Jump to content

Featured Replies

Posted

za Ameriku svi znamo da postoji ali da li postoji work and travel varijanta za Australiju u bilo kom obliku? :)

Pitanje za poznavaoce: Kada se svi papiri pripreme, dali prevodjenje istih mora obaviti profesionalni prevodioc *sudski tumač" ili ne? Gde se uplaćuje 105€, u ambasadi ili pre dolaska u nekoj banci? Koji je % odbijanja davanja vize, mene lično interesuje viza 3 do 6 meseci za posetu a nebih baš da mi izvetri 105€. NB

• 4 weeks later...

kada dodjes na zakazani  razgovor sa svim potrebnim dokumentima koje si preveo kod sudskog tumaca  dajes i 105e..Procenat za odbijanje uvek  postoji, ukoliko nisi ispunio sve zahteve tj nisi  doneo svu potrebnu dokumentaciju..inace ja sam dobila vizu u istom danu jer sam prilozila svu potrebnu dokumentaciju i turisticka viza se uglavnom dobija na 3 meseca..dobila sam vizu  bez mogucnosti produzavanja ostanka  u australiji..imala sam povratnu avio kartu na uvid ,uplatila osiguranje iako to sada vise nije potrebno,izvadila potvrdu da nisam osudjivana i prevela sve iako nije bilo potrebno :)

• 7 months later...

Cuo sam da je kancelarija za vize prebacena iz beograda u bec, pa me zanima da li je to istina, ili kao obicno neka lazna informacija? I zanima me da li je neko imao iskustva, da je radio u Australiji, na crno ili bilo kako, i da li uopste mi mozemo dole da radimo, kada odemo? Ja bih otisao kod rodjaka u new castle, i kod njih bi ziveo, oni bi mi poslali garantno pismo, zbog vize, itd. Ali bih vole da radim nesto dole, da se zaradi neka kinta  :), pa ako je imao neko iskustva neka pise!

• 3 weeks later...

Ne ne, australijska, mislim tako sam cuo, ali nije to tacno, proverio sam... Samo me zanima da li ima neko iskustva sa radom u australiji, da li moze, kako, kad i ostalo  :)?

• 3 weeks later...

Pozdrav svima. Jel neko mozda zna mogul ja iz BIH trazit vizu za australiju u BG-u buduci da nemam drzavljanstvo srbije jel to izvodljivo

Pozdrav svima. Jel neko mozda zna mogul ja iz BIH trazit vizu za australiju u BG-u buduci da nemam drzavljanstvo srbije jel to izvodljivo

Mozes jer je ambasada u Beogradu nadlezna za nekoliko zemalja u regionu.

Hvala. A sta mi treba od podataka da bi dobio turisticku vizu i jel moram bit zaposlen da bi imo neko osiguranje..

• 2 months later...

Prijatelj mog caleta mi je rekao da se traze radnici u Australiji i da Australija daje neke pogodnosti za one koji zele da se presele,zive i rade u Australiji odnosno da obezbedjuju siguran posao... ako sam ga ja razumeo. Da li je to tacno?

I sta trebam da navedem kao razlog vadjenja vize ako zelim da jednostavno odem tamo i nadjem posao... neznam i nemam nikog tamo,nisam student i zelim da ostanem duze.

Da je sve tako bajno, sjajno i jednostavno, cela Srbija bi se preselila tamo. Da ce ti dati vizu tek tako sto odes i kazes:"Ja dos'o, treba mi viza, isao bih, eto tako da radim tamo, ne znam nikog, isao bih da se snadjem", na to nemoj ni da pomisljas. Sve informacije o tipovima vize i potrebnim dokumentima mozes naci na sajtu ambasade: http://www.serbia.embassy.gov.au/bgde/home.html

Za Australiju iz Srbije ne postoji kombinacija work and travel kao za Ameriku,ipak Australija nudi mnogo vise mogucnosti od Amerike sto se tice rada i para...pa se zato i cuvaju jako kome i sta omogucavaju :)

Inace jedna od zemalja sa najkomplikovanijim viznim rezimom prema Srbiji...Ali zato vredi mozda vise od svih takodje :)))

Inace jedna od zemalja sa najkomplikovanijim viznim rezimom prema Srbiji...Ali zato vredi mozda vise od svih takodje :)))

Ne slazem se, sistem nije komplikovan. Sve je vrlo precizno i jasno objasnjeno na http://www.immi.gov.au.

Pravila su potpuno transparentna. Imas izlozene uslove i sta treba da uradis da bi ih zadovoljio.

Ako ispostujes proceduru dobices vizu. Ako ne ispostujes neces.

Druga je stvar sto ne moze bilo ko da zadovolji uslove.

Jos jedna zanimljiva stvar je da jedino Novozelandjani mogu da dodju bez bilo kakve vize - da se samo pojave na granici.

