Jump to content

Featured Replies

Posted

O putnici, prijatelji, planinari i Chivitli

Jesen je i mogli bi da iskoristimo vikend 15.-17. oktobar za odlazak na Livadarenje.

Gledao sam moguće lokacije: najbitnije je da je relativno blizu i dostupno i da ima planinarski dom pošto moze da bude dosta hladno.

1: Cer, dva doma Lipova voda i Boranija, ima prevoz od Šapca, priroda i okolina deluju lepo

2: Gledićke planine, dom Adžine vode dolazak iz Kragujevca

3: Maljen, planinarski dom na poljani lako iz Valjeva

Hajde da vidimo ko je za i koja lokacija.

Слободан сам, осим ако ми не искрсне неки пос'о, а пошто живим у Србији - неће. Гласам за Буранију на Церу.

Ракију понесите сами.

Поздрав свим пријатељима и Чивитлију.

Ajoooj! A zadnji vikend u oktobru? Ne mogu ranije. Glas za Gledicke planine, cist lokalpatriotizam.

Šta je, lebati, Boranija na Ceru ? Odnosno, gde je ?

Prvi put čujem. A i google, izgleda.

Btw, nećeš se na Ceru nalivadariti, sav je pod šumom i teško je naći pristojan vidikovac, a kamo li livadu za prošetati.

Poz. drugari, ja sam uvek za pokret :kamp: samo ako moze jedan vikend kasnije.

Predlozio bih i Beljanicu, koja ima isto planinarski dom, ili pak mozda Stol kod Bora koji ima isto planinarski dom.

Мислим да је датум фиксан, а и већа је вероватноћа да буде лепо време :)

Ja sam za i mislim da cu biti slobodan (a i zovem se tako :P ) ali cu znati otprilike tek tamo nedelju dana pre. Ovako na prvi razmiljaj, glasao bih za Cer. Nema veze ako nema livada, livadarenje je vise metafora za laganiju setnju po planini od majskog planinarenja.

Bilo bi lepo da nakon onog vrlo uspesnog Medvednika iz 2008 i onog propalog dogovaranja iz 2009, konacno odemo na to livadarenje.

Слободан сам, осим ако ми не искрсне неки пос'о, а пошто живим у Србији - неће.

lol:: lol:: lol::

Идеја је била ~250км од НС или ~150км од БГ-а, дакле исток или запад.  :)

Ja glasam za BILO GDE samo da se vise ode na jos jedno livadarenje i kao sto rece Sloba posle sjajnog Medvednickog livadarenja red bi bio organizovati se ponovo. A sto se tice organizacije ja se nudim sa sebe i jos  troje ljudi iz NS-a  dovezem do odredista kolima. Naravno, posle poslednjeg "kresenda" samo hrabri dolaze u obzir ;)

Maljen, odnosno Divcibare, do doma se lako stize autobusom preko Valjeva iz Beograda. Iz Valjeva su polasci u 8, 11 i 15 casova. Autobusi od 11 i 15 casova su u stvari autobusi koji krecu iz Beograda. Mada, meni licno, dom mi se uopste ne dopada (imam vikendicu na Divcibarama pa sam dovoljno upucena)

Okolina Valjeva mi zvuči okej, iz prostog razloga što je to 2h vozom od Beograda. Onda od Valjeva do Maljena ima (kaže Google maps) još 35 km.

Maljen:

IMG_0807.jpg

Beljanica takođe zvuči okej, zato što je priroda fantastična. Vidim da ima voz BG-Markovac (2,5h) odakle ima do Despotovca još 38 km koje treba nekako preći. Onda ima još 15-20 km do doma (sećam se da ide neki bus do sela Strmosten, ali nemam predstavu ni kada, ni koliki mu je kapacitet). Kažu da je dom sređen i obnovljen (ranije je bio ruina).

Beljanica:

406825_full.jpg

E da, tu je negde i Suvobor, odnosno Rajac. Vidim da ima i neki vrh koji se zove Ostrovica, i koji deluje dosta zanimljivo, a kanda nije nešto posebno visok (oko 800 mnv). Evo neke galerije. Vidim i da ima planinarski dom.

Ostrovica:

IMG_5648.jpg

Hajde da u narednih par dana odlučimo kuda idemo, pa da onda udarimo na sva fejsbuk-zvona :)

uuuuu Ostrovica je savrshenaaaaaa ,ja sam ZA  ;D

Ej, a mi koji nemamo facebook, molila bih da nas ovde obavestite za sve detalje,pleeease  :banana:

hvalaaa  :dance:

Освајање врхова није циљ :) Ово је опуштена варијанта шетње и планинарског дома  :) Доудше, није ни искључено. :fool:

Да није Островица мало далеко? У сваком случају за сам за запад, с обзиром да стално идемо ка истоку, па да променимо.

I šta sad, niko se ne izjašnjava? Ko će da organizuje ovo?

Ja predlazem da Jovan kao predlagac svega donese odluku kad (ili je vec fiksirano za 15.oktobar?) i gde se ide i to je to, pa ko moze nek dodje kako hoce i moze. Demokratija se nije pokazala u praksi...

na Rajcu ima planinarski dom, tamo stalno idu moji iz PTT, pa mogu da vam se raspitam za uslove akos te zainteresovani

Ajte sa Gocom na Zdravču, da se konačno malo družimo  :D . Šetnja je bombona, uopšte nije teška, predeli fenomenalni, a imate i organizovan prevoz iz Beograda. Sve detalje šta, gde, kako možete da nađete na Stazama i Bogazama (a ima link i sa Freebikinga).

Ideja je odlicna, nema sta, kao i predeo koji je predlozen, imajuci u vidu da je tu i Gornjacka klisura sa manastirom stvarno vredi videti(a i meni dosta blize ;D)  Predlog je bio ceo vikend, sto je po meni dosta bitno, ipak mislim da je logorska vatra (koja ce sredinom oktobra biti bas od koristi) :kamp: pravo mesto za razmenu iskustava proteklog leta, nekih od nas koji se bas i ne srecu toliko cesto. A i vecina nas nekako nije navikla da je sve organizovano i isplanirano do detalja. Treba setati, videti ali i druziti na miru uz neko dobro vince ili sta vec  :pivoooo::eat: