži, recimo duži od 4 sata, daju pauzu od 20tak minuta.

ja na nistim relacijama imam sasvim pozitivno iskustvo. wi-fi mi je bila odlucujuca pogodnost...a i cijena (samo je bitno puno nranije uzeti kartu i izbjeci praznike/uobicajene dane putovanja)

inace mislim da i jetblue ima wi-fi u avionu...a dovoljnon su jeftini da se moze obici 6-7 gradova (cesto je skuplji prijevoz od i do aerodroma)

To je tačno za jetBlue. U temi USA-korisno sam pomenuo dosta toga. Da smo ranije znali kada ćemo u Boston, iz DC-ja smo mogli da letimo po istoj ceni kao što smo na kraju platili za preko 8 sati klackanja autobusom i jednim presedanjem...