Drzavljani svih ostalih zemalja ili moraju dobiti vizu ili moraju da registruju svoj dolazak pre leta ka Australiji (USA, UK itd.).

Da li vredi sve zavisi od toga zbog cega dolazis i kakve su licne okolnosti.

Na primer doci turisticki apsolutno vredi ako se ima dosta novca i vremena. Nama je ovde u Australiji jeftinije da odemo do Fidzija na primer nego da putujemo unutar Australije. Jos je gore pridoslicama koje moraju da kupuju jake AU dolare.

Doci kao useljenik, radnik ili student vredi takodje ako se ima znanja i vestina koje su potrebne ovde. Ako se to nema onda je pitanje vredi li doci. Da se radi na crno za manje od zvanicnog minimalca i deli soba sa tri coveka; moglo bi se i tako zaraditi oko 20 hiljada godisnje. A da li je to OK opet zavisi od coveka i okolnosti.

• 2 weeks later...

Potrebna mi je pomoca, hocu da apliciram za turisticku vizu, skinula sam formular i ushokirala se gomilom pitanja, ja sam prikupila potrebnu dokumentaciju, treba da je jos prevedem na engleski, a interesuje me da li ima neko ko daje usluge-pomoc oko popunjavanja ovog formulara, mislim da postoje trik pitanja, pa ne bi da me to zezne ?

JOs jedna stvar koja me interesuje ako ja odlucim da ostanem duze od navedenog datuma od...do ( npr. 3-4 nedelje ) a oni mi daju vizu na 3 meseca, da li je potrebno tamo to prijaviti ili? Hvala puno!

Potrebna mi je pomoca, hocu da apliciram za turisticku vizu, skinula sam formular i ushokirala se gomilom pitanja, ja sam prikupila potrebnu dokumentaciju, treba da je jos prevedem na engleski, a interesuje me da li ima neko ko daje usluge-pomoc oko popunjavanja ovog formulara, mislim da postoje trik pitanja, pa ne bi da me to zezne ?

JOs jedna stvar koja me interesuje ako ja odlucim da ostanem duze od navedenog datuma od...do ( npr. 3-4 nedelje ) a oni mi daju vizu na 3 meseca, da li je potrebno tamo to prijaviti ili? Hvala puno!

Mislim da nema potrebe placati agenta za popunjavanje formulara.

Ne moras prijavljivati promene plana koje su u okviru perioda vazenja vize.

Na prijavi za vizu ti napises koliko dugo zelis da ostanes. Ambasada ce uzeti to u razmatranje, ali ce ti odrediti period vazenja vize po svom nahodjenju. Apsolutno moras da postujes taj period i da napustis zemlju pre nego sto ti viza istekne.

• 4 weeks later...

Cao svima :)

Ja se spremam za svoje prvo veliko putovanje i jako sam uzbudjena :). Imam par pitanja vezano za vizu. Dakle,sve mi je jasno sto se papirologije i popunjavanja formulara tice,zanima me samo kolike su sanse da ja,kao nezaposlena  dobijem vizu??

Inace,idem turisticki na 2 nedelje u posetu prijateljima..

Ovde u Bg-u imam stan(planiram da im odnesem onu potvrdu o placenom porezu na imovinu),dete mi takodje ostaje u Bg-u,dakle ne ide samnom(ima 4 god),plan mi je da odnesem i njegov izvod iz mkr...ali me malo brine to sto sam nezaposlena,mislim da mi to smanjuje sanse za dobijanje vize..Sta vi mislite??

Kakve veze ima tvoje pitanje sa ovom temom?

Tebi treba odgovor za dobijanje turističke vize.

Pedjalon, s obzirom da ovakav post nije bio sporan i dobio je odgovor,ne vidim zasto je problem odgovoriti na moj.

Ti sada ne moras da odgovaras,ja sam prosto pitala za misljenje,ko hoce da ga da,neka ga da,ko nece ne mora...simple as that :)

Ništa lično.

Mislim da se bolji odgovor može dobiti na temi za vize.

Srećno.

Ok,nema frke.

Juce nisam imala vremena da trazim ali sad sam pronasla tu temu..kopiracu pitanje tamo.

Hvala.

• 3 months later...

Pozdrav svima..otisao bi kod brata u Sidney na 3 meseca,gledao sam sta mi sve treba od dokumenta samo me zanima ovo :dokaz o vašem zaposlenju/nezaposlenju i prihodima; morate dostaviti pismo Vašeg poslodavca koje potvrđuje dužinu zaposlenja, platu i poziciju u firmi; u ovom pismu se mora naglasiti i koliko ste plaćenog odsustva dobili i da li Vaš poslodavac garantuje da ćete imati posao kada se vratite; ako ste privatnik, priložite dokaze da je Vaša firma registrovana i da je trenutno operativna...Da li samo treba potvrda ili sveee??pozdrav :)