Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, koliko kosta vozna karta za drugi razred iz Beograda (kroz Zagreb i Bec) za Krakova (Poljska)?

Hvala, pozdrav

Michal

Prebacio sam ovu temu u Inostranstvo.....

Mislim da ces najtacniji odgovor dobiti ukoliko pozoves zeleznicku stanicu......najbolja je varijanta preko budimpeste a ne preko beca i zagreba sto zbog para sto zbog viza.....

Voz za Krakov iz Beograda ide preko Budimpeste. Proletos je povratna karta bila nesto vise od 11000 din.

Mislim da je Michal iz Poljske ako se ne varam ali verovatno se nalazi negde ovde cim pita za kartu Bg- Krakow. Inace sigurno bi pitao obrnuto.

Voz Bg - Krakow ide kroz Budimpeshtu i koliko se secam to je jedna od najskupljih i najduzih varijanti kako stici do Krakowa. Mozda bi trebao da se raspitash oko buseva.

Broj zeleznicke stanice u Bg-u je 011 629 400

a autobuske je 011 2644 455

Ja sam od nekih Poljaka, koji su bili kod mene preko HC-a, saznao da iz Beograda postoji autobuski prevoz do Krakova. Doduse, to je izgleda neka nelegalna linija, ali zar je to problem?! Mislim da kroz Srbiju samo tranzitira i da staje na Zmaj pumpi. Takodje, cini mi se da je cena karte oko 50 EUR (jedan pravac). E, sad, kojim danima ide, i u koje vreme - to stvarno ne znam. Ali, neka ovaj podatak bude neka baza, pa to nadgradite nekom novom informacijom8-). 

Ja sam od nekih Poljaka, koji su bili kod mene preko HC-a, saznao da iz Beograda postoji autobuski prevoz do Krakova. Doduse, to je izgleda neka nelegalna linija, ali zar je to problem?! Mislim da kroz Srbiju samo tranzitira i da staje na Zmaj pumpi. Takodje, cini mi se da je cena karte oko 50 EUR (jedan pravac). E, sad, kojim danima ide, i u koje vreme - to stvarno ne znam. Ali, neka ovaj podatak bude neka baza, pa to nadgradite nekom novom informacijom8-). 

Stize negde oko 11-12 uvece na Zmaj pumpu, nemam pojma kojim danima ide, uz malo srece ce marigolda videti ovo posto je ona isla tim busom, ima i vozacev broj mobilnog (koji parla samo poljski)

Taj voz Beograd-Krakov polazi u oko 8h, u 12h je u Budimpe?ti, čeka se tamo nekoliko sati za voz Krakow, a tamo sti?e sledećeg dana rano u zoru. Druge alternative zavise od toga da li je Michal Poljak ili nije, pa su mu potrebne razne tranzitne zavrzlame.

Bile su neke Krakovljanke kod mene pre par meseci. Rekoše mi da su išle lokalnim vozovima, presedale, iskakale iz voza i utrčavale u drugi, itd, i karta ih je izašla 20ak evra od Krakova do NS-a u jednom pravcu. E sad, možda nisam dobro upamtio, pa sam napisao glupost... al čini mi se da je sve tako bilo  :fool:

Ceszc Michall!

Masz bezposredni przewoz z Belgrada do Krakowa, ile ja wiem. To jest minibus, albo cos takego. Karty wogule nie sa tak droge, albo lepiej powiedziec ze nie byle droge. Informacije mozna dostac w polskim konsulacie w Belgradie, albo zadzwon do polskego centra kultury Pegaz, oni tam wiedza ale numera ih nie mam. Tez, to prawda ze istnieje autobus dla ktorego Serbia jest tylko tranzyt i ktory odjezdza z Sofiji do Polski. Tej informaciji tez mozna dostac w Pegazie, albo w konzulacie gdzie masz na murku transpotove oglosienia.

Tyle wiem.

Ceszc Michall!

Masz bezposredni przewoz z Belgrada do Krakowa, ile ja wiem. To jest minibus, albo cos takego. Karty wogule nie sa tak droge, albo lepiej powiedziec ze nie byle droge. Informacije mozna dostac w polskim konsulacie w Belgradie, albo zadzwon do polskego centra kultury Pegaz, oni tam wiedza ale numera ih nie mam. Tez, to prawda ze istnieje autobus dla ktorego Serbia jest tylko tranzyt i ktory odjezdza z Sofiji do Polski. Tej informaciji tez mozna dostac w Pegazie, albo w konzulacie gdzie masz na murku transpotove oglosienia.

Tyle wiem.

:spot:

• Author

Hvala lepo za sve informacije.

Dziekuje za informacje.

Pozdrav

Pozdrawiam

Michał